מה קורה // שי פרי
מי?
שי פרי, 35, אחרי עשר שנים בתל אביב עובר לפרדס חנה כרכור באמצע אוגוסט.
אתר / פייסבוק / אינסטגרם
סטטוס זוגי?
בזוגיות עם אפרת, הורים לאורי (3.5).
מה בצלחת?
חצימחוני: לא קונה בשר, לא אוכל בשר בחוץ, רק באירועים מיוחדים. אנחנו אנשי שוק ומאוד אוהבים להכין את האוכל שלנו בעצמנו, מאלו שעדיין נהנים להכין קפה במקינטה. השמועה אומרת שהסנדוויץ׳ בגט שלי מפיל מהרגליים.
איפה ומתי אפשר לראות את העבודות שלך ומה כדאי שנדע עליהן לפני שאנחנו רצים לשם?
את העבודות שלי אפשר לראות אצלי בסטודיו wood work, ובגלריה 1of135, שניהם ממוקמים בתל אביב. העבודות הן תולדה של שיטוט ואיסוף חומרי גלם (בעיקר עץ) באזורי תעשייה, אתרי בניה ואזורים שונים שבהם אני מוצא השראה. את חומרי הגלם שאני אוסף, אני מעבד וצובע ויוצר מהם עבודת אמנות שמעבירות את האופן שבו אני חווה את הוויזואליות והטקסטורה של המרחב העירוני. מסקרנים אותי השוליים, האזורים הנסתרים מהעין, הניגודים המתקיימים בין ישן לחדש, בין נקי ומלוכלך, שפת רחוב פוגשת שפה נקייה.
לפני שאתם רצים לפה, תוודאו שאני עדיין בתל אביב. ב־9.8 אני עוזב את הסטודיו ועובר לגור ולעבוד בפרדס חנה-כרכור; יססס. עד שאני עוזב, אני פותח את הסטודיו לכולם ומקיים מכירה של כל העבודות שנותרו לי במלאי בהנחה של 30%.
איזה אמן מפורסם פגשת ואיך היה?
במסגרת הלימודים בבצלאל הייתי אסיסטנט של האמן מיכה אולמן. במשך תקופה נסענו חבורה של סטודנטים למוזיאון ישראל בירושלים, והקמנו ביחד עם אולמן עבודה ענקית שלו במסגרת תערוכת רטרוספקטיבה שנערכה לו במוזיאון (״החתונה״, יש ביו טיוב). ״אכלנו״ ממנו הרבה חול מאדמת השרון שהוא פיזר עלינו, אבל זה היה שווה את זה. זו אחת החוויות הכי מעצבות מבחינתי, ניתנה לי הזדמנות לעבוד תקופה לצד אמן שהוא מקור השראה עוד הרבה לפני בצלאל. מרגש.
מהו פרויקט החלומות שלך וכמה כסף אתה צריך כדי לממן אותו?
יש מבנה נטוש על דרך השלום, מול שדרות ההשכלה, שכבר הרבה זמן אני חולם לצייר עליו עיגול בקוטר עשרה מטרים, אפילו צילמתי אותו ועשיתי הדמיות בפוטושופ. 70,000 ₪, כמה אישורים מהעירייה וזה קורה.
מה פריט הלבוש האחרון שקנית?
טי שירט מ־threadless, בצבע כתום עם הדפס. נשבע שאני ראיתי ציור של פרצוף כשהזמנתי אותה, משום מה אנשים רואים בה מילה אחרת (האותיות המרכיבות את העיניים והאף נראות כמו ״סקס״ בעברית).
רוצים להשתתף במדור? שלחו לנו מייל לכתובת [email protected]
תגובות