כל מה שחשוב ויפה
מתוך GIVING של רעות BI ובן זייגר. צילום: פז הברמן
מתוך GIVING של רעות BI ובן זייגר. צילום: פז הברמן

GIVING: בן זייגר ורעות BI על חום, אהבה, הבנה והכלה

סרט אופנה דוקו קצר שיצרו בן זייגר ורעות BI בהזמנת פסטיבל Porsche SCOPES, עוסק בחוויה הנשית - סטרייטית, להט״בית וקווירית - של חיי הלילה של תל אביב

לפני חצי שנה קיבלה רעות BI הודעה באינסטגרם מחשבון לא מוכר, עם הצעה לקחת חלק בפסטיבל Porsche SCOPES, שיפתח בבית רומנו בתל אביב ביום שלישי ויימשך חמישה ימים. ״לא הכרתי לפני כן את הפסטיבל״, היא מספרת, אבל זה לא היה יוצא דופן: ״הפלטפורמה האינסטגרמית היא הכלי הכי מייצג והכי משווק. זה הבית, זה הרחוב, זה המרחב שלנו״.

היא הוזמנה לפגישה עם שניים מהמארגנים (״זה היה הכי פשוט ואותנטי״), ובמהלך הפגישה התבקשה לספר על חוויה שעברה בעולמות היצירה שלה. רעות לא התכוננה לשאלה, ובאופן ספונטני סיפרה על מסיבת גייז שבה השתתפה ערב קודם לכן. ״אני סטרייטית שנוהגת לבלות בעיקר במסיבות גייז, מצויה ומעורה בסצנה הזו. ניסיתי לגרום לאחד מבאי המסיבה, גיי מוצהר, לחשוק בי. זה היה מן אירוע בלתי הגיוני ולא ממש אפשרי״.

והצלחת?

״ברור שלא, וזה גרם לי תסכול. זה היה מן אירוע חסר תכלית מהיסוד, אבל איכשהו אני חווה אותו יותר מאחת במסיבות האלו שהן סוג הבילוי המועדף עלי״.

מה הייתה התגובה שלהם? 

״מיד כשסיימתי לספר את הסיפור הם אמרו שהם רוצים אותי. זה היה מהיר ומקסים ואני ידעתי שמבחינתי זה הולך לקרות עם בן זייגר. הרגשתי שאין לי יכולת לעשות את זה לבד, רציתי פינג פונג עם עוד מישהו, פרטנר שנוכל להעמיק ברעיון ביחד והיה לי ברור שאני פונה לבן, שהפעם לא היה קשה לרתום אותו בשונה מהפעמים הקודמות שבהן הוא שיחק אותה קשה להשגה…״.

מתוך GIVING. צילומים: פז הברמן

מתוך GIVING. צילומים: פז הברמן

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ReutBI (@reut_bi)

סטרייטית, להט״בית וקווירית

Porsche SCOPES – שמגיע לתל אביב אחרי שהתקיים כבר בברלין, ורשה, טוקיו, סינגפור ואמסטרדם – הוא פסטיבל רב־תחומי של יוצרות ויוצרים צעירים מדיסציפלינות שונות ובהן עיצוב, אמנות, מוזיקה וטכנולוגיה. במהלך הפסטיבל ישתלטו היוצרים – ביניהם בר זוטרה, עדן כליף, דניאל קנטור, אסף ריב, אלירן דהן, ריף כהן ושירה ברזילי – על החללים השונים של בית רומנו ויציגו את עבודותיהם שנעשו במיוחד לטובת הפסטיבל. 

רעות BI, בת 26, היא יוצרת בתחום האופנה, אמונה על קריאייטיב של לא מעט קמפיינים לחברות מסחריות בישראל (טימברלנד, נאוטיקה, גליה להב ועוד) היא אמונה על פרויקטי אופנה עם טאלנטים רבים ואת דרכה המקצועית סללה בלימודים עצמאיים, ובתוך כך הפכה לבולטת בתחומי עיסוקה.

רעות BI: יש בסרט מרחבים – רוחני וגשמי – ושלוש הגיבורות מממשות בהם את שני צדדיו של אותו מטבע. דמותן הנשית קרובה לרוח ולטבע, והמציאות שלהן היא חומרית ודיגיטלית

זייגר, בן 33, בוגר המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר, היה המעצב הראשי במותג לילמיסט, עבד על קליפים וסטיילינג להופעות עם להקות ומוזיקאים כמו טרי פויזן, אפרת גוש, נגה ארז, צליל דנין, אניה בוקשטין, חן יאני וגילי סהר. זייגר חתום על הפקות אופנה, סטיילינג, קריאייטיב ובימוי, וגם יוצר פרסומות, קמפיינים וקטלוגים לחברות בינלאומיות כמו אדידס, לי קופר ועוד. לאחרונה בלט במיוחד עם הסטיילינג שעשה לאסף אמדורסקי כשזה שימש כשופט בתוכנית ״הכוכב הבא״. 

GIVING, הסרט המשותף שלהם, סרט אופנה דוקו באורך 10 דקות, עוסק בחוויה הנשית – סטרייטית, להט״בית וקווירית – בחיי הלילה של תל אביב. מוצגת בו נקודת מבטן השונה של שלוש דמויות מוכרות ופעילות בסצנת חיי הלילה והמסיבות התל אביבית: מור בל – סלקטורית מועדונים, סטייליסטית וארט־דירקטורית; רייצ׳ל – דמות מוכרת אף היא בחיי המועדונים התל אביביים; ומיכל אליקים, אמנית וארט דירקטורית שמשלימה לימודי תקשורת חזותית בשנקר. 

בן זייגר. צילום: סשה פרילוצקי

בן זייגר. צילום: סשה פרילוצקי

מתוך פרויקטים עצמאיים של בן זייגר. צילומים: תאיר אדאטו

מתוך פרויקטים עצמאיים של בן זייגר. צילומים: תאיר אדאטו

עולמן של שלוש הדמויות מוצג באמצעות שלושה רבדי מציאות מקבילים, שבהם כל אחת מהדמויות מתקיימת ביום ובלילה. השלוש נשאלות על חייהן ותשוקותיהן, ומביעות את עצמן במרחב הזמן והמקום שבו הן חיות.

״לכל אחת מהדמויות יצרנו אלטר אגו שמתאים לעולם התוכן הנגדי לאישיות שלה״, מסביר זייגר. ״כלומר, דמות משנית הקיימת בתוכן, שיתכן שאינה מודעת לפעילותה של הדמות הראשית״.

למה הכוונה?

״לדוגמה, באחד הממדים ניסינו לייצר איחוד בין מיכל לחשקים שלה – השלמה, תחושה של סנכרון. ההשראות של ההלבשה בסצנה הזו באו ממקום של העצמה, של אלה עתיקה. מאטה הארי היתה רפרנס על זמני, רצינו לייצר לה תחושה ומראה של אלה; תחושה של רפיון אבל עם הרבה חוזק ועוצמה. זו היתה המטרה שניסינו להעביר אצל השלוש״.

בן זייגר: בסופו של דבר האימג׳ האקסטרימי שלהן מסתיר בתוכו משהו מאוד פשוט. הלוק שלהן הוא בסך הכל ארשת שמסתירה מאחוריה אדם רגיל שמחפש חום, אהבה, הבנה והכלה

ואצל מור ורייצ׳ל? 

״מור היא מלכת הרוק־אנד־רול שלנו, וכאן רצינו ליצור איחוד בין האישה למכונה – במקרה הזה למכונית הפורש, נותני החסות שלנו. רצינו ליצור איחוד לסופר־פאוור שבה, משהו ארוטי שמפגין סימביוזה בין המכני לאנושי ולגוף.

״את רייצ׳ל צילמנו במהלך שעות הבוקר שבהן היא קונה בגדים בתחנה המרכזית – בגדים שישמשו אותו בפעילות הלילית שלה. חשוב לזכור שמדובר בשלוש נשים שחיות בחושך, שמרבית שעות הערות שלהן קורות בחושך. הן מתקיימות ומקיימות את עצמן בחשכה, הן אומרות שבחושך הן רואות את האור.

״בסופו של דבר האימג׳ האקסטרימי שלהן מסתיר בתוכו משהו מאוד פשוט. הלוק שלהן הוא בסך הכל ארשת שמסתירה מאחוריה אדם רגיל שמחפש חום, אהבה, הבנה והכלה״.

רעות: ״יש בסרט מרחבים – רוחני וגשמי – ושלוש הגיבורות מממשות בהם את שני צדדיו של אותו מטבע. דמותן הנשית קרובה לרוח ולטבע, והמציאות שלהן היא חומרית ודיגיטלית. הסרט בנוי מעולמות ויזואליים מוקפדים הנותנים לצופה טעימה מעולמן של דמויות שחוגגות את עצמן ודמותן בחיי הלילה הקווירית, לצד תיעוד מסע אישי מרתק של כל אחת ואחת, שאיתו כולנו נוכל להזדהות״.

הכל משתנה בהתאם למוזה, לתקופה, להשראה

זייגר ורעות הכירו אחד את השני ממעגלי חברים משותפים. רעות מספרת שהיא הבטיחה לעצמה שעוד תעבוד עם בן על יצירה משותפת, והסרט מבחינתה הוא רק תחילתה של שותפות. ״ביום שנתקלתי בבן ידעתי שאעשה איתו משהו אמיתי ומתמשך. ברגע שקרתה ההזדמנות הזו הסתערתי עליה כדי שזה יקרה.

״גדלתי בבית הכי קונבנציונלי שאפשר לתאר, וכבר בגיל ההתבגרות מרדתי בכל המוסכמות האפשריות״, היא מספרת על תחילת דרכה המקצועית. ״בגיל 20 נסעתי לשנתיים לארצות הברית וניסיתי להבין מה אני אוהבת ומה מדבר אלי. חזרתי לארץ לטובת חתונה של אחותי, התקבלתי לעבודה אצל מעצבת שמלות הכלה גליה להב. התפקיד שלי היה מנהלת פרוייקטים, לא ממש ידעתי מה המשמעות אבל צמחתי עם התפקיד ולמדתי שם המון״.

רעות BI. צילום: גיא חביב

רעות BI. צילום: גיא חביב

מתוך פרויקטים עצמאיים של רעות BI. צילומים: רותם לבל

מתוך פרויקטים עצמאיים של רעות BI. צילומים: רותם לבל

ומתי היה המעבר לאפיקים אמנותיים?

״במהלך הקורונה הבנתי שאני רוצה לעשות אמנות, שמה שמעניין אותי הוא שלב הקריאייטיב של יצירת הקולקציה; השלב שבו אני מחפשת רפרנסים ובודקת מה מגרה אותי, שם מתחיל שלב היצירה. היום בעבודה שלי אני מביימת את הסיטואציה ממבט של הנחיה אמנותית מסוימת עם האסתטיקה שאני מתחברת אליה. אני מחפשת דמויות שמעניינות אותי כדי לחקור אותן. זה אולי מסביר גם את נושא הסרט הנוכחי״.

״אני מרשה לעצמי לחקור עם עצמי את הדברים בהתאם לתקופה ולאירוע שבו אני עסוק באותו הרגע״, מוסיף זייגר. ״אני יוצר מתוך ראיית אופנה, אבל אני סטורי־טלר, תמיד מספר סיפור. אני מייצר עולם ומתוכו את הדמות ואת האאוטפיט. הכל משתנה בהתאם למוזה, לתקופה, להשראה ולהיגיון שמתוכו יוצאת האסתטיקה שאליה אני נמשך ורוצה לבטא״.

ואיך כל זה בא לידי ביטוי בעבודה עם אסף אמדורסקי?

״במקרה של אסף אמדורסקי, יצרנו את הדמות שהופיעה בכוכב הבא והיא שונה מאד מהדמות של אמדורסקי כמוזיקאי. הנוכחות שלו בתוכנית היא דמות טלוויזיונית נצפית. היא לא דמות של זמר שהמיקוד הוא במוסיקה שלו ולא בנראות שלו (אמדורסקי לרב מופיע כשהוא לבוש לבן). 

״בתוכנית המצאנו דמות טלוויזיונית פואטית שתואמת ומתאימה לסיטואציה. אסף היה פתוח להבין מה ואיך אני רואה את האסתטיקה שאני מציע לו, ויחד ביצענו את הסיפור הזה. מאוד חשוב לי בכל כמה חודשים ליצור עבודה מקורית חדשה, ממש כמו זו שאנחנו יוצרים עכשיו״.


Porsche SCOPES
בית רומנו, דרך יפו 9, תל אביב
8-12.11

 

*כוכבית מייצגת שדות חובה

מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden