כל מה שחשוב ויפה
דניאל אנקווה, ״מקום״ בליטבק קונטמפוררי. צילומים: יובל חי
דניאל אנקווה, ״מקום״ בליטבק קונטמפוררי. צילומים: יובל חי

״מקום״ – תערוכת יחיד לדניאל אנקווה בליטבק קונטמפוררי

פורטפוליו Promotion: בתערוכה חדשה מציג דניאל אנקווה סדרה של ציורים שמדגימים את משמעותה של עקביות והתבוננות במושאי הציור שלו

״מקום״ היא תערוכת היחיד השנייה של דניאל אנקווה בגלריה ליטבק קונטמפוררי. לאורך הקריירה שלו מדגים אנקווה את משמעותה של עקביות וההתבוננות הממושכת במושאי הציור שלו, לעיתים במשך שנים. משמעות זו היא השאיפה המתמדת להבנת המהות שאותה נושא בתוכו מושא הציור. בין אם הוא מצייר דיוקן, טבע דומם או נוף, נדמה שהטשטוש ששולט בציוריו מהווה מעין תשובה לניסיונות להשגת הקירבה המוחלטת, כאילו ההתבוננות נעשית מבעד למסך מזוגג או למים צלולים, אך לעולם לא בדבר עצמו.

כמו בציוריו הקודמים, גם כאן הדמויות שבציור ממוקמות על פני רקע אינסופי המעלה אותן מעל להקשר, זמן או מקום מסוימים. מבחינה טכנית, אנקווה מתבלט בצבעוניות המצומצמת השולטת בכל ציור, ויחד עם משיכות המכחול הקטנות והשימוש המושכל באור וצל הוא מייצר תחושה של עומק אינסופי.

הן הדמויות והן הירקות הדוממים שרויים במעין מצב רטט – התכנסות מדיטטיבית ופועמת, שמתקשרת גם עם המקום שבו הם מצויים. בכך אפשר לומר שאנקווה לא מצייר את הדמויות מהורהרות, אלא מצייר את ההרהור עצמו, ואת האופן שבו הוא מוקרן מתוך הדמות כלפי חוץ. דבר זה מפעיל ומזמין את המתבוננים לשקוע גם הם במחשבות והרהורים לאורן של היצירות.


דניאל אנקווה | מקום
ליטבק קונטמפוררי, שביל המפעל 3 קומה 1 תל אביב
א׳, ב׳, ו׳ – סגור; ג׳, ד׳ 10:00-16:00; ה׳ 10:00-17:00
שעות פתיחה בשבתות הקרובות (29.4, 6.5): 11:00-14:00
נעילה: 1.6

ניתן לתאם סיור מודרך לקבוצות וליחידים במייל: [email protected]

birds

מעבר לתוכן מרכזי, for shortcut key, press ALT + zמעבר לסגיר, for shortcut key, press ALT + x
Silence is Golden