כל מה שחשוב ויפה
טל חגי. צילום: מ״ל
טל חגי. צילום: מ״ל

מה קורה // טל חגי

טל חגי מציגה בבית האמנים תל אביב גוף עבודות המבוסס על ארכיון דיגיטלי אישי שאספה מאז 7 באוקטובר. את הדימויים היא מעבדת לציור בשמן על מצעים שונים - פעולה שהיא עבורה גם חשבון נפש

מי?

טל חגי, בת 29, גרה בברלין.
אינסטגרם

סטטוס זוגי?

בזוגיות עם אדם, אהבת חיי, כבר 10 שנים, ואפילו נשואה לו באופן חוקי בשתי מדינות שאינן ישראל (קפריסין וגרמניה). בחורה עקבית בסך הכל.

מה בצלחת?

בישול ואפייה הן ה־love language שלי, אני אוהבת מאוד לבשל לאחרים ולאכול יחד. הכי אוהבת דגים נאים, קובה נענע של אמא ומטבוחה של אדם.

איפה ומתי אפשר לראות את העבודות שלך ומה כדאי שנדע עליהן לפני שאנחנו רצים לשם?

סיימתי את לימודיי במדרשה לאמנות בשנה שעברה (2025), וכמעט מיד אחר כך עברתי לברלין. בינתיים הספקתי להציג בכמה תערוכות קבוצתיות בברלין ולייפציג, והשתתפתי לאחרונה בחממת האמנים העצמאיים של צבע טרי. בימים אלה מוצגת תערוכת היחיד הראשונה שלי בבית האמנים תל אביב, ״שאריות פיקסלים מהמלחמה״, באוצרות דניאלה טלמור (עד ה־3.10).

טל חגי בבית האמנים תל אביב. צילומים: מ״ל

טל חגי בבית האמנים תל אביב. צילומים: מ״ל

התערוכה מציגה גוף עבודות המבוסס על ארכיון דיגיטלי אישי של צילומי עיתונות, דימויי טלגרם ורשתות חברתיות, שאספתי מאז 7 באוקטובר ולאורך שלוש השנים האחרונות. את הדימויים אני לוקחת לסטודיו ומעבדת לציור בשמן על מצעים שונים: בד, חתיכות עץ קטנות וקוביות עץ.

הפכתי את הפעולה לסוג של מנגנון התמודדות אובססיבי: להיתקל בדימויים שמעוררים בי חלחלה, חרדה ואשמה מהסוג הלאומי, ובמקום לגלול הלאה ולהדחיק – לשמור בטלפון ואז לקחת אותם לסטודיו. שם, החומר הדיגיטלי הופך לחומר נוזלי וחי, מפיקסל לכתם.

רוחות הרפאים של הילדים בעזה, של החיילים המתים ושל עצי הזית הכרותים נרקמות מולי על הבד, רוקמות צורה תלת־ממדית באמצעות הקוביה, וממלאות את החדר בהיעדר. זאת בעצם פעולה של חשבון נפש דרך הציור, ולזה אני מזמינה את הצופים בתערוכה הזאת – לאסוף איתי את החתיכות, להתבונן יחד בשברים, בכאב ובאימה שמהולים ביופי.

birds

איזה אמן מפורסם פגשת ואיך היה?

כשגרתי בתל אביב עבדתי בקפה גרגר בשכונת שפירא, וכל המי ומו היו באים לשתות שם – אז הכנתי להרבה אמנים שאני אוהבת קפה. באחד הערבים, אחרי שכבר סגרתי את המכונה, הגיע דב נבון והתחנן לקפה. אחרי משא ומתן סיכמנו על קפה שחור בכוס קרטון ומעמול.

מהו פרויקט החלומות שלך וכמה כסף צריך כדי לממן אותו?

להציג במטרופוליטן תערוכה בדיאלוג עם אליס ניל. אחר כך אפשר למות.

מה פריט הלבוש האחרון שקנית?

קניתי באימפולסיביות חצאית משי ורודה מדוכן וינטג׳ ארעי מתחת לבית שלי, וכשהגעתי הביתה גיליתי שהיא לא עולה עליי. אז עכשיו היא חולצת סטרפלס.

חייל מעשן עם מריה

חייל מעשן עם מריה

לווית חייל

לווית חייל

לילה טוב רפיח

לילה טוב רפיח

מעבר לתוכן מרכזי, for shortcut key, press ALT + zמעבר לסגיר, for shortcut key, press ALT + x
Silence is Golden