כל מה שחשוב ויפה
קוסטיה פרמיאקוב, דיאגנוזה

שבוע האיור 2018 בפורטפוליו // נווה צדק ופלורנטין

לצייר כמו בת, דיאגנוזה לש״י עגנון, תערוכה במציאות רבודה, חפצים מעוכים מרחובות העיר: מאיירי שבוע האיור באזור פלורנטין ונווה צדק מספרים למה כדאי לבקר בתערוכות שלהם ולאיזה תערוכות הם מחכים במיוחד

קוסטיה פרמיאקוב: דיאגנוזה

בתערוכה דיאגנוזה בחנות הספרים סיפור פשוט, קוסטיה פרמיאקוב מבקש לתת אבחנה משלו למצבן הנפשי של הדמויות ב״סיפור פשוט״ של ש״י עגנון. איוריו מתעדים את מערכות היחסים בין הדמויות ומשקפים את הלכי הנפש, התשוקות והטירוף האוחזים בהן.

למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלך?

  1. העבודות בתערוכה מציעות פרשנות מרעננת ועם זאת אניגמטית לטקסט קאנוני. אני חושב שהפער בין הטקסט לאיורים יכול לעניין הרבה צופים.

מי המאייר/ת האהוב עליך כרגע ולמה?

Miranda Sofroniou: היכולת שלה לתאר רגעים קטנים מהחיים, בצורה כל כך מרגשת, מעוררת השראה. כל ציור שלה הוא כמו דקירה של סכין בלב.

לאיזו מוזיקה אתה מקשיבה כשאתה מאייר?

אני מעדיף לשמוע פודקסטים על מוזיקה, מאד אוהב את ״עושים היסטוריה״ עם רן לוי.

לאיזו תערוכה בשבוע האיור אתה מחכה במיוחד ולמה?

Non Stop TLV: בגלל החלל המגניב של Molet: האוצרות המאתגרת עם ריבוי פורמטים, והכי חשוב, בגלל הנושא הצבעוני.

קוסטיה פרמיאקוב


סאשה, PAINT LIKE A GIRL

אורית מיזנה: PAINT LIKE A GIRL

אורית מיזנה היא אחת משלוש האוצרות של התערוכה PAINT LIKE A GIRL, שבה יוצרות מדיסציפלינות שונות גאות ״לצייר כמו בת״, ומשתמשות בביטוי כמקור העצמה ליצירה חדשה: שמחות להיות נשים, בנות ובחורות, ללא כוונה להתנצל או לזוז הצידה.

למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלך?

החלל שלנו הוא בבית אמנים שנראה כמו פצצת רדי־מייד פסיכדלית. בתוך כל המוזרויות והצבע, וחפצי האמנות הקיימים ובולטים מכל פינה, נציג מאיירות, מקעקעות, אמניות רחוב, אמנית שמציירת עם מכחול בפה, כל אחת במדיום משלה, וכל אחת מעיפה את הפטריארכיה למקום אחר.

מי המאייר/ת האהוב עליך כרגע ולמה?

לניו יורקר יש חשבון אינסטגם שמיועד ליציאות השנונות ביותר של המאיירים/ות שלו: סדנת אמן בלהעביר מסר במינימליזם ויזואלי. בארץ עושים לי שמח האיורים של themissk, שמארחת בחלל שלה את התערוכה שלנו. ומעל האיורים שלה על קירות פלורנטין אפשר למצוא תמיד שורה של שיר מעולה שנתקע אחר כך בראש.

לאיזו מוזיקה את מקשיבה כשאת מאיירת?

או שאני מקשיבה ל־RAMONES, או שאני שמה סרט ברקע שמכניס לאווירה של האיור ומקשיבה לו. יש משהו כיפי בלהקשיב רק לדיאלוג בין דמויות.

לאיזו תערוכה בשבוע האיור את מחכה במיוחד ולמה?

מעכת בתדר: אני מאוד מתחברת לקו של הדימויים ולנושא הלא צפוי. הקונספט של להפוך איור של משהו מעוך ונטוש לקעקוע קבוע ואהוב הוא חביב ביותר. וזה מה שאני מאוד אוהבת בשבוע האיור: שיש בית ומקום לכל הטכניקות והאפשרויות לחוות את המדיום הזה.

אנה קוגן, PAINT LIKE A GIRL


גיא חיות וג׳ולי פיליפנקו, להפך

גיא חיות: להפך

גיא חיות, אוצר התערוכה להפך: תערוכה במציאות רבודה באחוזת רנה, ביקש ממאיירים ואנימטורים לענות על השאלה מה קורה כשהאיור הבודד, הקפוא והחד פעמי מנהל דו־שיח עם אנימציה, ומקבל אפשרות לקום לתחייה? כשהאמת הנסתרת, או המשמעות הכפולה והמפתיעה שמאחורי האיור, נגלית?

למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלך?

התערוכה שלנו היא בין התערוכות הראשונות שנעשו בטכנולוגיה של מציאות רבודה באמצעות אפליקציית Artivive. זו תערוכה שמשלבת איורים ואנימציה, כשכל עבודה היא שיתוף פעולה בין מאייר/ת ואנימטור/ית, והחיבורים פשוט מרגשים!

מי המאייר/ת האהוב עליך כרגע ולמה?

יניב שמעוני: מאייר וקונספט ארטיסט מדהים, אייר את סדרת ״ילדי בית העץ״, ״הדוד אריה״ ועוד ועוד. אני מאוד אוהב את העבודות שלו, ואני בעיקר אוהב איך שהוא מאייר ספרי ילדים בצורה בוגרת ואינטליגנטית. וחוץ מזה, הוא פשוט בנאדם מקסים ומעורר השראה.

לאיזו מוזיקה אתה מקשיבה כשאתה מאייר?

תלוי באיזה שעה ביום, ומה רמת העירנות שלי… על הבוקר אני שומע דברים יותר ג׳אזיים, כמו לואי ארמסטרונג ואלה פיצג׳רלד. ככל שהיום מתקדם זה היפ הופ, וכשצריך להתעורר אז קצת רוק׳נ׳רול.

לאיזו תערוכה בשבוע האיור אתה מחכה במיוחד ולמה?

רפרנס של יונתן פופר המעולה בגלריית מנשר, ואיור-סיפור בבית קנדינוף של בוגרי המחלקה לתקשורת חזותית בוויצו חיפה, שמשתתפים בה שניים מהאמנים בתערוכה שלי, ארז שמח ונועם דושי.

רוני רשקש ורועי צור, להפך


ענת מרטקוביץ׳, להפך

ענת מרטקוביץ׳: מעכת

ענת מרטקוביץ׳ אוספת, מתעדת ומאיירת בגלריית ה״חדר״ בתדר, חפצים מעוכים שהיא מוצאת ברחובות העיר. פחיות, בדלים, אריזות, אופניים ועוד אובייקטים מושלכים ונשכחים, מקבלים במה ומוצגים בתערוכה מעכת לצד איורים בדפוס משי.

למה כדאי לבוא לבקר בתערוכה שלך?

אני חושבת שזו תערוכה מעניינת בנקודת המוצא שלה, במה שאני בוחרת לאייר: היא מציגה נקודת ראייה קצת אחרת. וגם, העבודות מודפסות בטכניקת דפוס רשת, שהיא משמחת לבב אנוש ונראית הכי טוב בלייב.

מי המאייר/ת האהוב עליך כרגע ולמה?

אני הכי מאוהבת במאיירת הבריטית לורה קאלאהן, גם כי היכולות הטכניות שלה מרהיבות (היא מאיירת הרבה בצבעי מים שזה כל כך קשה ונדיר), גם כי האיורים שלה מלאי פרטי פרטים ומדוייקים עד לרמת השערה, וגם וגם כי הדמויות שלה הן נשים מהממות, לבושות באופן מעורר קינאה ומלאות אטיטיוד לחיים.

לאיזו מוזיקה את מקשיבה כשאתה מאייר?

בדרך כלל אני לא מקשיבה לכלום בזמן שאני מאיירת, כי כל דבר קל מוציא אותי מריכוז. אני אוהבת להקשיב למוזיקה בזמן שאני מדפיסה או מעבדת את הדברים למחשב, טינה טרנר וביונסה ושאר דברים שעוזרים לדם לזרום (אז אני גם שרה בזיופים רמים בקולי קולות).

לאיזו תערוכה בשבוע האיור את מחכה במיוחד ולמה?

לתערוכה תלוי באוויר שתוצג באברהם הוסטל, משתי סיבות. האחת היא כי אני אוהבת במיוחד תערוכות שיוצאות מגבולות הנייר אל גבולות החומר, ואני מאוד מסוקרנת לראות את האיורים מובעים בטכניקה של בד, תפירה ומובייל. והשניה היא כי אלו אנשים שמספרים את הסיפורים של עצמם, מאיירים את חוויותיהם וחייהם, וזה הופך את התערוכה לאישית ומעניינת במיוחד.

ענת מרטקוביץ׳

*כוכבית מייצגת שדות חובה

מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden