מה הולך // כניסה חינם למוזיאונים בכל הארץ ולהקת בת שבע באופרה
יום המוזיאונים הבינלאומי // כניסה חינם למוזיאונים ברחבי הארץ
יום המוזיאונים הבינלאומי יתקיים ביום חמישי (9.5) ברחבי הארץ. כמדי שנה, ולמרות המצב המורכב, ייפתחו למעלה מ־100 מוזיאונים מהצפון ועד הדרום את שעריהם לקהל הרחב ללא תשלום. בנוסף יקיימו המוזיאונים סיורים והדרכות מיוחדות, שיחי גלריה, סדנאות יצירה לילדים, חשיפה לתערוכות רצות וחדשות ועוד.
השנה מתקיים יום המויזאונים הבינלאומי בסימן ״מוזיאונים למען חינוך ומחקר״, המדגיש את חשיבותם המשמעותית של מוזיאונים כמוסדות חינוך דינמיים המטפחים למידה, גילוי והבנה תרבותית, את תפקידם של מוזיאונים ומוסדות תרבות בהענקת חוויה חינוכית הוליסטית, מכילה ובת־קיימא.

מוזיאון המדע בירושלים. צילום: אמיר גנון

מוזיאון יעקב אגם בראשון לציון. צילום: ויקטור אוסיפוב

מוזיאון בית שאן. צילום: עילית הננסון
שלוש // להקת בת שבע בבית האופרה
שלוש הופעות מיוחדות של היצירה ״שלוש״ שיצר אוהד נהרין בשנת 2005 יעלו בימים חמישי, שישי ושבת (9-11.5) בבית האופרה בתל אביב. ״שלוש״ היא טריפטיך שמורכב מהחלקים בלוס, הומוס וסקוס. המבנה המשולש, התאולוגי, מרמז על חזרה לבסיס צורני, חשוף ויומיומי של מחול.
הווירטואוזיות מפנה מקום לתנועה הפשוטה, למקצב, ושלושת החלקים נשזרים לכדי עבודת תחרה עדינה שהשלם שלה מורכב מאיזון בין ״יש״ ל״אין״; בין חלל ריק, שֶקט ועצירה שמשקלם זהה לגוף, למוזיקה ולתנועה.

״שלוש״ של להקת בת שבע. צילומים: אסקף

פועלות מכאן // אירוע רב־תחומי בקרית המלאכה
פועלות מכאן, אירוע רב תחומי ביוזמת גלריה אלפרד, יתקיים החל מיום חמישי (9.5) ולמשך שלושה סופי שבוע ברחבי קרית המלאכה (ניהול אמנותי: רויטל משעלי ואפרת רובין). האירוע יכלול למעלה מ־20 יוצרות.ים מתחומים שונים, ביניהם מחול, תיאטרון, מוזיקה, קול, סאונד ופרפורמנס, המתייחסים לתמה של שנת התערוכות 2024-25 ״בין השמשות״ כמו גם לחללים ולמרחבים ספציפיים, במטרה להעמיק את הדיאלוג עם האזור הייחודי של קרית המלאכה על שלל מאפייניו.
האירועים יתקיימו בחללי האטלייה, ת״א תרבות, גלריה אלפרד וסטודיו בועז אהרונוביץ, ומטרתם להרחיב את ההתייחסות לתמה השנתית ולתת לה ביטויים מגוונים ופרפורמטיביים, בדגש על נקודת מוצא חדשה שממנה אפשר להמשיך לחלום, ליצור, לבטא ולהיות.

״שם זמני״. צילום: נטשה שחנס

״הקלות הבלתי נסבלת של הקיום״. צילום: איליה קגן

״שעה חמש״. צילום: ענבר גדסי
ערב יום השואה והגבורה // אירועים בכיכר ביאליק
בתי התרבות של העיר בכיכר ביאליק ייארחו מחר (5.5) אירועים ביוזמת עיריית תל אביב־יפו לציון ערב יום השואה. בבית ליבלינג יתקיים סיור ומפגש עם האמן חיים סוקול; במוזיאון העיר הרצאה אודות זיכרון ואמפתיה היסטורית; בכיכר ביאליק יתקיים אירוע זיכרון בסלון עם שורדת השואה וחברת קיבוץ רעים אילנה הברון שילווה בקטעי קריאה של השחקן דורון תבורי.

בית ביאליק. צילום: תום פורת

כיכר ביאליק. צילום: איל תגר

בית ליבלינג. צילום: יעל שמידט
תיאודור // הפקת קולנוע של האופרה הישראלית
לרגל יום העצמאות תצא לאקרנים בבתי הקולנוע ברחבי הארץ, ובפעם הראשונה בישראל, הפקת קולנוע של האופרה הישראלית תיאודור (מאת: יונתן כנען, בימוי: עידו ריקלין, מנצח: נמרוד דוד פפר). הסרט לוקח את הצופים למסע מרגש בעקבות הרצל, החל מימיו כסטודנט צעיר ועד להפיכתו למנהיג ציוני פורץ דרך.
דרך המוזיקה של כנען והבימוי של ריקלין נחשף הקהל לרגעים מכוננים בחייו של הרצל: המאבק באנטישמיות, מערכת היחסים עם ז׳ולי אשתו המיוסרת, הקשיים, ההתמודדויות והדרך אל החזון של מדינת היהודים. זו הזדמנות נדירה לחוות את סיפורו של הרצל בצורה חדשה ומרגשת.

תיאודור. צילומים: יוסי צבקר










