כל מה שחשוב ויפה

מגזין פורטפוליו משיק פודקאסט ראשון

פורטפוליו News: מגזין פורטפוליו חוגג 16 שנים עם פודקאסט ראשון - תיק עבודות - שבמסגרתו ישוחח מדי שבוע העורך הראשי של המגזין, יובל סער, עם יוצרות ויוצרים על עבודה, יצירה והשראה

במלאת 16 שנה להיווסדו מגזין פורטפוליו ממשיך להתרחב עם פודקאסט ראשון – תיק עבודות – שבמסגרתו העורך הראשי של המגזין, יובל סער, ישוחח מדי שבוע עם יוצרות ויוצרים על עבודה, יצירה והשראה. השקת הפודקאסט החדש ממשיכה את מגמת הצמיחה של המגזין בשנה האחרונה. למרות המשבר המתמשך בעולם התרבות בעקבות מגיפת הקורונה, המגזין הרחיב את תחומי הסיקור, כותבים חדשים הצטרפו למערכת ומספר הקוראים גדל: מעל 125 אלף דפים נצפים באתר פורטפוליו בכל חודש, שמצטברים לכמיליון וחצי כניסות במהלך השנה.

״כשפתחתי את פורטפוליו כבלוג אישי בינואר 2005״, אומר סער, ״התלבטתי איך לקרוא לבלוג: פורטפוליו או תיק עבודות. באותה תקופה קריירת הכתיבה שלי הייתה בראשיתה ועיקר עבודתי הייתה כמעצב גרפי עצמאי.

״תיק עבודות – או פורטפוליו – היו הבחירה הטבעית לשם הבלוג, לאור העובדה שמימיו הראשונים פורטפוליו מסקר את עבודתם של הכוחות היצירתיים שפועלים בארץ. כשהחלה העבודה על הפודקאסט החדש, ׳תיק עבודות׳ הייתה הבחירה המתבקשת לשמו, ואני רואה במהלך סגירת מעגל וחיזוק היסודות שעליהם אנו מבססים את עבודת המערכת שלנו.

״באקלים תקשורתי עגום ולא יציב, בעוד שעמודי התרבות מצטמצמים ונעלמים בגופי התקשורת המסורתיים, וכלי תקשורת שעוסקים בתרבות נסגרים, אנו ממשיכים לדווח מדי יום על המתרחש בענפי האמנות והעיצוב בארץ ובעולם, ורואים את עצמנו כחלק מהקהילה שאנו מסקרים. בהמשך השנה אנו עתידים להשיק פודקאסטים נוספים, להרחיב את תכנית הסיורים וההרצאות שלנו, וליזום פרויקטי תוכן חדשים ומלהיבים ברחבי הארץ. פורטפוליו ימשיך במחוייבות העמוקה למלא תפקיד עיתונאי מרכזי, לשמש מקור מידע אמין ומקצועי, ולדווח על כל מה שחשוב ויפה״.

בחמשת הפרקים הראשונים של תיק עבודות מתארחים האוצרת ויועצת ראש העיר תל אביב, רויטל בן אשר פרץ; המאיירת בתיה קולטון; האמנית סתיו פורגס (בוטיק שווארמה); מעצבת האופנה שחר אבנט; ומתכנן הערים רן וולף. בפרקים העתידיים יתארחו יוצרות ויוצרים מתחומים נוספים שמכסה המגזין: אדריכלות, אנימציה, מחול, עיצוב פנים, צילום ועוד.

להאזנה: Apple Podcasts | Spotify 

birds

מעבר לתוכן מרכזי, for shortcut key, press ALT + zמעבר לסגיר, for shortcut key, press ALT + x
Silence is Golden