כל מה שחשוב ויפה
נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה
נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה. צילומים: עודד סמדר

הדירה שעיצבה נורית גפן בהרצליה ״נחלמה באיטלקית״

״רצינו עיצוב יוקרתי, אנין ומסוגנן״, אומרת המעצבת נורית גפן, ״אך שהיוקרה לא תגרע מתחושת הביתיות ולא תיצור תחושה של בית מלון״

״בתחילת 2020 עוד נסעתי עם הדיירים למילאנו, שהייתה אז נוצצת במיוחד עם ׳שאריות׳ של חג המולד״, נזכרת המעצבת נורית גפן. ״ביקרנו באולמות תצוגה ובבתי עיצוב כדי להתרשם מחומרים וממוצרים שהתכוונו לשלב בדירה, וסיפורים על איזה נגיף בסין נשמעו רחוקים מאד ובטח לא רלוונטיים לסיפור שלנו. כמה ימים אחרי שחזרנו, העולם נכנס לסגר והחלום האיטלקי נראה מתרחק מהמציאות״.

כך מאתרת גפן את אחורי הקלעים של עיצוב דירת פנטהאוז בהרצליה, שהגיע לקו הגמר בתקופת הקורונה. גפן, שהופקדה על הפרויקט, ליוותה את הדיירים בתהליך עוד מהשלב שבו בחנו את האפשרות לרכוש אותה ״על הנייר״.

לדבריה, כבר מההתחלה ״היה ברור שכל הדרכים מובילות לאיטליה. זו אהבה גדולה שנבטה אצל בעל הבית עוד בימים שלמד שם רפואה, ואליה הופנו החלומות של בני הזוג. אפשר לומר שהדירה נחלמה באיטלקית״. 

נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה

נורית גפן

נורית גפן. צילום: יהודית הופמן מג׳ר

ואכן, הקלאס האיטלקי הוא הסיפור של הדירה, שהקונספט שנרקם בעבורה היה כפי שהיא מגדירה ״יוקרה ללא ניכור. רצינו עיצוב יוקרתי, אנין ומסוגנן, אך שהיוקרה לא תגרע מתחושת הביתיות ולא תיצור תחושה של בית מלון. המטרה הייתה ליצור איזון הרמוני בין אסתטיקה אלגנטית ששמה דגש על איכות ועל חומריות משובחת, לבין נוחות וחמימות ביתית״. 

הפרדה מוחלטת בין הציבורי והפרטי

שטחה של הדירה, שפתוחה לכיוון נוף שדות מצפון ולנוף ים ממערב, הוא 145 מ״ר + 35 מ״ר מרפסת פינתית, שמקיפה את החלל הציבורי. ״בפרוגרמה שקדמה לתכנון הגדירו הדיירים את רצונם בהפרדה מוחלטת בין האגף הציבורי והפרטי, וכמי שאוהבים ומרבים לארח ביקשו לשלב בבית פינת אוכל גדולה, לצד שילוב פינות אירוח גם במרפסת״. 

החלל הציבורי מכיל סלון, פינת אוכל ומטבח, ושתיים מצלעותיו תחומות בוויטרינות שמעצימות את החיבור עם המרפסת, ועם פתיחתן מייצרות זרימה ישירה בין שני המרחבים. את ההגדרה בין אזורי הסלון והמטבח מייצרת יחידת אי, כשפינת האוכל מהווה המשך ישיר שלה. ״הצמדת פינת האוכל ליחידת האי נועדה ליצור מבואת כניסה מרווחת שפותחת את החלל, וכך גם מאפשרת הגדלה קלה ונוחה של השולחן לצרכי אירוח״. 

נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה

בהתאם לדרישות הפרוגרמה, האזור הפרטי, שבו ממוקמת סוויטת ההורים, תוכנן כנפרד, ואת ההפרדה בינו לבין החלל הציבורי מייצרת מבואה המנוצלת גם כאזור אחסון. הכניסה למבואה עוברת דרך דלתות שמוצנעות במישור הקיר של המטבח, כך שהן כמעט בלתי נראות ואינן מעמיסות על תחושת החלל.

הסוויטה, שרוצפה בפרקט בירץ׳ במראה מסורק, תוכננה כחלל רחב ידיים המכיל חדר רחצה גדול ומפנק וארון גדול שנמשך לכל אורך הקיר. ״החלטנו לוותר על חדר ארונות נפרד על מנת לחסוך מקום, מה גם שגודלו של הארון מספק שפע של חללי אחסון״. 

אזור נוסף בבית הוא אזור חדרי העבודה של בני הזוג, שהמעברים אליהם מסתעפים מעברה השני של מבואת הכניסה, והוא מכיל גם חדר רחצה ״כללי״ המשמש כשירותי אורחים. ״התלבטנו רבות אם ליצור שני חללים נפרדים, מה שהיה מקטין את השטח בשניהם.

״לבסוף הוחלט לאחד את שתי הפונקציות בחלל אחד ולעצבו בהתאם; ללא מקלחון, רק עם אמבט קוריאן ׳פרי־סטנדינג׳ ואביזרים סופר מסוגננים, כמו ברזים מברונזה כהה, כמעט שחורה״. את ממד הנוחות שהדירה מספקת לדייריה משלים חדר כביסה גדול ומאובזר בציוד חדשני, ובכלל זה ארון ייבוש שמייתר את הצורך בגיהוץ.  

מפריז להרצליה

מרבית החומרים והפריטים בדירה נרכשו באיטליה, וסוג של סמן ימני בהתוויית המארג האלגנטי היה שיש. אריחי שיש איטלקי גדולים משמשים בריצופי הפנים והחוץ ולחיפוי קירות חדרי הרחצה, כשבחלל הפנים הוא עבר גימור מלטש המקנה לו מופע אחיד והומוגני, ובמרפסת הוענק לו גימור מותאם לתנאי חוץ.

בחדרי הרחצה נעשה שימוש בסוג אחר של שיש ״סילבר רוט״, וההמשכיות בין הריצוף וחיפוי הקירות משווה להם מראה שלם ומהוקצע במיוחד. הקירות בדירה נצבעו בגון בהיר, החובר לגון הריצוף אך מדגיש אותו ולא ״ממשיך״ אותו, ובחלל הסלון חופה אחד הקירות בקורות עץ אופקיות בגון אספרסו חום־שחור, עם פיזור מדוד של מדפי ברזל מעודנים. 

נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה

עיצוב המטבח משלב חזיתות קלטק בגון קפוצ׳ינו עם משטח שיש טבעי משופע בנימים ועורקים בגווני אפור־כחלחל ״סוערים״ משהו, היוצקים עניין אחר לצבעוניות השקטה בעיקרה. 

חומר נוסף שבולט בעיצוב הוא זכוכית, שעוטה גוונים שונים ומופיעה באלמנטים כמו חזיתות ארונות, משטחי יחידות הכיור(כולל כיורים אינטגרליים), שולחן האוכל, ויותר מכל בגופי התאורה, שנבחרו בקפידה. מרביתם לבנים או שקופים, אפשר למצוא ביניהם גוף מזכוכית בוהמיה בעיצוב מקומט שעליו חתום סטודיו ננדו, ומרשים במיוחד בעיצובו הייחודי הוא גוף התאורה Elementi, בעיצובה של Elisa Ossino; שלושה כדורי זכוכית לבנה ודקיקה, שתלויים מהתקרה על מוט ברזל שחור ודקיק ומרחפים סנטימטרים בודדים בלבד מעל שולחן צד, כך שהמראה הוא של מעין מנורת שולחן התלויה מהתקרה.

birds

״אלמנטי הוצג לראשונה בפריז לפני שנתיים, ויצא לי גם לפגוש את המעצבת. מאז הוא הלך איתי, ועוד בשלב הראשון של התכנון ידעתי שאני רוצה לשלב אותו בבית. להביא אותו לארץ וההתקנה המסובכת שלו היו כרוכים בלא מעט תלאות, אבל זה היה שווה. הוא מהווה נקודת מיקוד שנצפית מכל פינה בחלל, והתפקיד שלו כמה שמגדיר את הגבול בין פינת הישיבה בסלון לבין המרפסת, משמעותי״. 

בדומה לבחירת גופי התאורה, כך גם פריטי הריהוט נבחרו בקפידה מבית מיטב המותגים המובילים. את ריצוף השיש מרככים שטיחים רבים, ואת המראה משלימות יצירות אמנות. חדרי העבודה עוצבו כך שיוכלו לשמש גם לאירוח הילדים והנכדים, ובבית שוחר אירוח עיצוב המרפסת אינו נופל מזה של החלל, ומשלב פינות ישיבה ואוכל מוקפדות לא פחות.

נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה נורית גפן, דירת פנטהאוז בהרצליה

״כשחזרנו מאיטליה עשינו שיעורי בית על החומרים והאוביקטים שמצאו חן בעינינו, ובחרנו אותם עם הרבה שיקול דעת. מה שלא הבאנו בחשבון זה את מה שקרה רגע אחרי שביצענו את ההזמנות. כל תהליך העיצוב זרם כדיאלוג פורה ומהנה מאד, ופתאום, דווקא לקראת הסוף, המתח הזה.

״אבל למזלנו הגדרת ענף הבנייה כחיוני, גם בארץ וגם באיטליה, ניצחה. עבדנו עם מסיכות ועם הרבה דפיקות לב של דאגה מה יהיה ואיך יהיה, אבל הכול הגיע בזמן, עד אחרון מתלי המגבות״.

*כוכבית מייצגת שדות חובה

2 תגובות על הכתבה

  1. חיים

    דירה יפה, אבל גם אם נחלמה באיטלקית… התבלבלתם בתרגום…התוצאה איננה רוח איטלקית

  2. אורי

    חוץ מהשיש, אין שום אטלקיות בדירה

Comments are closed.

הוסיפו תגובה

פורטפוליו באינסטגרם

עקבו אחרינו
מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden