כל מה שחשוב ויפה
סטודיו Reddish, שבוע העיצוב ירושלים 2024. צילומים: דור קדמי
סטודיו Reddish, שבוע העיצוב ירושלים 2024. צילומים: דור קדמי

קול קורא: שבוע העיצוב ירושלים 2026

פורטפוליו Promotion: שבוע העיצוב ירושלים, שיתקיים ביוני 2026, מזמין יוצרים ויוצרות להגיש הצעות לפרויקטים במסגרת התמה השנתית ״שער ניצחון״. מועד אחרון להגשת מועמדות: 1.2

שבוע העיצוב ירושלים 2026 – ״שער ניצחון״ יבחן איך שפות ופרקטיקות מעולם הספורט משפיעות על עיצוב עכשווי ועל הדרך שבה אנחנו חווים תחרות, שייכות ומשחק. על רקע אירועי הספורט הגדולים הצפויים סביב פתיחתו של שבוע העיצוב במהדורה זו, ובהם המונדיאל – גביע העולם בכדורגל, ומשחקי המכבייה 2026 – האירוע יציע פרשנות עיצובית רחבה לתרבות ספורט גלובלית ומקומית כאחד.

משחר האנושות התקיימו חיי האדם בתוך מערכות של תחרות, הישגיות וחתירה אחר ניצחון – לעתים כיחיד המבקש להתעלות על עצמו, ולעתים כחלק מקבוצה המעצבת את זהותה דרך מאבק. בין ספורט אישי לספורט קבוצתי ובין הארנה למרחב הביתי מופיע דפוס חוזר: מסגרת של כללים שמזמינה את האדם על המגרש או ביציע להישמע לה או למתוח אותה עד הקצה, תוך יצירת שדה מורכב של מציאות ובריחה ממנו בעת ובעונה אחת.

יונתן לוי, שבוע העיצוב ירושלים 2023

יונתן לוי, שבוע העיצוב ירושלים 2023

שבוע העיצוב ירושלים 2021

שבוע העיצוב ירושלים 2021

עלייתו של הספורט כזירה תרבותית, חברתית־פוליטית וסמלית, מיקמה גם את העיצוב כשחקן מרכזי בעולם זה. צבעי קבוצות, סמלילים, דגלים, אביזרי עידוד ומדי משחק מעצבים קהילות וממקמים את היחיד בתוך קולקטיב; בעוד שחללים אדריכליים – טריבונות, אצטדיונים, מסלולים – מייצרים חוויה של התלכדות ומפגש בעלי סממנים טקסיים, אגבל ם של יריבות, מתח ודרמה.

במקביל, טכנולוגיות ניטור, ציוד לביש ואופנת ספורט מוסיפים שכבה חדשה של תרבות גוף: שעונים חכמים ההופכים כל תנועה לנתון, נעלי סניקרס המשמשות סמל סטטוס וטייצים המשמשים לאימונים אבל גם מתפקדים כקוד חזותי חברתי. בעידן של תזוזה והגדרה מחודשת של זהויות, הגוף נעשה מרחב שבו מתנהלים חיפוש אחר משמעות, משטר עצמי וטקסיות מודרנית.

שבוע העיצוב ירושלים מבקש להאיר את האופן שבו משחק, תחרות ותרבות נפגשים – ואת הדרך שבה עיצוב מעניק להם צורה, משמעות, אפשרות לבריחה או לחיבור, דרך שיתוף פעולה חדש בין קהל, עיר ומרחב יצירתי.

הקול קורא מזמין להגיש עבודת עיצוב המכתיבות מערכות יחסים, אווירה וכללים של ״מגרש״ מכל סוג – עבודות אינטראקטיביות שיאפשרו לקהל להיות שחקן מרכזי בתוך מהלך עיצובי ולהשתתף בסביבות שמדמות תרחישי תחרות, טקסים ומפגשים קבוצתיים. התערוכות יכללו פרויקטים השואבים השראה ממירוצי שליחים, מגביעים וממדליות. אלו לצד שיתופי פעולה עירוניים, עבודות גרפיקה ומיצבים אדריכליים, שיוצרים זהויות קבוצתיות וחוויות משותפות.

birds

שבוע העיצוב ירושלים – פרויקט הדגל השנתי של בית הנסן, המתקיים מאז 2011 – הוא אירוע העיצוב הציבורי הגדול והמשפיע בישראל, וכולל שלל אירועים, מופעים ותערוכות עיצוב מקומיות ובינלאומיות.

במרכזו של שבוע העיצוב ירושלים עומדת מדי שנה תמה שלאורה נבחנות סיטואציות ירושלמיות וישראליות ייחודיות, בעלות רלבנטיות בינלאומית. זאת, בידיעה שאיכויותיו הייחודיות של הנוף התרבותי המקומי הופכות את ישראל למעבדה חיה של נושאים גלובליים בוערים, שעל העיצוב להתייחס אליהם ולהגיב להם. מדי שנה, מעצבים משלל דיסציפלינות מוזמנים לשבוע העיצוב ירושלים כיחידים וכקבוצות כדי לפתח פרויקטים ורעיונות חדשים, ולהגיב בדרכם לתמה השנתית.

שבוע העיצוב ירושלים הוא יוזמה של משרד ירושלים ומורשת ושל הרשות לפיתוח ירושלים, ומתקיים בניהול בית הנסן וחברת רן וולף. ניהול כללי: סמדר צוק ורן וולף, חברת רן וולף; אוצרות ראשיות: סוניה אוליטסקי ודנה בן שלום.

שימו לב – אפשר להגיש לכמה קטגוריות במקביל, אבל יש לעשות זאת בטפסים נפרדים. מפגש עם האוצרות לקראת הגשה לקול הקורא יתקיים ביום חמישי 15.1 בשעה 19:30 בבית הנסן ירושלים. הודעות על מעבר שלב לדיון עם האוצרות יתקבלו עד ה־15.2. העבודות הנבחרות יזכו למימון ולתצוגה בשבוע העיצוב ירושלים, שייפתח לקהל הרחב ב־18.6.

מועד אחרון להגשת מועמדות: 1.2
לפרטים נוספים והגשת מועמדות >>>

מעבר לתוכן מרכזי, for shortcut key, press ALT + zמעבר לסגיר, for shortcut key, press ALT + x
Silence is Golden