מה נלבש // קולבים
תעודת לידה
קולבים, ברחוב אחוזה 75 ברעננה, הוקמה לפני 23 שנים ברעננה על ידי איריס שרפשטיין, ״חולת אופנה״, שאחרי שנים בעולמות העיצוב החליטה להגשים חלום. נעה, בתה של איריס, אז תלמידת תיכון חובבת אופנה ועיצוב מלידה, מצאה את עצמה מגיעה בין שיעורים (״ולפעמים על חשבונם״) לנשום את אוויר ואווירת החנות, ומאז החיבור היה טבעי מדי כדי בכלל להגדיר אותו (״מה יותר יפה מעסק משפחתי שיושב כמו כפפה על היד של אמא ובת שהן החברות הכי טובות באמת?״).
החנות
החנות מעוצבת בסגנון נקי, לבן ובוהק. פס ניאון ורדרד מקיף את כל החנות ויוצר אווירה חמימה אבל עדיין בווייב של גלריה מגניבה.




נעה ואיריס שרפשטיין
כחלק מהבחירה לא להיות במקום מרכזי והומה עוברי אורח, יש בחנות תחושה של בית. לקוחות מספרות שהן מרגישות כאילו שהן נכנסות לחדר ארונות גדול ומרשים. לחנות יש מרפסת חיצונית שמופרדת מהכביש בצמחיה גבוהה ויוצרת אינטימיות מושלמת: רואים ירוק במקביל לתנועת העיר וחיוּת, אך לא רואים אותך מבחוץ.
רשימת מלאי
מבייסיק איכותי קלאסי ובגדים יומיומיים ולבישים, עד פריטים מיוחדים שאפשר ללבוש בבוקר וגם לחתונה של הבן שלך, בטווח מחירים של 99-1,999 ש״ח.
המותגים הזרים שאפשר למצוא בקולבים: Imperial, Please, Dixie, Lumina, Vagabond, Chimi, Anine Bing, All Saints; המותגים הישראלים: ענת פרידמן, נאוי שינקביץ, הוקו, קיאן פרנקפורט, פשוט ולבן, ג׳סטין (כובעים ותיקים), סמדר אליסף (תכשיטים), מעיין BOW. שרפשטיין האם והבת מאמינות בפרקטיות ובקניית בגד שיכול להיות הכי מרשים, אבל גם כזה שאפשר לשלוף מהארון בעוד המון רגעים נוספים.
הצהרת כוונות
קולבים הוא בוטיק עם אופי, פינות של הפתעה והרבה תשומת לב לפרטים הקטנים. זו לגמרי החנות הזו, שכל אחת יכולה למצוא מה ללבוש בה, עם מעצבים ישראלים מקומיים שנבחרים בפינצטה לצד מותגים איטלקיים וצרפתיים שנבחרים על ידי נעה, שאחראית על בחירת הקולקציות.
אפשר למצוא אצלנו את השמות הכי שווים והטרנדים הכי נכונים אך אלו שאינם לעוסים. חוץ מבגדים, והמון מהם, יש בקולבים גם נעליים, תכשיטים, אקססוריז ואפילו מגזיני אומנות ופריטי אמנות לבית במחירים נגישים.







נעה: כשנכנסתי לעניינים בחנות, וזה היה ברור שהעתיד הולך לשם, אמא שלי אמרה לי בעודי לומדת וצופה איך עושים זאת נכון: ״תזכרי דבר אחד: אנחנו לא אומרות הורס על כל דבר, ולא מוציאות מכאן אישה שהיא לא בשיא שלה מבחינתנו בעבור אף סכום שבעולם״. זה מה שמלווה אותנו.
מבחינתי כל הבגדים שאני בוחרת לחנות יכולים להיות חלק מהארון הפרטי שלי. אני לא בוחרת מה שנכון רק לעכשיו או בהתאם לטרנד כזה או אחר.
אני מייצרת אוצרות מגוונת בחנות כי יש לנו לקוחות בנות 25 עד 99 וקולבים היא המקום למי שרוצה תשובה לשאלת האופנה באופן כללי. אנחנו נותנות את הנשמה בכל פינה בחנות וזה גם ההסבר למאגר הלקוחות הגדול שלנו שחלקו ותיק וקבוע, חלקו צעיר, ויש גם כאלו שמגיעות מהפרסום באינסטגרם שלנו.
איריס: קולבים היא חנות לנשים שאוהבות אסתטיקה, פריטים מיוחדים או פשוט איכות קלאסית במיטבה. יש אצלנו הכל מהכל. אני יכולה להיות בחנות יום שלם וכל רגע לגלות פריט חדש נוסף, ולכן אם רק תרצי (ורק אם תרצי) אנחנו מתייצבות להלביש, להתאים והכל בסבלנות ובלי לחיצות, קצת קפה ועוגה טעימה, מוזיקה נעימה מתנגנת ברקע ואנחנו שמתייחסות לקולבים כמו גלריה, אוצרות – אוספות, מערבבות, מתרגשות, מתלבטות ומשלימות כל מה שצריך כדי לצאת עם חוויה אחרת.
תבואו עם סבלנות וסקרנות, מבטיחות שנשלח אתכן הביתה עם משהו שאפילו לא ידעתן שחיפשתן או שאתן צריכות.

הבחירה של נעה

הבחירה של עמית
הבחירה של נעה
מכנסי ברמודה מתרחבים כותנתיים באורך של עד אחרי הברך וחולצה כותנתית שנראית פשוטה אבל יש בה המון עושר. הסט קיים בצבעי אדמה בין היתר. אני אוהבת בגדים מיוחדים אבל כשבוחרת פריטים קלאסיים ונקיים, אני אוהבת שגם בהם יש איזשהי אמירה.
הבחירה של עמית
חליפה כותנתית מאיטליה שאפשר גם להפריד: חולצת ג׳קט ומכנסיים כותנתיים בגזרת בלון; הדפס עיגולים שהוא גם הכי קלאסי וגם הכי טרנדי, אבל עם טוויסט שלא רואים בכל מקום. מתחת לעליונית אפשר לשלב טי־שירט חלקה או כזו עם איזשהו טוויסט, שפשר למצוא בלי סוף בקולבים. הייתי משלבת את החליפה עם סניקרס מגניבים.















