כל מה שחשוב ויפה
נבט יצחק במוזיאון הטבע
נבט יצחק במוזיאון הטבע. סטילס מוידאו

הרשימה המשותפת // 16.11.23

נבט יצחק במוזיאון הטבע; הדסה גולדויכט ואריאל ורדי במרכז מעמותה; תערוכות המגיבות למצב בגלריה N.D; אלנה צ׳רטי שטיין ודניאל רוטברט במרכז לאמנות עכשווית רמלה; רינה בובראוגלו ובן סיימון בגלריה מאיה

נבט יצחק במוזיאון הטבע

HERE BE DARAGONS – תערוכת יחיד חדשה של האמנית נבט יצחק מוצגת במוזיאון הטבע בתל אביב (אוצרת: ליאורה בלפורד). התערוכה היא תולדה של פרויקט מחקר אמנותי שערכה יצחק באוספי המוזיאון בשנתיים האחרונות, והיא מביאה לידי ביטוי את עבודת המחקר והשימור הנעשות באוספי המוזיאון והשלכותיהן על הקשר בין האדם לטבע. תהליך העבודה כלל שהות ארוכה בחדרי האוסף, מחקר מקיף אודותיו ומפגשים עם חוקרים ואוצרי אוספים במוזיאון.

בתערוכה שלושה מיצבים מרכזיים, המשלבים וידאו, סאונד ופריטים מאוספי המוזיאון. בעזרת שלושת המיצבים יצרה יצחק מעין מוזיאון אלטרנטיבי בתוך מוזיאון הטבע, מוזיאון שבו מוצגות ״עובדות״ על הטבע (פוחלצים ופריטים אחרים מאוספי המוזיאון) לצד בדיה גמורה. במהלך זה מצביעה האמנית על דפוסי התצוגה של המוזיאון ומציעה למבקרים לחשוב מחדש על האופן שבו אנו לומדים וחוקרים את הטבע, על הידע הנאסף עליו ועל הסיפור החבוי בתהליך זה.

נבט יצחק במוזיאון הטבע. סטילס מוידאו

נבט יצחק במוזיאון הטבע


גלריה ברוורמן: מכירת אמנות לתמיכה בקהילות הבדואיות

גלריה ברוורמן מתגייסת למען הקהילות הבדואיות בנגב, שנפגעו באסון 7.10 ובמלחמה. בתערוכת מכירה שתיפתח היום (16.11) למשך שבועים, יימכרו עבודות של אמנים ישראליים מהשורה הראשונה וההכנסות יחולקו בין האמנים לקרן קשת, התומכת בקהילה הבדואית. קרן קשת היא מגדלור של תקווה ותמיכה לקהילות הבדואיות בנגב, המספקת עזרה ומשאבים למי שצריכים אותם ביותר.

רשימת האמנים שעבודותיהם נכללות בתערוכה ומוצעות למכירה כוללת את אמני גלריה ברוורמן ואמנים אורחים, וכן בוגרי המחלקה לצילום בבצלאל. בין המשתתפים: דוד עדיקא, סיגלית לנדאו, עילית אזולאי, נבט יצחק, מארק ישאייב, מתי אלמליח, חן שיש, אלנה צ׳רטי שטיין, כרים אבו שקרה, ליאורה קפלן, רונית ברנגה, אריאל הכהן, שי זילברמן, דרור דאום, מרב קמל וחליל בלבין, פואד אגבאריה, תמר לנצמן ועוד רבים.

דויד עדיקא בתערוכת מכירה למען הבדואים בנגב, גלריה ברוורמן

דויד עדיקא בתערוכת מכירה למען הבדואים בנגב, גלריה ברוורמן


הדסה גולדויכט ואריאל ורדי במרכז מעמותה

״תולדות הדפוס בחדר הקטן״, תערוכה משותפת להדסה גולדויכט ואריאל ורדי, מוצגת במרכז מעמותה בבית הנסן בירושלים (אוצרת: עדה ורדי). בשלושת העשורים האחרונים עובד אריאל ורדי ב״חדר הקטן״, שהוא עבורו סטודיו, בית דפוס זעיר, שבו הוא מדפיס וכורך ספרים הנערמים עד לגובה התקרה. הוא משתמש בשיטות דפוס מסורתיות שכבר אינן בשימוש בדפוס המסחרי. הוא חותך אותיות בשיטה ייחודית שפיתח ומדפיס במכונת בלט ידנית מאות ספרים שהוא תופר וכורך. לכל ספר כריכה ייחודית משלו, חלקן עשויות חול ואדמה. ורדי, יליד 1929, הוא אחד האחרונים בארץ שעוסק במלאכת הדפוס המסורתית.

בניגוד לפעולת הדפוס, ספריו של ורדי נערמו במאוזן בחדר עבודתו כיצירה פרטית, בדומה לציורים המונחים בשידת מגירות. האמנית הדסה גולדויכט, ילידת 1981, התמחתה בהדפס בתחילת דרכה. בעבודותיה היא עוסקת בקשר בין שפה כחומר גלם לגוף, בפירוק ויזואלי וחושי של שפה ואותיות ובחקירה של מגוון היבטים של תהליכי קריאה וכתיבה. במפגש עם ורדי ועבודותיו מצאו גולדויכט וורדי שפה משותפת. כך החלה גולדויכט לתעד את עבודתו של ורדי, מתוך הזדהות ועניין רב בעבודותיו ובנושאים שהוא חוקר בעשורים האחרונים. התערוכה המשותפת היא פרי ההיכרות בין גולדויכט לוורדי.

אריאל ורדי, דפי המדפיס מתוך הספר ימי בראשית

אריאל ורדי, דפי המדפיס מתוך הספר ימי בראשית


תערוכות המגיבות למצב בגלריה N.D

״התקווה״, תערוכה קבוצתית, תפתח מחר (שישי 17.11) בגלריה N.D לאמנות עכשווית (אוצרת: אביב מעוז). התערוכה נהגתה כבר לפני חמישה חודשים, בעקבות גלי המחאה והמצב הפוליטי הלא בטוח שבו המדינה הייתה שרויה. כיום לתערוכה יש רלוונטיות ואחריות אף גדולות יותר. היא מבקשת לשקף איך רצון העם למדינה בטוחה, עוטפת את אזרחיה, חיה בשלום, תמיד היה שם. לעבודות שנבחרו לפני תחילת המלחמה לא נוספו חדשות, בדיוק מתוך הרצון לחזק את האמירה שהכתובת הייתה על הקיר, לגבי הצורך הקיומי שיימצא מנהיג חזק והוגן שייקח אחריות על ארץ ישראל; ולגבי המחדל שלא יאחר לבוא.

במקביל תפתח גם התערוכה ״אמנות בימי מלחמה״, במסגרתה הוזמנו אמניות ואמנים להציף תגובות חזותיות למצב, ולהציג עבודות בפורמט קטן בחלונות הגלריה הפונים לרחוב, לעוברים והשבים. חלונות הגלריה יהפכו לקירות אמן דינמיים, וככל שיגיעו עבודות חדשות הן יחליפו את העבודות הקודמות. העבודות יוצעו למכירה וההכנסות יתרמו למטה להחזרת החטופים.

נאוה הראל שושני בגלריה ND. צילומים: מל

נאוה הראל שושני בגלריה ND. צילומים: מ״ל

שלמה כץ בגלריה ND

שלמה כץ בגלריה ND


birds

אלנה צ׳רטי שטיין ודניאל רוטברט במרכז לאמנות עכשווית רמלה

שתי תערוכות חדשות מוצגות במרכז לאמנות עכשווית רמלה (אוצרת: סמדר שפי): ״המקום בו שבילים נפגשים״ – תערוכת יחיד לאלנה צ׳רטי שטיין מוצגת בחלל המרכז ברחוב הרצל. התערוכה היא מיצב שמכסה את כל חלל המרכז וכולל ציור על זכוכית, ציור קיר ובעיקר שינוי של החלל על ידי בניית מסלולי הליכה וכיסוי הרצפה. צ׳רטי שטיין עוסקת ברוחני שאינו דתי וזאת לאור התחושה שהיחס בין האדם לעולם משתנה : שינויי האקלים מורגשים היטב. אלו פורמים את מה שנדמה היה כסדרי עולם: החל מהנחות וידיעה של מתי והיכן קר או חם ועד לשאלה מהו אנושי.

״רמלה אנתרופוקן״ – תערוכת יחיד לדניאל רוטברט מוצגת בבריכת הקשתות בעיר. רוטברט, אמן רב־תחומי וסופר, עוסק בסוגיות אקולוגיות דרך מיצבים במקורות מים ברחבי העולם שבהם הוא מציג פסלי זכוכית ואלומיניום צפים. אל בריכת הקשתות התוודע לפני מספר שנים כחלק ממחקר על מאגרי מים עתיקים. התערוכה מסכמת שלוש שנות מחקר ויצירה סביב מאגר המים בין 1,200 שנה, בעיר רמלה.

אלנה צ'רטי במרכז לאמנות עכשווית ברמלה. צילום: דניאל לזרטו

אלנה צ׳רטי במרכז לאמנות עכשווית ברמלה. צילומים: דניאל לזרטו


רינה בובראוגלו ובן סיימון בגלריה מאיה

בגלריה מאיה מוצגות שתי תערוכות יחיד. הראשונה, ״מקום בים״, תערוכת לרינה בובראוגלו (אוצרת: נורית טל־טנא). בתערוכה מציגה בובראוגלו ציורים בטכניקה מעורבת על נייר ותבליטי חימר. היא מתהלכת במחוזות ההווה והעבר הקרוב והרחוק, מייצרת מרחב אינטימי כלפי תחנות בזמן ובמקום, הן כסיפור חיים קונקרטי, והן ככלי להתבוננות במשמעויות אוניברסליות וטרנסנדנטיות. קורפוס יצירתה מפנה מבט חומל כלפי הפליטים והמגורשים באשר הם, המטולטלים על ספינה רעועה בים הגדול, משוועים לחסד.

השנייה, ״ציורים הם שקט״, תערוכת יחיד לבן סיימון (אוצר: אבנר לוינסון). סיימון עוסק בבעיה שבצורת האמנות. בימינו בהם דימויים משמשים לקידום של דברים בתכיפות כה גבוהה ובדרכים רבות, ציורים הופכים לעוד סוג של דימוי. אצל סיימון, הצופה לא יפגוש איור או המחשה של מסר, גם לא ייצוג של מציאות ספציפית. סיימון מגיש ארוחות חזותיות, שמהן יש להנות תוך הרהור שקט במפגש ישיר, הנאה פשוטה אך שלמה למחשבה ולחושים.

רינה בובראוגלו בגלריה מאיה. צילום: יגאל פרדו

רינה בובראוגלו בגלריה מאיה. צילום: יגאל פרדו

*כוכבית מייצגת שדות חובה

הוסיפו תגובה

תגובה אחת

  1. גלי

    מי מגיע לתערוכת אומנות עכשווית ברמלה?

הוסיפו תגובה
מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden