כל מה שחשוב ויפה
זהר בר אור. צילום: רועי אבייב
זהר בר אור. צילום: רועי אבייב

מה קורה // זהר בר אור

זהר בר אור מציג בבית האמנים בתל אביב ציורים ורישומים של מטוסים באקריליק, פחם ועיפרון. כמי שגם מטיס מטוסים בעצמו, השהייה באוויר בעבורו היא צורך נפשי עז. ״עם מטוס אי אפשר ׳לעצור בצד׳, והשליטה במכונה היא קריטית ומספקת״

מי?

זהר בר אור, 54, תל אביב.
אתר

סטטוס זוגי?

רווק, בחיפושים, יותר מדי זמן (אפשר שהוא יגיע כבר?).

מה בצלחת?

טורף הכל (חוץ מג׳וקים סינים משופדים). אוהב מאוד מאכלי ים (בעיקר ברבוניות) ובכללי אוהב אוכל טוב ולנסות דברים חדשים. פחות מתחבר לסלרי.

איפה ומתי אפשר לראות את העבודות שלך ומה כדאי שנדע עליהן לפני שאנחנו רצים לשם?

בימים אלה (עד 13.9) אני מציג תערוכת יחיד – ״המראה״ – בבית האמנים בתל אביב, שאצר אריה ברקוביץ. אני מרבה לצייר מטוסים (אבל לא רק), בצבעי אקריליק ורישום בפחם ועיפרון במצבים שונים, לרבות המראה או נחיתה.

צילומים: אלה אורגד

צילומים: אלה אורגד

הציורים אקספרסיביים, מלאי תנועה, כשהדימוי לרוב נובע מתוך מחיקה או גריעה של צבע או חומר. אני גם מטיס מטוסים בעצמי, והשהייה באוויר היא צורך נפשי עז. עם מטוס אי אפשר ״לעצור בצד״, והשליטה במכונה היא קריטית ומספקת.

למדתי אמנות בתיכון תלמה ילין ועשיתי קורסים שונים בפירנצה, איטליה (אקוורל ופיסול). אני בעיקר אוטודידקט אבל חושב לצאת כעת לדרך נוספת של לימודי אמנות פורמליים. פרט לאמנות ולטיסה, ביומיום אני עורך בעיתון ״הארץ״, במדור הדעות.

איזה אמן מפורסם פגשת ואיך היה?

פגשתי את הזמרת יהודית רביץ במסיבת יום הולדת קטנה בהרצליה, בערב שירה אינטימי עם פסנתר. יהודית, מקרוב קרוב, מקסימה ומרגשת.

birds

מהו פרויקט החלומות שלך וכמה כסף צריך כדי לממן אותו?

החלומות באים והולכים בקצב. בדרך כלל אני מפנטז בשעות הקטנות של הלילה, אז הכל נראה לי אפשרי. אבל בבוקר פתאום הכל מתפוגג ונראה אידיוטי ושטותי, אבל לפחות זול.

מה פריט הלבוש האחרון שקנית?

קניתי מכנסיים קצרים של Katin וחולצה יפה של רנואר לפתיחה של התערוכה. כיף להתלבש חגיגי לאירוע. חוץ מתגובות טובות על העבודות קיבלתי גם הרבה תגובות שאני לבוש מאוד יפה 🙂

צילומי עבודות: מקס קובלסקי

צילומי עבודות: מקס קובלסקי

מעבר לתוכן מרכזי, for shortcut key, press ALT + zמעבר לסגיר, for shortcut key, press ALT + x
Silence is Golden