איינדהובן 2022 // סלומה מארק
מי
סלומה מארק, נולדתי בפריז, צרפת. אני בוגרת לימודי אופנה, טקסטיל, עיצוב חומרים ומשטחים בבית הספר דופרה הצרפתי. בימים אלה אני מסיימת את שנתי האחרונה בבצלאל במחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית. מילות הקסם שלי הן מקומיות, סביבה וקיימות.
מה
במהלך שבוע העיצוב ההולנדי הצגתי את הפרויקט ״מאבן לזכוכית״, שחושף טכניקה חדשנית שפיתחתי לצביעת זכוכית. השיטות הנוכחיות לצביעת הזכוכית רעילות ולא בנות קיימא, והמטרה שלי היא להציע אלטרנטיבה לצבעי הזכוכית הקיימים, לפתח טכניקה שמאפשרת קבלת תוצאה דומה לצבעים הקיימים בשוק – רק תוך כדי שימוש בחומרים ברי קיימא.
מקורם של הפיגמנטים בזכוכית שיצרתי הם מאבנים ברחבי ישראל. מצפון לדרום וממזרח למערב צבע האבנים משתנה ותכונותיהן מייצרות טקסטורות המעניקות לזכוכית חזות מגוונת. התוצאה היא זכוכית בגוונים טבעיים, עם אפיון גיאו־מקומי.
צילומים: Anwyn Howarth
סלומה מארק, מאבן לזכוכית. צילומים: מ״ל
לפני שבוע העיצוב
התרגשתי להיות חלק משבוע העיצוב הבולט בצפון אירופה. בשבוע שלפני היה הרבה לחץ. שאלתי את עצמי איך תראה העמדה שלי בתערוכה. התרוצצתי כל השבוע ממקום למקום. סיימתי את ההכנות האחרונות, הייתי עסוקה בהדפסות ותהיתי איך אציג כל הדוגמאות שיש לי.
אלה היו הימים הכי לחוצים בחיי עד כה. לא ישנתי מיום רביעי עד יום שישי .יום לפני התערוכה נוסף עוד מתח סביב הנסיעה מצרפת להולנד: אבא שלי הגיע איתי ואיחרנו בשלוש שעות וחצי בגלל הדרך. חשבתי שאני היחידה שמאחרת, אבל כשהגעתי הבנתי שההכנות עדיין לא הסתיימו, ושאני בסדר.
בזמן שבוע העיצוב
הצגתי בשני מקומות: קרוב לתחנה המרכזית ובמרכז העיר. בארבעת הימים הראשונים של שבוע העיצוב הרגישו כאילו הייתי שם שבוע או יותר. זה היה אינטנסיבי, לא היה לי זמן לנשום. בשעות הבוקר הייתי בתערוכה שלי והגיעו אנשי עיתונות, אנשי מקצוע ומבקרים וביליתי את זמני בהסברים על הפרויקט שלי.
זה היה מגניב כי פגשתי הרבה אנשי מקצוע מעולם עיצוב האופנה, האדריכלות וגם עיתונאים שהפרויקט שלי מצא חן בעיניהם. פגשתי גם מהנדסים שהיו מסוגלים להסביר פרטים טכניים שקשורים במחקר שלי. בשאר היום הלכתי מתערוכה לתערוכה כדי לראות את כל הפרויקטים והמעצבים שהציגו במקביל.
סלומה מארק
היו פרויקטים מדהימים. חברת פיליפס, לדוגמה, ייצרה טכניקה חדשה לשימוש בפלסטיק מרשתות דיג כחומר גלם למדפסות תלת־ממד. הם יצרו טקסטורות עם הטכניקה החדשנית הזו וייצרו בעזרתה אהילים. זנה הולוויי, יוצרת הפרויקט RootFull, פיתחה דרך לגדל צמחים לצורת בגדים. זהו פרויקט שהוא בר קיימא לחלוטין, ומדהים אותי לחשוב שבעתיד אולי יהיו לנו בגדים מהסוג הזה.
אחד מפרסי העיצוב של שבוע העיצוב ההולנדי ניתן לסטודיו Zsofia Kollar, שייצרו סוודר מחוטי שיער שנראה כמו סוודר צמר. עבורם, זו שליחות ליצור מהפכת טקסטיל אמיתית, שעוסקת בשימוש בפסולת, בניצול, בפליטות ובצריכת אנרגיה. זו הייתה תגלית מעניינת עבורי.
טכניקות חדשות של צובענים מאצות של אן־מארי סוסט, עץ גוסס נופל של לואיס דאקוורת׳ וסניקרס ההייטק בעיצוב גיאוגרפי של ז׳וליאן צ׳ינטראו – כל אלה עוררו בי השראה ונתנו לי תקווה בנוגע לעתיד העיצוב.
חודש אחרי
אני מתרגלת חזרה למציאות של חיי היומיום שלי. פגשתי אנשים מדהימים ויצרתי שותפויות מוצלחות לעתיד. השבוע הזה נתן לי הרבה כוחות להמשיך את המחקר שלי, בזכות האנשים שראו אותו. הבנתי שאני מחויבת להמשיך בו ולמצוא יישומים בפן התעשייתי.
השבוע הזה גם נתן לי ביטחון בעצמי, הבנתי שאני יכולה להציג בזמן שאני סטודנטית. ההכרה הזו משמחת אותי ומעודדת אותי לחפש עוד ועוד. בדיוק התחלתי את השנה האחרונה שלי בבצלאל ואני שמחה לחזור ולחלוק את הידע שרכשתי בשבוע העיצוב. הבנתי איך להציג פרויקט לאנשים ואיך אנשים יכולים לעזור לך בעתיד. אני מקווה שפרויקט הגמר שלי יהיה מעניין לא פחות.
WOW
תודה