
הרשימה המשותפת // 5.8.2021
פסטיבל הצילום הבינלאומי ברהט
פסטיבל הצילום הנודד של PHOTO IS:RAEL הגיע למרכז הקהילתי ברהט עם שלוש תערוכות. במתנ״ס ובסביבתו מוצגות עבודות של 34 אמנים ואמניות מ־20 מדינות שונות, לצד עשרות משתתפי הפעילות החברתית של PHOTO IS:RAEL. בנוסף מוצגות התערוכה ״קול השתיקה״ של האמנית שרה שחאדה (אוצרת: דרורית צ׳צ׳יק), הבוחנת סיטואציות חברתיות־תרבותיות שמתרחשות בחברה הערבית, מנקודת מבט נשית; והתערוכה ״תקווה״ (אוצרת: כנרת פלטי), המציגה צילומים נבחרים של צלמים מרהט, בוגרי קורס PHOTO IS:VOICE שהתקיים במהלך 2021.

יניב נדב

חנין קריעאן
ורטיגו במערות בית גוברין
להקת המחול ורטיגו, בשיתוף עם רשות הטבע והגנים, תציג את ליבה (כוריאוגרפיה: נעה ורטהיים) תערוכת וידיאו־ארט שנוצרה במיוחד לחלליה יוצאי הדופן של מערת הפעמון בגן הלאומי בית גוברין־מרשה (אוצרת התערוכה: דורית טלפז). ליבה היא יצירה קיימת של ורטיגו, שהותאמה והורכבה מחדש לעבודות וידאו־ארט, המספרות על החיבור שבין הרוח, החומר והגוף. עם הכניסה לתערוכה נוצר מפגש בין יצירת מחול המקיפה את הצופה באמצעות הקרנות גדולות־ממדים על קירות המערות בבית גוברין.


ליבה, ורטיגו במערות בית גוברין. צילומים: דור פזואלו
מכתב שחרור במעבדה
תערוכת היחיד הראשונה של מורן אסרף, מכתב שחרור (אוצר: שרון תובל), שתפתח הערב במעבדה בהרצל 119 בתל אביב, עוסקת במסע התבוננות אישי, המתאר התמודדות עם אירוע טראומתי שחוותה האמנית והשינוי שחל בה לאחר בחירתה בחיים. בין העבודות: מיצג המורכב מעבודת וידיאו המדמה את פעולת החייאה של הגוף, ועבודת סאונד מלווה שהולחנה במיוחד לעבודה זו על ידי ניר ג׳קוב יונסי המתבססת על מקצב ליבה הפועם של האמנית.

מורן אסרף, מכתב שחרור
אוקיינוס במוזיאון הנגב לאמנות
תערוכת היחיד של האמנית לינדה הופנגל (אוצרת: נירית דהן) במוזיאון הנגב מתמודדת עם פרדוקס החופש והמרחב. במשך השנים גוף עבודותיה של הופנגל עוסק באשליה הטמונה במושגים אלו, המתוארים בעבודותיה כדימויים מעולמות הים. בתערוכה היא מתייחסת לתפיסת המרחב: מצד אחד המרחב האינסופי והמטפורי של הים, ומצד שני המרחב הפיזי של המוזיאון. הופנגל ״השתלטה״ על חלל המוזיאון והכניסה אליו את הביטוי שלה למרחב, וכמעט כל פינה בחללי התצוגה מנוצלת לטובת הצגת העבודות.

לינדה הופנגל, אוקיינוס. צילומים: יבגני שוורצמן
תגובות