עבודה בעיניים // גיא ברנרד רייכמן
הפרטים הטכניים
גיא ברנרד רייכמן, מציג את העבודה ?Dishabituation: Do you know where your children are בתערוכה סטייקיישן שאוצרת טלי קיים. התערוכה מוצגת במוזיאון נחום גוטמן לאמנות עד אפריל 2020.
מי אני
נולדתי ב־1983 בפתח תקווה, כיום מתגורר בתל־אביב. בוגר תואר שני באמנות בבצלאל. מתעניין בסולידריות, אחווה ומרד.
העבודה
העבודה שמוצגת כעת במוזיאון נחום גוטמן היא עיבוד חדש לעבודת הגמר שהגשתי בבצלאל בשנת 2018. בבסיס העבודה עומד הניסיון לתת מסגרת ייצוג נוספת לשלטון האלים של ישראל בשטחים ולהשפעותיו על חווית הילדות של ילדות וילדים תחתיו באמצעות משחקי אסטרטגיה שולחניים. העבודה מחולקת לעשרות משושים המשמשים הן כמצעים טופוגרפיים ליחידות ולאזורים המגוונים על לוח המשחק, ומעניקים ליצירה את יחידות המידה הנדרשות לתנועות במרחב לפי תורות.
צילום: דפנה טלמון
את המבנה המשחקי של היצירה עוטה ערפל של תכנים אפלים ואלימים, ששואבים לרוב מעדויות ומתחקירים שערכו ארגוני זכויות אדם בשטחים ותעדו, בין היתר, את ילדותם של בני ובנות עזה והגדה המערבית. שם היצירה הוא נסיון לנטרל את ההרגל שבמבט שלנו על הכיבוש, ולעורר מחדש את התחושות שאבדו לנו עם כינונה של תרבות ויזואלית מובחנת סביב הנושא. אולי באמצעות שדה הדימויים הלא מוכר תתבצע הזרה שתביא עמה חשיבה מחודשת, קטנה ככל שתהיה, על הנושא.
• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>
שגור לטעון שתפקידם החברתי של משחקי הילדים הוא בהכנתם לקראת החיים הבוגרים בדיוק כפי שמשחקיהם של גורי חתולים מכשירים אותם להיות ציידים וטורפים בעתיד. בחרתי ללכת עם הקו הזה, הרי שהטענה אינה ״המשחקים האלימים הללו משחיתים את הילדים שלנו״ אלא ״מה כה שגוי בעולמנו כעת שאותם ילדים חשים שמשחקים אלימים אלה יספקו להם את ארגז הכלים הנחוץ להישרדותם בעולם״.
תעבירו את זה הלאה
את העבודה הנוכחית הייתי רוצה לראות באתר מיני־ישראל, במעין התנחלות־רזידנסי, דמוקרטיזציה של פארק מיני־ישראל עצמו.
פלוס אחד
האלימות דווקא כמכוננת אחווה תמיד עניינה אותי, ביחוד מצבים בהם דורש הציבור ״דמוקרטיזציה של האלימות״; פירוק המונופול של המדינה וגרורותיה והתאחדות סביב התנגדות רדיקלית אלימה. תנועות כמו אנטיפה, אסטרטגיות כדוגמת ״הגוש השחור״ ואפילו ריקודי הפוגו של הפאנקיסטים מביאים אנשים יחד, באינטנסיביות גופנית כדי לערער על כוחן של המערכות המוכרות. ב־2017 יצרתי את Remove Background, מצגת בפאוורפוינט שמנסה להציג נרטיב משותף בין ילדי פרברים המשחקים משחקי תפקידים ובין סקינהאדס המבלים את מרבית זמנם ברחובות דרך מוטיב ״האחווה״ (Brotherhood) והפנטזיה.
רוצה להשתתף במדור? שלחו לנו מייל לכתובת [email protected]
לקריאת כל המדורים לחצו כאן
תגובות