You Can Help: משנים את תמונת הפרופיל למען החטופים
239 החטופים שנמצאים בשבי החמאס בעזה מדירים שינה מעיני כולנו. גורמים פרטיים יוזמים מיצבים במרחב הציבורי, יוצרים סרטי הסברה, קמפיינים במדיות השונות ועוד, והכל כדי להעלות ולשמר את המודעות להחזרתם הביתה של החטופים, וכמה שיותר מהר.
youcanhelp, היוזמה החדשה של אייל כץ וסער פרידמן, שותפים בחברת המיתוג OPEN, היא מחולל תמונות דיגיטלי שבאמצעותו מוזמנים הגולשים להחליף את תמונת הפרופיל שלהם כפי שהיא מופיעה ברשתות החברתיות, ובמקומה להשתמש בתמונה מאוירת על רקע צהוב של פני החטופים, שאוירו על ידי מאיירים וסטודנטים לאיור. והכל במטרה להציף את הרשתות החברתיות בתמונות פרופיל מאוירות וצהובות ולהשאיר את הנושא בראש סדר היום.
הרעיון נולד לאחר שפרידמן קיבל הודעה משניים מחבריו הקרובים, עדי גורדון ופפי תורג׳מן, כדורסלני עבר וכוכבי הפועל ירושלים, שהציעו לו להחליף את תמונות הפרופיל ברשתות החברתיות לתמונה של אחד החטופים. פרידמן, שביום־יום מתמחה במהלכי מיתוג רחבים, זיהה ברעיון הזדמנות לייצר קמפיין תודעתי להחזרתם המיידית של החטופים בעזה.
בשלב הראשון ההחליף את התמונה שלו בתמונה מצולמת של אחד מהחטופים, אבל ״התמונה היתה אמיתית מידי״ הוא אומר.״הבנתי שנדרש לשלב כאן פן אמנותי שיעזור להבין שיש סיפור מרגש מאחורי התמונה, וחשבתי ששימוש באיור יכול לעבוד״.

נווה שוהם

יהל שוהם
• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>
שימוש באיור פנים במקום בצילום נעשה בעולמות פיננסיים, כמו גם בבתי משפט. האיור מסייע לראות את הדמות, אבל שומר על ריחוק. ״הבנו שטכניקת איור אחידה תייצר סטנדרטיזציה, ועשינו מספר ניסיונות עד שהחלטנו לצבוע את הרקע בצהוב, שמקושר לסרטים הצהובים שמזוהים עם קמפיין החזרת החטופים״.
בשלב זה יצר פרידמן קשר עם אחת האימהות ממטה החטופים, הציג לה את הרעיון ואת הדוגמאות שיצרו, וביקש את הסכמתם למהלך. לאחר שלושה ימים קיבל את המענה החיובי להמשיך עם הפרויקט, כשהאתגר הבא שעמד בפניהם היה לאייר בזמן קצר את פניהם של 239 החטופים.
לאחר התייעצות עם נדב ברקן, סמנכ״ל עיצוב בחברת פייבר ומרצה במחלקה לתקשורת חזותית בשנקר, שהגה את רעיון השימוש באיורים, היה ברור לכולם שחשוב שהמאיירים יהיו ישראלים. פרידמן יצר קשר עם ראשי המחלקות לתקשורת חזותית של בתי הספר לעיצוב: בצלאל, ויצו חיפה, שנקר, מכון טכנולוגי חולון, רופין, מכללת עמק יזרעאל. אלו שלחו מיילים לסטודנטים, לסגל ולבוגרים. 100 מהם נרתמו למשימה ויצרו 239 תמונות פרופיל מאוירות של כל אחת ואחד מהחטופות והחטופים.
הבחירה הרנדומלית הייתה חשובה לנו. כולם שווים ומטרתנו משותפת לכולם: חזרתם המהירה של החטופות והחטופים הביתה. עכשיו
בהמשך לכך הוקם מחולל התמונות הדיגיטלי שבאמצעותו כל אחד יכול להוריד לעצמו בלחיצת כפתור תמונת פרופיל רנדומלית עם איור של אחד מהחטופים, ולהעלות אותה לפרופיל האישי שלו. לטובת התכנות של המחולל רתם פרידמן את המעצב בן בנחורין, שהקים גם את עמוד הנחיתה עם הטכנולוגיה הנדרשת לבחירת האיור. ״הבחירה הרנדומלית הייתה חשובה לנו. כולם שווים ומטרתנו משותפת לכולם: חזרתם המהירה של החטופות והחטופים הביתה. עכשיו״.
הפרויקט הושק ביום ראשון (19.11), ו־24 שעות לאחר מכן נרשמו מעל 25 אלף כניסות לעמוד. משפיענים מקומיים נרתמים אף הם לפרויקט ובינהם נועה קירל מיה דגן, ועוד.
״הפרויקט הוקם בזכות רצון טוב של אנשים טובים, כולם נרתמו אליו בהתנדבות מלאה. כל אחד תרם מהידע שלו ונתן את הלב והתוצאה מרגשת. אנחנו מזמינים את כולם להצטרף ליוזמה ולהזכיר לכל העולם: לא שכחנו אותם ואנחנו מתפללים לחזרתם המהירה של החטופים הביתה״.

שושן הרן












