כל מה שחשוב ויפה
דנאי פורת, להקת בת שבע, מתוך ״החור״. צילומים: אסקף
דנאי פורת, להקת בת שבע, מתוך ״החור״. צילומים: אסקף

PORB: רקדני בת שבע נפרדים - ומספרים

ערב המופעים של רקדני בת שבע יוצרים, שיתקיים בסוף השבוע, הוא הזדמנות אחרונה לצפות בשישה רקדנים שיעזבו את הלהקה לאחריו. ביקשנו מהם לספר על חוויות, רגעים משמעותיים ותכניות לעתיד

בסוף השבוע יתקיים במרכז סוזן דלל PORB, ערב מופעים של ״רקדני בת־שבע יוצרים״ – פלטפורמה ייעודית ליצירה מקורית מאת רקדני ורקדניות הלהקה, שמזמינה את הקהל להיכנס לעולמות משחקיים, סקרניים, אינטימיים ומפתיעים, המשקפים את מגוון נקודות המבט והחיפושים האמנותיים של הרקדנים עצמם.

מבין הרקדנים שיופיעו בערב, זו הזדמנות אחרונה לצפות בשישה רקדנים שיעזבו את הלהקה לאחריו. ביקשנו מהם לספר על חוויות, רגעים משמעותיים ותכניות לעתיד.


דנאי פורת

בת 24, שבע שנים בלהקה.
danai_porat@

העבודה שהכי התחברתי אליה

״שדה 21״. זו תשובה שיכולה להשמע מובנת מאליה, כי זו יצירה כל כך מרהיבה, אסתטית, מרגשת, מעוררת חיבור, וירטואוזית ומחמיאה לרקדנים. אבל לקח לי זמן לחשוב אם זו באמת התשובה הנכונה. אני מניחה שאין אחת כזו, אבל בהתחשב בזה שזו היצירה שהספקתי להופיע אותה הכי פחות מכל שאר היצירות שביצעתי בבת שבע – אני עדיין חושבת שמשהו בקסם שלה ובטיימינג שבו נפגשתי איתה לראשונה (ממש חצי שנה לפני שמסיימת שבע שנים), אפשר לי להתמסר אליה ולהרגיש בתוכה בנוח מהר מאוד.

לכן גם הרגע שהכי זכור לי ממנה לנצח יהיה ההופעה האחרונה השנה – כשההופעה מסתיימת וכל הרקדנים נופלים אחורה; אנחנו רצים אחד לשני בוכים ושוכבים במשך דקות ארוכות בערימת ילדים בבכי מייבב ומתחבקים. התאהבנו ביצירה הזו והיא אפשרה לי ולכולנו למצוא בנו המון פשטות ומימוש.

דנאי פורת, מתוך שדה 21

דנאי פורת, מתוך שדה 21

רגע שזכור לי במיוחד

בשנה שנכנסתי ללהקה הבוגרת, התחלנו את תהליך היצירה עם אוהד על ״מומו״. זה היה עבורי מסע לא קל, הייתי חסרת ביטחון בעצמי כרקדנית וכיוצרת, ובתהליך הזה קיבלנו מקום ליצור כמעט את כל החומרים התנועתיים לבד. רק שבזמן ההוא הרגשתי כל כך לא בשלה לייצר חומרים שהם ״אני״, ורק רציתי לספוג וללמוד ממה שאוהד יגיד ויעשה.

כמה שבועות אחרי שהחל התהליך, נסענו כל הלהקה עם אוהד לאורסולינה 28, מתחם רזידנסי למחול ענק ומרהיב ביופיו בצפון איטליה, גן עדן שהיינו בו שבועיים ופיתחנו בו את היצירה. השבועיים האלו היו לא קלים, ועמוסים בעבודה ובתסכולים, ועברנו בה חוויות חזקות, יחד – כל הרקדנים בסטודיו.

הן עזרו לנו להתגבר על הקשיים שקיימים בכל תהליך יצירה, ובזו שנדרשנו להמציא בה את עצמינו מחדש אפילו יותר. היום ממרחק אני מסתכלת על החוויה הזו ורואה כמה השראה ותמיכה הענקנו הרקדנים אחד לשני וזה מרגש אותי ממש. אני אפילו מתגעגעת.

תכניות להמשך

לנוח, לטייל, להיות טובה לעצמי, להתעסק ביצירה ופיתוח של העבודות שלי, ולהאמין ביקום שיביא לדרכי עבודות והזדמנויות מרתקות. אני ממליצה לכל מי שחובב מחול ואת בת שבע בפרט, לבוא לראות השנה את ערב רקדני בת שבע יוצרים (PORB). זו הזדמנות מדהימה לקבל הצצה לעולמם וטעמן האישי של כל רקדן ורקדנית בלהקה שבחרו ליצור יצירה, וזה הולך להיות ערב עם יצירות מדהימות.


אייר אלעזרא רומן

בת 39. רקדתי בלהקה בשנים 2005-2016 וחזרתי אליה בשנים 2023-2026.
iyar.elezra.danz@

העבודה שהכי התחברתי אליה

העבודה ״שלוש״ היא בעיניי יצירת המחול הטובה ביותר. בכל פעם שרקדתי אותה הרגשתי שהיא מצליחה לחדש לי, לרגש אותי ולאתגר אותי מחדש.

אייר אלעזרא רומן, מתוך 2019

אייר אלעזרא רומן, מתוך 2019

רגע שזכור לי במיוחד

כשילדיי המדהימים באו לראות אותי מופיעה בפעם הראשונה. החזרה שלי ללהקה כאמא קיבלה משמעות חדשה ברגע שהם ישבו בקהל.

תכניות להמשך

ליצור, ללמד, ולרקוד תמיד.

עוד משהו שרציתי להוסיף

הייתה לי הזכות להופיע במשך הרבה שנים עם היצירות של אוהד ושל כוראוגרפים אחרים בבת שבע; עם רקדנים יוצאי דופן ומול קהל מדהים ואוהב. יישארו לי הרבה זיכרונות יפים מהתקופה הזאת שנתתי לה את כל כולי.


גיא דוידסון

בן 24, שבע שנים בלהקה.
guydavidson1@

העבודה שהכי התחברתי אליה

2019.

  1. רגע שזכור לי במיוחד

  2. כחלק מהמופע 2019 היינו נשכבים על האנשים בקהל וישנים עליהם תוך כדי סולו של רקדנית על הבמה ולקול זמרה של אוהד. אני זוכר שאפשר היה לשמוע אנחות כאב ואפילו בכי בין הצופים. אז ידעתי שאנחנו עושים משהו משמעותי.
  3. גיא דוידסון, מתוך שדה 21

    גיא דוידסון, מתוך שדה 21

  4. הייתי בשנתי האחרונה בלהקה הצעירה, ונקראתי להופיע את 2019 עם הלהקה הבוגרת במונטפלייר שבצרפת, בהתראה של כעשר שעות לפני הטיסה. זה מרגש לדעת עד כמה הלהקה מתחייבת לחלוק את האמנות שלה ברמה הגבוהה ביותר עם הצופים שלה, כך שלא רצו לוותר אפילו על רקדן אחד שהיה חסר בהרכב.

תכניות להמשך

כרקדן הייתי רוצה לצאת לעולם הרחב, לטעום סוגים וגישות שונות לתנועה, ולהמשיך ללמוד על עצמי כמבצע וכיוצר. הייתי רוצה גם ללמוד באופן כללי, להיות אקטיבי יותר פוליטית ואולי אפילו להתחיל עסק משפחתי קטן משלי (פרטים בהמשך).

עוד משהו שרציתי להוסיף

בני האדם הם המפתח להכל, לטוב ולרע. אני בוחר להאמין בטוב.


birds

יוני סימון

בן 30, 12 שנים בלהקה.
yonisimonsays@

העבודה שהכי התחברתי אליה

עברתי עם ״החור״ הרבה. צפיתי בה בפעם הראשונה כשהייתי בתיכון, בכיתה י״ב, ואז צפיתי בה הרבה בתור מתלמד באנסמבל – הייתי סדרן בהופעות האלו. כשעליתי ללהקה היה לי מרגש כל כך ללמוד ולהופיע איתה ולעשות את הדואט בסוף העבודה.

יוני סימון, מתוך מומו

יוני סימון, מתוך מומו

רגע שזכור לי במיוחד

הטור ליפן, שבו פתאום הרגשתי את הזכות הגדולה שיש לי להביא אמנות מדהימה למקומות כל כך רחוקים תרבותית ממני, ועל הדרך ללמוד ולהכיר אותם.

תכניות לעתיד

להמשיך לחקור, ללמוד וללמד את כל הידע שלמדתי במהלך הדרך שלי.


אדריאן ליפסון

בת 34, שש שנים בלהקה.
adrlipson@

העבודה שהכי התחברתי אליה

היצירה האהובה עליי בכל הזמנים היא 2019, שהייתה גם היצירה הראשונה שביצעתי לאחר שהצטרפתי ללהקה הראשית. הייתי מעריצה גדולה של העבודה הזו, ולהיכנס אליה ולחוות את כל העדינות, הגרוב, העוצמה והחיבור לקהל – היה עבורי מרגש ומטלטל במיוחד.

אדריאן ליפסון, מתוך שדה 21

אדריאן ליפסון, מתוך שדה 21

  1. רגע שזכור לי במיוחד

  2. יש לי זכרונות נפלאים ומיוחדים מתקופת הרזידנסי ליצירת מומו באורסולינה, בסתיו 2022. להיות באיטליה היפה ולהתמסר לחלוטין לתהליך היצירה עם אוהד היה גם מעורר השראה וגם מלא אנרגיה – מתיש ומענג בו־זמנית. הזמן שחלקתי עם חברי הלהקה בתקופה הזו חיזק מאוד את הקשר בינינו, והיה מלא ברגעים מצחיקים ובלתי נשכחים.

תכניות לעתיד

עם סיום העונה אסע לסין כדי להציג סולו שיצרתי במסגרת ״רקדני בת־שבע יוצרים״ בשנה שעברה, בשם Earth Goat. זו תהיה הדחיפה האחרונה שלי, ולאחר מכן אקח הפסקה ארוכה כדי לתת לגוף שלי לנוח ולהתחדש אחרי 13 שנים של ריקוד במסגרת להקה. ומה יקרה אחר כך? רק הזמן יגיד. עד אז בואו לראות את Porb!


רקדני בת־שבע יוצרים | Porb
מרכז סוזן דלל, תל אביב
25-23.7

מעבר לתוכן מרכזי, for shortcut key, press ALT + zמעבר לסגיר, for shortcut key, press ALT + x
Silence is Golden