הרשימה המשותפת // 21.7.22
אסף עיני בגלריה אינדי
בגלריה אינדי תפתח הערב (21.7) ״חבורות״, תערוכת יחיד לאסף עיני (אוצרת: מיטל אבירם). התערוכה מציגה סדרת דיוקנאות ותצלומי נוף אורבני שעוסקים במתח בין המוכר והזר כשתי קטגוריות תרבותיות טעונות בתשוקה ואלימות; ובתפקידו של המבט הקווירי לערער על קטגוריות אלו, לטשטשן, ולעיתים לחשוף אותן עד כדי ביטול.
אסף עיני בגלריה אינדי
יולי מרוז בבית הבאר
בבית הבאר ביפו מוצגת ״תפוז מקומי״, תערוכה יחיד למעצבת יולי מרוז (ליווי אוצרותי: גלית גאון ומיכל ניב). מרוז מעצבת בדגש על פיתוח חומרי, אסתטיקה וקיימות – כשחומר הגלם המשמעותי בעבודות שלה הוא קליפות של תפוזים. האיכויות הקורנות מהחומרים החדשים שנבראו בסטודיו, מקליפות ושאריות תפוז אחרות, משמרות את אורו הפנימי ושמחתו של התפוז. מהלכי עיבוד החומר והשימוש החוזר בו, דווקא כאן, בבית הבאר המשוחזר, מהדהדים את הצבעים, הריחות, הטעמים וקולות העבר.
יולי מרוז בבית הבאר. צילומים: גילרמו מירנדה
מדבר במלון בראשית
במלון בראשית (מרשת ישרוטל) שבמצפה רמון מוצגת התערוכה הקבוצתית ״מדבר״ (אוצר: שרון תובל). התערוכה, שתוצג במשך שלוש שנים, מציעה מסע אל הנופים הקדומים באמצעות יצירות שנוצרו במיוחד עבורה. שמונה אמנים.ות מציגים את יצירותיהם תלויות המקום במרחבי המדבר של המלון, וארבע אומניות מציגות עבודות קרמיקה בלובי המלון.
התערוכה היא מסע אל נבכי התרבות האנושית בת ימנו, ובוחנת חיבורים כמו תרבות הסלפי ונופי המדבר, טקסטים עתיקים וטכניקות ציפוי סלעים עכשוויות, מסורות יצירה אמנותיות כמו ריקוע בנחושת ועבודות מתכת יפניות המחברים מתכות לאדמה, חריטה על הפטינה השחורה של סלע בין מיליוני שנים, או הצבת פסלים שונים כחלק אורגני או סינתטי ביחס לסביבה. משתתפים: אלה ליטביץ, אבנר שר, אריאלה ורטהיימר, נובויה יאמגוצ׳י, מירב רהט, אבנר לוינסון, סימה לוין, בת אל אלפסי, קרן רוזן, גל פינקלשטיין, אנטנש יאלאו, יבגניה קירשטיין.
אריאלה ורטייהמר במלון בראשית. צילומים: גיא יחיאלי
סימה לוין
נובויה יאמגוצ׳י
סול לויט באנו – מוזיאון העם היהודי
״צבעים מהפינה״, ציור קיר של הצייר והאמן הקונספטואלי האיקוני סול לויט, הוצב ב״אנו״ – מוזיאון העם היהודי בתל אביב. למרות שלויט הלך לעולמו בשנת 2007, יצירותיו ממשיכות לחיות הודות לתפיסתו בהגדרת מעשה האמנות ובתפיסתו את תפקידו של האמן לא כבעל מלאכה, אלא כהוגה. את ציורי הקיר של לויט הפיקו אנשים אחרים, שמילאו את ההוראות שסיפק. שיתוף פעולה זה הוא אבן הפינה של עבודתו שבה הרעיון הפך למכונה היוצרת את האמנות.
לויט השווה את הוראות הביצוע שסיפק לגיליונות של תווים מוזיקליים, שכל ביצוע חדש שלהם נבדל מקודמיו. הוא מלחין היצירה – והצוות המוציא אותה אל הפועל הוא התזמורת. היצירה בוצעה במוזיאון על ידי רמי ורסטאטה, אמן חזותי וצייר ציורי קיר של לויט כבר כעשר שנים, על פי הנחיות מדויקות שהותיר אחריו לויט ופיקוח קפדני של האחראים על עיזבון סול לויט.
סול לויט באנו – מוזיאון העם היהודי. צילומים: ניר אטרמן
אוצר מילים בגלריה לוחמי הגטאות
בגלריה לוחמי הגטאות תפתח בשבת הקרובה (23.7) ״אוצר מילים״, תערוכה קבוצתית בהשתתפות חמישה אמנים.ות (אוצרת: דנית בן דרור). התערוכה מבקשת מהמבקרות בה להתבונן בעין פקוחה וביקורתית ולהתחיל להוביל לשינוי; לראות; להבין; להקפיד; להתייחס ברצינות יתרה לשימוש במילה הכתובה והמושמעת. התערוכה כוללת אסופת עבודות אמנות שמציגות באופנים שונים פרשנות למילים: חלקן מקבלות פירוש גלוי, חלקן סמוי מן העין, את חלקן אפשר לראות בלבד ולחלק מהן אפשר להקשיב. משתתפים.ות: אמירה זיאן, הלה שלג, חני רוטשילד, ראומה זוהר חיות, אוהד בנית.
אוהב בנית
חנה רוטשילד
תגובות