כל מה שחשוב ויפה

מה הולך // בית חדש לתיאטרון ניקו ניתאי, שעת אופרה לילדים

שעת אופרה לילדים באופרה הישראלית; תיאטרון ניקו ניתאי ביפו; רוני חדש במרכז סוזן דלל; נעילה לתמר לב און באום אל פחם מחווה לסידני לומט בסינמטק ירושלים

תיאטרון ניקו ניתאי משיק את ביתו החדש בבית טפר

תיאטרון ניקו ניתאי יפתח את משכנו החדש בבית טפר בדרום תל אביב, באירוע השקה חגיגי ב־5.9. במקום יפעלו אולם תיאטרון, גלריה וספריה שהועברה מאוספו האישי של ניתאי. אירועי ההשקה כוללים מגוון הצגות חגיגיות מרפרטואר התיאטרון ושיח עם יוצרים, שיתקיימו במהלך חודש ספטמבר.

תיאטרון ניקו ניתאי, הינו תיאטרון פרינג׳ בעל הכרה בינלאומית וחזון תרבותי־חברתי, המציין 23 שנות פעילות, מקדם את מורשתו פורצת הדרך של מייסד התיאטרון ניקו ניתאי, מחלוצי תיאטרון הפרינג׳ בארץ.

״יצירת בית של תרבות – תיאטרון פרינג׳ חדש, בתקופה שיש הרבה כאב, ואנחנו לא יודעים במה להיאחז הופכת לשליחות. הרצון לזרוע זרעים של תקווה דרך יצירה ואומנות כי יום אחד הערפל יתפוגג ומה שיישאר ויבלוט זה מה שזרענו בתקופה הזאת, זו תקווה דרך יצירה!״ אומרת דורית ניתאי נאמן, מנהלת התיאטרון.

באירועי הפתיחה תעלה ההצגה ״הייתי והנני – אלכסנדר פן״ בכיכובם של אייל שכטר (בתפקיד אלכסנדר פן), שירה פרבר (בתפקיד רחל אשתו) ועוד, ובבימויה של דורית ניתאי נאמן. ״מצפן״ – תערוכה חדשה אשר תחנוך את הגלריה החדשה בהשתתפות האמנים אבינועם שטרנהיים ואריקה לינור קוצ׳וק, ובאוצרות ביני סי, התערוכה עוסקת במחזוריות החיים, דרך עיסוק במושגים הבית והאדם.

תאטרון ניקו ניתאי, הייתי והנני אלכסנדר פן. צילומים: נמרוד ארונוב

תיאטרון ניקו ניתאי, הייתי והנני אלכסנדר פן. צילומים: נמרוד ארונוב

שירה פרבר ואייל שכטר מתוך ההצגה הייתי והנני אלכסנדר פן. צילום: נמרוד ארונוב

שירה פרבר ואייל שכטר מתוך ההצגה הייתי והנני אלכסנדר פן


שעת אופרה לילדים

האופרה הישראלית פותחת צוהר לעולמה הקסום של האופרה במופעי ״שעת אופרה״ לילדים בגילאי 3 עד 8, שמתקיימים באכסדרת בית האופרה בתל אביב. הילדים נפגשים מקרוב נפגשים בגובה העיניים עם דמויות מהאגדות, המספרות את הסיפורים המוכרים והאהובים בשירה (בעברית כמובן). הבימוי מלא ההומור, התלבושות הססגוניות והקירבה לזמרים מעניקים חוויה של קסם, שעליה גדלו כבר דורות של ילדים שהם ההורים הצעירים של היום.

המופע הראשון ב-3.9 בשעה 17:00 ״חליל הקסם״ מאת מוצרט, בגרסה עברית בתרגומו של אהוד מנור -סיפורו של פפגנו שיוצא בחיפוש אחר הנסיכה פמינה אל ממלכתו של זרסטרו. בדרך יפגוש את מלכת הלילה ושלוש העוזרות המסתוריות שלה, ואפילו ימצא אהבה.

המפגש הבא יוקדש ל״סינדרלה״ באופרה מאת ג׳ואקינו רוסיני ויתקיים ב יום ג׳ – 24.9. במאית: שירית לי וייס׳ במאי מקורי ניב הופמן, תרגום לעברית: דוד זבה. בליווי פסנתר ובהשתתפות סולני האופרה הישראלית.

שעת אופרה לילדים, חליל קסם. צילומים: יוסי צבקר

שעת אופרה לילדים, חליל קסם. צילומים: יוסי צבקר

שעת אופרה לילדים, סינדרלה צילומים: יוסי צבקר

שעת אופרה לילדים, סינדרלה


perFORMing LOVE במרכז סוזן דלל

perFORMing LOVE עבודת מחול חדשה של הכוריאוגרפית רוני חדש תעלה ביום רביעי, 4.9, בשעה :3020 באולם דלל במרכז סוזן דלל.

״ללכת לאיבוד בגבולות המטושטשים שבין אהבה להערצה, כמיהה למיאוס, מכני לאנושי, משוכפל לייחודי, קלישאתי לאמיתי״ – חדש (ילידת 1990) כוריאוגרפית, רקדנית ומורה למחול עכשווי – מחפשת ביצירתה אחר מניעים אינסטינקטיביים ורגשיים לתנועה. עבודותיה מתאפיינות ברצונה לפרק את הגוף, התנועה, הדימוי, היחסים בין הקהל למופיע ואת פעולת המופע עצמו. אופן עבודתה עם הגוף מקלף אותו מהיסטוריה, סטריאוטיפים ושאר תיוגים מוכתבים ומעמת אותו עם הווה עירום.

כוריאוגרפיה: רוני חדש, רקדנים ושותפים ליצירה: רומי להב, גיל עמישי/אחינועם חי , ענבר בוכבינדר, תום ניסים, יענקלה פילצר, שירה בן אוריאל, תמיר גולן ומתאוס מוריירה.

Performing Love, רוני חדש. צילום: אפרת מזור

Performing Love, רוני חדש. צילום: אפרת מזור


אירוע נעילה: תמר לב און באום אל פחם

בשבת 7.9 יתקיים אירוע נעילה של התערוכה ״מבוסס על סיפור״ של האמנית תמר לב און בגלריה באום אל פחם (אצרה גליה בר אור). התערוכה היא כולה פרשנויות אמנותיות להיבטים של פערי תרבות ופערי תרגום. ״באקלים הנוכחי, העבודה השיתופית איפשרה שיח עמוק על פערים בתרגום, שאינו מבוסס בהכרח על מלל״, אומרת לב און.

״העבודות מבוססות על אגדה מקומית ׳ג׳בינה׳, שתרגמתי וחרזתי בעברית, והיא מובאת בשלוש שפות, בסיפור ובשירה דיאלוגיים ואף בשירת מכונה״. באירוע הנעילה יהיה לצד המופע רב שיח בהשתתפות המלחינים ועורכי הוצאת ״מכתוב״ – הוצאת ספרים המתרגמת מערבית לעברית, ובימים אלה רואה אור ספר אגדות חדש שלה, ״כאן יא מה כאן״ המכיל גרסה נוספת של הסיפור ג׳בינה.

תמר לב-און, מתוך הוידאו חרוזים. צילומים: מ”ל

תמר לב און, ג’בינה

birds

מחווה לסידני לומט בסינמטק ירושלים

סינמטק ירושלים במחווה מיוחדת לציון מאה שנים להולדתו של סידני לומט, מגדולי הבימאים האמריקאים, שבקריירה הענפה שלו ביים וכתב יותר מ־50 סרטים. ריאליזם, גבריות, ומאבק בין הטוב לרע, הם מרכיבי הדי.אנ.איי של הקולנוע של לומט, שהביא למסך יצירות עזות, חריגות וחתרניות, שכבר בסרט הבכורה שלו ״12 המושבעים״ ניתן היה לראות. המחווה בסינמטק, מה־4.9 ועד ל־25.9, כוללת 11 סרטים, מעניקה הזדמנות נדירה לצפות בסרטים שלא נראו על המסך הגדול זמן רב, כגון ״רשת שידור״, ״פסק דין״ ו״המין הנמלט״, לצד סרטים שהפכו לאבני היסוד של הקולנוע, ביניהם ״אחר צהריים של פורענות״, ״סרפיקו״ ו״12 מושבעים״.

לומט הצטיין בתיאור ריאליסטי של המציאות האמריקאית / ניו יורקית והתפרסם גם בזכות יכולתו הנדירה להפיק את המרב מהשחקנים הגדולים שעימם עבד: הנרי פונדה, אל פאצ׳ינו, שון קונרי, מרלון ברנדו, אנה מניאני, פיי דנאווי, ריצ׳רד ברטון, פול ניומן ועוד. הוא האמין בעבודת הכנה מרובה ונהג לקיים חזרות לסרט, לפחות שבועיים לפני תחילת הצילומים. זו הסיבה שהצליח לצלם כל סצנה בטייק אחד או שניים, ולסיים פרויקטים ארוכים ומסובכים בזמן קצר תוך שימוש בתקציב מוגבל.

סרפיקו, סידני לומט בסינמטק ירושלים

המין הנמלט, סידני לומט בסינמטק ירושלים

המין הנמלט, סידני לומט בסינמטק ירושלים

מעבר לתוכן מרכזי, for shortcut key, press ALT + zמעבר לסגיר, for shortcut key, press ALT + x
Silence is Golden