כל מה שחשוב ויפה

תערוכת ״נונפיניטו 4״ בארטפורט

פורטפוליו News: ב-30.8 תיפתח תערוכת המחזור הרביעי בתוכנית הרזידנסי ארטפורט. מציגים מיכל בראור, הילה טוני נבוק, דוד עדיקא, נעמה ערד, תמיר צדוק ואלעד רוזן. אוצרת: ורדית גרוס
מיכל בראור ופטריק היו (צילום: אבי לוי)

מיכל בראור ופטריק היו (צילום: אבי לוי)

נעמה ערד

נעמה ערד

תכנית הרזידנסי של ארטפורט ממשיכה במסורת השנתית ומציגה את התערוכת ״נונפיניטו״ של מחזור האמנים הרביעי בארטפורט. התערוכה מתרחשת בסוף שנת הרזידנסי, ומציגה פרויקטים ורעיונות חדשים שצמחו במהלך תקופת הרזידנסי, אך מתעקשת שלא להיות תערוכת סיום או סיכום.

המושג ״נונפיניטו״ מתייחס במקור לסדרת פסלים לא גמורים של כמה מאמני הרנסנס. כאן הוא משמש בהשאלה, לתיאור הרצון המודע לייצג רעיונות בשלבים שונים של עשייתם, תוך כדי קריאת תיגר על מושגים של תוצאה, סיכום וסוף. התערוכה ״נונפיניטו״ מציגה עבודות של ששת אמני תכנית הרזידנסי – מיכל בראור, טוני נבוק, דוד עדיקא, נעמה ערד, תמיר צדוק ואלעד רוזן – אשר במהלך השנה האחרונה עבדו, דברו, ראו אמנות ויצרו במקביל בשדרת הסטודיואים של ארטפורט.

מיכל בראור מציגה את המיצב ״הלשכה להנפקת מסמכי אמינות״ – תולדה של פרפורמנס שערכה יחד עם פטריק היו, בגלריה של ארטפורט במהלך הקיץ. תיעוד החפצים והסיפורים שהובאו עלי ידי הקהל הופכים את הלשכה מרעיון מופשט על גבולותיה הדקים של האמת למסמך חי שמתמודד עם רבדים שונים של מציאות ואותנטיות.

דוד עדיקא מתבונן בכדים שנוצרו בישראל בשנות ה-60 וה-70, ובוחן את האלמנטים האפריקאים שהוא מוצא בהם דרך ציורים, צורות וצבעים. בסדרת הדפסי משי עדיקא מתחקה אחרי בדי טקסטיל אפריקאים, משטיח את המקורות השונים וממשיך במחקר שלו על זהות, הגדרה ומקור, כמו גם על תשוקת המערב לאפריקה.

נעמה ערד עובדת עם האנטומיה של חומרי היום יום. היא מייצרת עולם שהוא יצרי וחושב בעת ובעונה אחת, נע בין הילדותי לאמנותי, בין האפאתי לרגשי.

אלעד רוזן מבודד את האלמנטים שמרכיבים את ציוריו. החיבורים בין תותים לגולגולות, בין בננות לאיברים קטועים, מותחים את גבולות הטעם הטוב ודוחפים את הצופה אל קצה גבול הקיבולת הפיזי והמנטלי.

הילה טוני נבוק מייצרת שפה אישית המורכבת מסימני היום יום. העבודות שלה, שעוברות מדו ממד לתלת ממד ובחזרה, משתמשות בקווים פורמליסטים וברעיונות אבסטרקטיים, כדי ליצר סביבה שמרגישה זרה ומוכרת בו זמנית.

תמיר צדוק מציג חלק מפרויקט בו הוא מתבונן על הדרך בה עובדה יכולה להפוך לסטריאוטיפ, דרך סיפורו של בכיר לשעבר במוסד שיצא לשליחות במצרים תחת מסווה של צייר צרפתי. הוא משתמש בטקטיקות של צילום מבוים, צילום דוקומנטרי ורדי מייד כדי לחשוף אופני מבט שונים על האוריינט.

דוד עדיקא

דוד עדיקא

ארטפורט, מיסודה של הקרן המשפחתית על שם תד אריסון, פועל ללא מטרות רווח לקידום וטיפוח האמנות העכשווית בישראל. דרך כנסים, תערוכות, סדנאות מקצועיות לאמנים ותכנית הרזידנסי. ארטפורט פועל להשמעת קולם של אמנים במרחב הציבורי ולקידום הקשרים בין אמנות וחברה.

*כוכבית מייצגת שדות חובה

מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden