יוצאים לאור 2024: מיטב מעבודות הבוגרים באמנות ועיצוב בגלריית הרחוב ביפו העתיקה
בשנה הקשה בחיינו, בתולדותינו, התערוכה ״יוצאים לאור״ ממשיכה ומציינת את שנתה השמינית – מתוך אמונה בכוחן של תרבות ואמנות לתת אופק ותקווה, ואולי אף לעורר תובנות שיאירו את עולמנו; מתוך שאיפה להכיר ולעודד את היצירה המעולה והיוצרות שמאחוריה.
העבודות בתערוכה – המוצגות לאורך סמטת מזל אריה וסמטת מזל דגים – נבחרו מבין עבודות הבוגרות והבוגרים של השנה באקדמיות ובמכללות לאמנות ולעיצוב ברחבי ישראל. במציאות של מלחמה, בין שירות מילואים להתנדבות ולמחאות, הבוגרות והבוגרים הצעירים מתמודדים באומץ עם הצורך למצוא דרכי ביטוי והבעה אמנותית.

עדן דגני, המחלקה לצילום, בצלאל

ליזה מרצ׳נקו, המחלקה לתקשורת חזותית, מנשר

אלישבע ארסניוק, בית הספר לאמנות רב תחומית, שנקר

אילנה הופמן, המחלקה לצילום, מוסררה

תימור קזז, המחלקה לתקשורת חזותית, מכון טכנולוגי חולון
זהו מחזור הבוגרים שהחל את לימודיו בתקופת הקורונה וסיים אותם במלחמה. מחזור למוד טלטלות ומאומן בגמישות, במשא ומתן עם החיים ובחירות לא פשוטות.
והנה – הם לא מוותרים על שאיפות ובכישרון רב הם מציגים עבודות העוסקות בהתמודדות אישית, בסוגיות חברתיות קרובות ורחוקות, במורכבות של מערכות יחסים אך גם בבדידות, בהסתגרות ובמשיכה לטבע, בחרדות ובאסקפיזם.
העבודות מבטאות את הלך הרוח של התקופה שבה אנו מצויים – אך מאירות צדדים שכמעט שכחנו, של תקווה ושל יופי, של גיוון חברתי ורגשי, נושאים המעסיקים את הדור העכשווי של היוצרים, בשלל דרכי הבעה וקולות ייחודיים.

טלי זלדה לויתין, המחלקה לתקשורת חזותית, שנקר

שחר היימר, המחלקה לאמנות, בצלאל

מאיה למברג, המחלקה לתקשורת חזותית, בית הספר לעיצוב, אוניברסיטת חיפה

עדי בראון, המחלקה לתקשורת חזותית, בצלאל

יולי אילדיס, המדרשה לאמנות בית ברל
החברה לפיתוח יפו העתיקה שמה לה למטרה ליצור מרחב תרבותי מעורר השראה, והצגת התערוכה במרחב הפתוח נותנת במה חשובה והזדמנות חשיפה לקהל רחב מכל שכבות האוכלוסיה.
תיבות האור של הגלריה פרוסות במרחב הציבורי ויוצרות נקודת מפגש טבעית ונגישה לקהל עם האמנות, ועם עבודתם ועולמם של נציגים נבחרים מתוך שכבה חדשה של כישרונות וכוחות יצירתיים, המצטרפים לקהילת האמנות והעיצוב בישראל.
יוצאים לאור 2024
אוצרים: חגית פלג רותם, לימור מרגוליס, יובל סער
גלריית הרחוב, סמטת מזל דגים, סמטת מזל אריה, יפו העתיקה
פתיחה: 27.9 בשעה 11:00, סמטת מזל דגים 1
נעילה: 1.2.25
בהשתתפות בוגרות ובוגרי בצלאל, שנקר, המדרשה בית ברל, אוניברסיטת חיפה, ביה״ס לתיאטרון חזותי, אורנים, מנשר, מכללת הדסה, מכון טכנולוגי חולון, מכללת ספיר, ביה״ס מוסררה, סמינר הקיבוצים: אביב צדוק, אוריין יעקבי, איה ניב, אילנה הופמן, אירה פרוחורובה, אלומה פישמן, אלישבע ארסניוק, אלמה בן דוד וליאור הראל, אסתר ברסקי, אפרת גל נור, אראל רוזן, ג׳ואקים נסים זגורי, ג׳ודית יהודית וייל, גיל שלי, דונה קמפטון, דניאל קפלן, דריה ריז׳ובה, הדס צרפתי, הדר מיניי ודניאלה פרידמן, טלי זלדה לויתין, יובל קטן, יולי אילדיס, יוליה קריגר, יסמין ילון, ליאור פרוינד, ליאל עמרן, ליאת מיכאל, ליזה מרצ׳נקו, מאי גולדשטיין, מאיה למברג, מורוג׳ מסרי, נועה רמון, נועה רק, נועם וענונו, נורית איזנטל, נירית קינן כהן, נמרוד שטיבל, נעמה שטרן, נריה ששון, סוהיילה אבו הדבה מונייר, סיגלית סימון זיו, עדי בר און, עדן אמילי מארק, עדן דגני, עדן לוי, עידו מרום, צביה גרין, קטיה גאלי, קשת מגדל, רגד סועאד, ריק נוטנקו, שחר היימר, שיאן כהן, שירה אורונבייב, שרה אבו כף, שרה ארסניוק, תימור קזז, תמר אגא, תמר ארזי















