כל מה שחשוב ויפה
אושרי אבירם ודנה קושמירסקי, דירת פנטהאוז בת״א. צילומים: עודד סמדר
אושרי אבירם ודנה קושמירסקי, דירת פנטהאוז בת״א. צילומים: עודד סמדר

שולחן עבודה // אושרי אבירם ודנה קושמירסקי

מתחילים בקונספט וממשיכים בעיצוב: אושרי אבירם ודנה קושמירסקי מתמקדים בעיצוב חללי מגורים, ועושים שימוש מירבי בחומרים טבעיים ובמיומנויות שמאפיינות מסורות של עבודת יד עמלנית

פורטפוליו בשיתוף PARQUETEAM


המשרד

אושרי אבירם ודנה קושמירסקי, מעצבי פנים. כמעצבים הכרנו מקצועית הרבה לפני שהפכנו לשותפים. על שותפות החלטנו לפני 11 שנים, כשהבנו שאנחנו רואים עין בעין את תחום העיצוב וחולקים תפיסת עולם וערכים דומים. העבודה בשניים מאפשרת לנו לדייק את הקונספט העיצובי: כל אחד מאתנו מעלה כיווני חשיבה ורעיונות משלו שאותם אנחנו מזקקים ביחד לרעיון אחד מהודק, כך שהשלם עולה על סך כל חלקיו.

סביבת העבודה

את הסטודיו שלנו אנחנו מגדירים כמשרד בוטיק שאינו מקבל קהל. יש לנו שתי עובדות, אבל העבודה עם ומול הלקוחות מתנהלת אישית רק על ידינו. הפרויקטים שלנו עוסקים בעיקר במגורים, לצד תכנון חללי משרדים וחנויות. מרבית הלקוחות הם שוחרי תרבות, אנשי העולם הגדול עם מודעות גבוהה לאסתטיקה ועיצוב, שלשמחתנו מחפשים עומק יצירתי, יודעים להעריך יכולות ונכונים להשקיע.

הקשר שנרקם איתם הוא מבחינתנו מסע משותף, שבמסגרתו אנחנו מקיימים הרבה מפגשים שתכליתם להעמיק את ההכרות כדי לעצב להם חלל מותאם מיטבית. אין לנו פרויקטי דגל: כל פרויקט הוא מבחינתנו כזה, מטופל עד אחרון הפרטים, בליווי צמוד ובמלוא ההשקעה. במהלך שנות העבודה הבנו את ערכו וחשיבותו של יחס אישי כזה – לקוחות מחפשים אותו ואנחנו רוצים להיות שם בעבורם ולספק להם אותו.

אושרי אבירם ודנה קושמירסקי. צילום: מ״ל

אושרי אבירם ודנה קושמירסקי. צילום: מ״ל

לוח השראה

ההשראות שלנו מגיעות מתערוכות עיצוב ואמנות ומנסיעות שמאפשרות לנו לחוות סביבות שונות, אבל עיקר ההשראה שלנו מגיע מחומרים טבעיים וממיומנויות שמאפיינות מסורות של עבודת יד עמלנית. כנות החומר ומגע יד אדם הם מבחינתנו הכלים הערכיים למימוש העיצוב שאנחנו חותרים אליו: אותנטי וכן, נטול אופנות וטרנדים ובעל אמירה אמנותית חזקה.

לתפיסתנו החומרים הטבעיים הם מהויות שעומדות מעבר לזמן מחד, וכר מרתק להתנסות וחדשנות מאידך – למתיחת הגבולות הרגילים של השימושים המוכרים בהם לכדי קונטקסטים חדשים. ההתנסות המתמדת עם החומרים היא מקור הפריה מתמיד שמזמן לנו אתגרי ביצוע ומביא אותנו לחפש אנשי מקצוע בעלי מיומנויות וידע רלוונטיים, וליצור איתם שיתופי פעולה. מה שאנחנו אוהבים במיוחד זה לאתר יוצרים צעירים כאלה ולתת להם במה, ואפילו מגדלים כמה כאלה.

שיטת העבודה

שיטת העבודה שלנו מתודית ואנחנו מנסחים אותה במשפט ״קודם קונספט ואחר כך עיצוב״ (באנגלית זה נשמע יותר טוב). גיבוש הקונספט הוא מבחינתנו השלב המשמעותי ביותר בתהליך העיצוב: חשיבה עמוקה מקדימה, שבוחנת היטב את נתוני החלל וסביבתו, תכתיבי הפרוגרמה, אופיים ואורח חייהם של הלקוחות – במטרה ליצור עבורם עיצוב אישי שתפור להם ולסגנון החיים שלהם. נתונים אלה, לצד הצורך שלנו לייצר אמירה מקורית, מאפשרים לנו להעניק לכל פרויקט את הייחוד והאיכות המובחנת שלו. לכל אורך הדרך אנו מחפשים את האחר והשונה ונמנעים מליפול למלכודת הנוחה של המוכר והבטוח.

לשיטתנו לכל דייר ולכל חלל מגיע עיצוב מהודק, שלם והרמוני, ולכל קונספט אנחנו גם מדביקים שם שמייצג אותו ומיושם כדי.אן.איי בפרויקט עצמו. הייחוד שאנחנו שואפים אליו בא לידי ביטוי בשילוב בין אלמנטים שאנחנו מעצבים ייעודית לחלל הנתון לבין החומריות הטבעית שמטופלת בטכניקות ידניות ייחודיות, מהן כאלה שהן תוצרים אקספרימנטליים. מינוני השילובים של האלמנטים והחומרים, ההקפדה על איזון מידתי ביניהם וההתייחסות לאור ולצבע – הם מה שמייצר שיח ויזואלי מעניין, מופע אקלקטי חף מקלישאות ואווירה שמייחדת אותו.

על השולחן

מגורים הם התחום האהוב עלינו וכרגע יש לנו על הפרק כמה פרויקטים מעניינים במיוחד, הן מבחינת הקפי החללים שבהם מדובר, והן מבחינת המורכבות – כמו שילוב של שימור עם בנייה חדשה.

דירת פנטהאוז בתל אביב

דירת הפנטהאוז עוצבה תחת קונספט של Mood Design, שצמח מבקשת הלקוחות שרצו בית שישרה אווירה נעימה, חיובית וטובה, שמרגישה כמו חופשה רגועה ומרגיעה. מדובר בדירה קיימת שהמשפחה (בני זוג וארבעת ילדיהם) התגוררה בה. הקומה העליונה היא קומת הכניסה והחדרים ממוקמים בקומה התחתונה. גרם המדרגות שמוביל אליה היה נתון שאת מיקומו לא יכולנו לשנות, אבל הפכנו את החלל לגמרי: שינינו את מיקומי הפונקציות שבו והוספנו חדר בקומה התחתונה.

כל האלמנטים בדירה, ובכלל זה אביזרים כמו כיורים, עוצבו על ידינו אד־הוק, תוך שימוש חומרי מגוון ושילוב פרטים מיוחדים. כמו, לדוגמה, יחידת האי במטבח שבוצעה בשיתוף פעולה עם פרקטים, שעשויה כולה מאבן שמתוכה בוקע משטח עץ שרוף הממשיך ומשמש כשולחן.

הריצוף בדירה בוצע בפרקט שנצבע בצביעה מיוחדת בגון לבן ייחודי שרצינו, והדק החיצוני במרפסת נצבע ברזינה לבנה ליצירת המשכיות עם ריצוף הפנים. גרם המדרגות והמעקה עוצבו כשילוב של ברזל צבוע לבן ורצועות עור, ועיצוב הספרייה שבחלל ערב לא פחות מארבעה בעלי מקצוע שונים מומחים בתחומם. היא משלבת צורות גיאומטריות – משולש, עיגול וריבוע – ואת כל נבחרת החומרים שאהובה עלינו: פליז מושחר, אבן ועץ שרוף.

birds

*כוכבית מייצגת שדות חובה

מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden