קול קורא: פרס אדמונד דה רוטשילד לעיצוב מוצר
קרן אדמונד דה רוטשילד (ישראל) גאה להכריז על פרס אדמונד דה רוטשילד לעיצוב שיוענק בשנת 2021 עבור גוף עבודות בתחום עיצוב המוצר. תקופת הגשת מועמדויות נפתחה ב־15.6, ובמהלכה מוזמנים מעצבים ומעצבות להגיש את מועמדותם בתחומי עיצוב המוצר 2021.
הפרס מוענק מדי שנה לארבעה יוצרים בסכום כספי כולל של 270,000 ₪. ועדת השיפוט המקצועית תבחר את הזוכים: שני יוצרים בכירים שיזכו במענק כספי של 90,000 שקל כל אחד, ושני יוצרים בתחילת דרכם שיזכו במענק כספי של 45,000 שקל כל אחד.
פרס אדמונד דה רוטשילד לעיצוב, מיסודה של קרן אדמונד דה רוטשילד, נועד לקדם ולעודד מצוינות דרך הכרה ציבורית ביוצרים בכירים בעלי נפח עבודה איכותי ומשמעותי, זיהוי ותמיכה במעצבים בתחילת דרכם בתחום, הגברת ההתעניינות המקומית בעיצוב עכשווי וכן הגדלת החשיפה הבין־לאומית לעיצוב הישראלי. ייסוד פרס יוקרתי המוקדש לעיצוב ישראלי עכשווי, מבקש לעודד מגוון קולות ויצירה חדשה בתחום, ולהדגיש את נוכחותו של עיצוב בשיח הציבורי.
עו״ד טל שגיא פארן, מנהלת קרן אדמונד דה רוטשילד: ״עיצוב הפך בעשורים האחרונים לחלק בלתי נפרד מחיינו האישיים, אם במרחב הביתי, האישי, המסחרי או הציבורי. הוא נוגע לכל הבט בחיינו ויחד עם זאת, נדמה כי הוא הופך למהלך מובן מאליו. פרס אדמונד דה רוטשילד לעיצוב מבקש לעודד יצירה חדשה ופורצת גבולות בתחומי העיצוב לצד הגברת ההכרה הציבורית בחשיבותו ובהישגיו״.
מעצבים מעצבות מתחומי עיצוב המוצר מוזמנות ומוזמנים להגיש מועמדות באופן עצמאי באתר פרס אדמונד דה רוטשילד לעיצוב. הגשת המועמדויות תכלול תיק עבודות מקיף, קורות חיים והצהרה אישית. כל ההצעות ייבחנו בקפידה בידי ועדת השיפוט המורכבת מחמש דמויות מפתח בתחום עיצוב המוצר בישראל, ביניהן מעצבים בכירים, נשות אקדמיה, אוצרים, חוקרות ובכירים מהתעשייה, אליהם יצטרפו דמות בינלאומית בכירה בתחום ונציג מטעם קרן אדמונד דה רוטשילד. תאריך אחרון להגשת מועמדות: 31.8.2021.
הפרס בעיצוב מוצר יוענק למעצבים שגוף עבודתם עוסק בעיצוב חפצים ואוביקטים. נתיב זה כולל את כל תחומי העיצוב התעשייתי ועיצוב המוצר, עיצוב וטכנולוגיה, עיצוב ציוד רפואי ותעשייתי, עיצוב תחבורה, עיצוב מוצרי צריכה, עיצוב ביולוגי וימי, עיצוב משולב ממשקי משתמש, עיצוב ריהוט, עיצוב תצוגות, עיצוב צעצועים, עיצוב כלים, ומתייחס לחפצים המיוצרים בסדרות מוגבלות ועד לייצור המוני.
חברי ועדת ההיגוי לייסוד הפרס הם גלית גאון – יו״ר ועדת הפרס; פרופ׳ עזרי טרזי – ראש התוכנית ללימודים מתקדמים בעיצוב תעשייתי בטכניון; פרופ׳ שיזף רפאלי – נשיא שנקר; פרופ׳ עדי שטרן – נשיא בצלאל; פרופ׳ יולי תמיר – נשיאת מכללת בית ברל; מאיה ויניצקי – אוצרת עיצוב ואדריכלות, מוזיאון תל אביב; ענת ספרן – מנהלת אמנותית, שבוע העיצוב ירושלים; עו״ד טל שגיא פארן – מנהלת קרן אדמונד דה רוטשילד.
>> לוחות זמנים ופרטים נוספים באתר הפרס.
קובי לוי
דניאל ויינברג
בשנת 2020 הוענק הפרס בתקשורת חזותית, שבו זכו ינק יונטף, גיא שגיא, איל זקין ודר לאור. בשבועות הקרובים (30.6-3.8) תתקיים במרכז אדמונד דה רוטשילד תצוגה מיוחדת של כלל 22 המועמדים הסופיים לפרס, שבחרה ועדת השיפוט, עם מבחר מעבודותיהם המגוונות.
אירוע הפתיחה ייערך ביום רביעי 30.6 בשעה 20:00 ובעקבותיו יתקיימו במרכז סדרת מפגשים ואירועים עם המעצבים והמעצבות ואורחים נוספים מהשדה. האירוע במרכז אדמונד דה רוטשילד יימשך עד ל־3.8.21. ולאחריו צפויה התצוגה לנדוד בין גלריות שונות ברחבי הארץ.
התערוכה ״לא רק פרינט – פרס אדמונד דה רוטשילד לעיצוב תקשורת חזותית, 2020״ בוחרת לשים בחזית את מי שמאחורי העיצוב, המעצבים והמעצבות שפועלים לאורך שנים ארוכות כשגרירים ושגרירות של מקצוענות, איכות, יוזמה ועשייה. כאות הכרה בחלקם המשמעותי בשדה העיצוב ותרומתם לקידום החברה, התרבות העכשווית והתעשייה בישראל, בחרנו לצלם את המעצבות והמעצבים בסטודיו, ליד שולחן העבודה ולהציגם לצד ציטוט מתוך הצהרת המעצב ששלחו אל ועדת השיפוט כדי ללות את תיק עבודותיהן.ם.
אחת השאלות המעניינות שעלו במהלך שיפוט ומיון תיקי העבודות היתה שאלת זהותו של העיצוב בישראל. האם ניתן לזהות שפה ייחודית בעיצוב של מעצבות ומעצבים מקומיים? האם יש שדות ייחודיים בהם הן.ם בוחרות ובוחרים לפעול? כיצד באה לידי ביטוי אות עברית לצד ערבית ואנגלית? האם ניתן לזהות פלטה צבעונית, איכות קו? רצינות או הומור? לאחר בחינה של 164 תיקי עבודות, מצאנו את עצמנו מזהות בעבודות המעצבות והמעצבים הישראלים קווי דמיון שקושרים תשוקה יצירתית עצומה, חופש יצירתי ורצינות מקצועית מרתקת.
קרן אדמונד דה רוטשילד (ישראל) פועלת ליצירת חברה ישראלית צודקת, מלוכדת ומשתפת, ומניעה תהליכים עמוקים של שינוי חברתי במטרה לקדם את המצוינות, הגיוון והמנהיגות באמצעות ההשכלה הגבוהה. כממשיכת דרכה של מורשת פילנתרופית בת למעלה מ־140 שנים, מגשימה הקרן את המחויבות ארוכת השנים של משפחת רוטשילד לרוח החלוצית של מדינת ישראל ומשקיעה בסוכני שינוי ובקידום החלוצים החדשים שלה.
תגובות