כל מה שחשוב ויפה
שיר רז במרכז לאמנות דיגיטלית בחולון
שיר רז במרכז לאמנות דיגיטלית בחולון. צילומים: מ״ל

הרשימה המשותפת // 14.12.23

שיר רז ו״שמועות״ במרכז לאמנות דיגיטלית חולון; דן אורמיאן בגלריה גורדון; לשיר מהענף השבור בגלריה זוזו; תר גיל בגלריה כורש 14; תכף נשוב במגדלי ב.ס.ר

שיר רז ו״שמועות״ במרכז לאמנות דיגיטלית חולון

שתי תערוכות חדשות ייפתחו מחר (15.12) במרכז לאמנות דיגיטלית חולון: הראשונה, ״שמועות״ (אוצרים: אודי אדלמן וליילה רוז ברי) – תערוכת סאונד ומיצב שעוסקת במה שנשמע וביחסים בין אנשים ודברים דרך הקולות הסובבים אותנו. התערוכה מציגה סדרת עבודות שמרביתן נוצרו בחודשיים האחרונים, והיא בוחנת את האופנים שבהם קול יוצר סביבה וחוויה עוטפת. התערוכה שואלת מה בונה ומה מפרק את המרחב המיידי שלנו וכיצד צלילים מארגנים באופנים שונים את החפצים, החלל ואת הנוכחות האנושית ביניהם. משתתפים.ות: נמרוד גרשוני ועירא שליט, אנה ווילד, נוני וייס, שחר יהלום, תומר לחם, דויד למואן, דניאל מאיר, שחר מזרחי.

השנייה,״אחורי הביזון״ – תערוכה חדשה של שיר רז (אוצרת: אביטל ברק) החוזרת לציורי מערות פרה־היסטוריים בעזרת טכנולוגיות בינה מלאכותית ומזמינה את הצופה לבהייה מדיטטיבית בחלל מערה מדומיין.

אנה ווילד. צילום: ויטוריה סודו

אנה ווילד. צילום: ויטוריה סודו

שחר מזרחי, דימוי מווידאו

שחר מזרחי, דימוי מווידאו


דן אורימיאן בגלריה גורדון

״הר איתן״, תערוכת יחיד של דן אורמיאן, מוצגת בגלריה גורדון בתל אביב. הציור של אורמיאן פונה אל הקרוב באמצעות השפה של הרחוק. הוא יוצא אל היער הקרוב למקום מגוריו, קרוב לסטודיו שלו, עם העיניים של הרומנטיקה הגרמנית והשפה החזותית של גרהרד ריכטר, לוק טוימנס, פטר דויג וכיוצא בהם. התוצאה היא מסמך מרתק על האופן שבו המבט שלנו אינו אופטי אלא תרבותי.

אורימיאן יוצא לטייל בהר בחורף ובסתיו. זה הזמן שבו הוא מעט נטוש , פחות פיקניקים ועל האש, יותר רוח ירושלמית מצליפה באוויר האפור ושורקת בין הענפים. בתוך היער ישנן אנדרטאות לנופלים. זהו אחרי הכול, ״יער הנופלים״. האנדרטאות מוזנחות וחלודות. צייר אחר היה נתפס לזה אולי, לא אורימיאן. מבטו אינו מחפש את הקיים אלא את הנעדר, אינו מחפש את האקטואלי, אלא את העל־זמני.

דן אורמיאן. צילום: מל

דן אורמיאן. צילום: מ״ל


לשיר מהענף השבור בגלריה זוזו

״לשיר מהענף השבור״, תערוכה קבוצתית, תפתח מחר (15.12) בגלריה זוזו בעמק חפר (אוצרת: שירה פרידמן). העבודות בתערוכה עדינות ושבריריות. הן מציגות רגעים של פגיעוּת בטבע ובסביבתו. הטבע דרוך, לעתים הוא מסנוור, לעתים חשוך ושרוף. נוכחותו המתעקשת ביצירות כורכת אותן יחד. באמצעותו, הן מתלכדות למעין רצף: יממה אינסופית, ספק הווה מתמשך, ספק עצירה המאפשרת הכרה בנוכחותה של כמיהה עמוקה, מתמדת, אל מה שנעדר או שאינו בר־השגה מלכתחילה. מנגד לטבע מבליחה בעבודות גם נוכחות אנושית, אלא שזו נותרת תמיד מקוטעת וחמקנית.

התערוכה מנכיחה באמצעות הטבע, על מופעיו השונים תחושות של נטישה, קריסה, קמילה, פחד וכמו כן חיות חדה וחמה. משתתפים.ות: עדנה אוחנה, הדסה גולדויכט, פיטר יעקב מלץ, אלה ליטביץ, אוהד מטלון, שולמית עציון, יונתן צופי, דיאנה קוגן, טליה קינן, דפנה קפמן.

פטר יעקב מלץ. צילומים: מ״ל

פטר יעקב מלץ. צילומים: מ״ל

טליה קינן

טליה קינן


birds

תכף נשוב במגדלי ב.ס.ר

״תכף נשוב״, תערוכת פיסול למען שיקום קיבוץ ניר עוז וקהילתו, מוצגת במגדלי ב.ס.ר בבני ברק (אוצרת: מיכל חסון גלייזר). התערוכה מציגה עבודות של עשרות אמני פיסול ישראלים שתרמו את יצירותיהם במיזם גיוס כספים למען הקיבוץ, שיועמדו למכירה לקהל הרחב. כמאה עבודות פיסול נפרסות על פני שני בניינים והן קודם כל מלאכה של הלב. כל עבודה שנתרמה היא פיסה של לב שחברה יחד למען שיקום ניר עוז. התערוכה מספרת סיפור תלת ממדי של הארץ ואנשיה. שם התערוכה מסמל גם תקווה לעתיד, תכף נשוב, הן החטופים והן התושבים. נשוב כקביעה, לא כסימן שאלה. נשוב בגוף, ברוח, באדמה, בחומר.

רמי אטר. צילומים: מ״ל

רמי אטר. צילומים: מ״ל

צביקה קנטור

צביקה קנטור

חיימי פניכל

חיימי פניכל


תר גיל בגלריה כורש 14

״תר גיל״, תערוכה קבוצתית, תפתח הערב (14.12) בגלריה כורש 14 בירושלים (אוצרת: דביר שקד). הגיל הוא נושא רגיש: אנחנו נושאות אותו בגאון או מסרבות לגלות אותו. לפעמים הוא אומר עלינו הכול, ולפעמים אנחנו בטוחות שהוא לא מייצג אותנו בכלל. אנחנו טופלות עליו משמעויות אבסולוטיות, ערכיות ואפילו מוסריות. הגיל מגלם בתוכו ציפיות מהחברה ומעצמנו, ובהתאמה גם תקוות, אכזבות ושמחות קטנות.

העבודות בתערוכה יציגו קשת של רגשות, תחושות ומחשבות שהגיל מעלה, ויוכיחו – גיל הוא ממש לא רק מספר. משתתפים.ות: ינון אביאור, ציקי אייזנברג, נעמי בריקמן, יאיר ברק, נעמי טנהאוזר, איתי מתן, רפאל סלם, נועה קורניק, רוני קרפיול, נדיה עדינה רוז.

מעבר לתוכן מרכזי, for shortcut key, press ALT + zמעבר לסגיר, for shortcut key, press ALT + x
Silence is Golden