כל מה שחשוב ויפה

ברוכים הבאים לפורטפוליו

ספרו לנו על פרויקטים חדשים ומלהיבים. ליצירת קשר ולפרטים נוספים – hi@prtfl.co.il

מגזין פורטפוליו מפרסם מידי יום כתבות, ראיונות, ביקורות וחדשות בתחומי העיצוב, האמנות והאופנה. למגזין, שהוקם בשנת 2005, עשרות אלפי קוראים מידי חודש, והוא משמש בנוסף כפלטפורמת תוכן לתערוכות, לסיורים בארץ ובחו״ל, למפגשים עם יוצרים ועוד.

קראו עוד על פרוטפוליו

שלומית זלדמן, משרד הפרסום TRUE, רמת החייל. צילומים: עמית גושר

מידע פנים // שלומית זלדמן

שלומית זלדמן עיצבה את משרד הפרסום TRUE ברמת החייל עם תאורה המדמה רחוב אמיתי, ציורי גרפיטי וריצוף אספלט, שמייצרים תחושה של ״רחוב כמו רחוב״

שטח פרטי

שלומית זלדמן, מעצבת פנים, בת 42, מתגוררת ברעננה.
פייסבוק / אינסטגרם / אתר

מפרט טכני

שיפוץ מסיבי של משרד הפרסום TRUE ברמת החייל, שמשתרע על שטח של כ־500 מ״ר בפרישה לשני מפלסים. מפלס הכניסה בשטח של כ־35 מ״ר מתפקד כאזור קבלה והמתנה, כשעמוד בטון מסיבי הניצב במרכזו משמש כמוטיב מוביל בעיצוב החדש. המפלס השני, ששטחו כ־460 מ״ר, הוא מרכז הפעילות שמכיל מסדרון המוביל למשרדים מסוגים שונים – פרטיים או משותפים – ולחלל הקריאייטיב. 

שלומית זלדמן. צילום: רונן מחלב

הפרטים הקטנים

משרד הפרסום תוכנן בהתייחס לתהליכי העבודה הנהוגים בו ולקשר המתקיים בין המחלקות השונות. על סמך אלה גובש קונספט עיצובי ייחודי, שהולם את המהות התוכנית של משרד פרסום ומביא לידי ביטוי את אופי העבודה ואת המחשבה היצירתית. המשרדים עוצבו באופן שיוצר חיבור בין המחלקות השונות, במטרה להשרות אווירה נינוחה ונעימה ולהעניק לעובדים תחושת פרטיות ושיתוף כאחד. 

באזור המבואה נחשף מעין חלל מעבר שגולש מרחוב ראול ולנברג שבו הוא ממוקם ל״רחוב״ פנימי של המשרד. ציר הרחוב מודגש עם תאורה המדמה רחוב אמיתי, ציורי גרפיטי, עמוד ירוק וריצוף אספלט, שמייצרים תחושה של ״רחוב כמו רחוב״, שבה בעת מאופיין בייחוד. בתוך כך, הכניסה לחלל מעבירה את הבאים לקומה העליונה דרך חוויה של עולם אחר היישר לחדר ישיבות, שתוכנן כקפסולה מנותקת מהתקרה ומודגשת באמצעות תאורה. הקפסולה יוצרת חלל קריאייטיב ציבורי, שמדמה מגרש משחקים ומביא לידי ביטוי דמיון ויצירתיות שנכרכים במהותו. 

מחלל הכניסה יש יציאה למרפסת שמש רחבה המאפשרת לעובדים להרגיש ניתוק וקרבה לטבע גם ללא יציאה החוצה. שטחה חופה בדק טבעי לצד שילוב אלמנטים המתקשרים לטבע בלב מרפסת תל אביבית. הקיר ״המטפס״ למשרדים חופה בקורות עץ, שחלקן הוחלפו בזכוכית המעניקה קשרי עין עם אזור הכניסה והרחוב. עובדי המשרד נטלו חלק פעיל בתהליך העיצוב, כשהיו אמונים על הגרפיקות היצירתיות ששולבו בחלל ושהודות לתאורה מקבלות משמעות של יצירת אמנות. במסדרון של המפלס העליון נתלו תמונות סוריאליסטיות מלאות צבע ועניין, והכניסה לחלל השירותים עוצבה כך שהיא מדמה כניסה לחדר מכונות של צוללת.

פרט שולי

בעידן שבו המדיה כל כך חשופה, מהירה ונגישה, קיים ריבוי של עיצובים גנריים ודומים מידי. גם במקרים שבהם המעצב שפרסם את התמונה במקור מפגין חשיבה מחוץ לקופסה, יצירתית ומרשימה, מהר מאוד אפשר לראות שלל עיצובים שמזכירים מאוד את המקור. 

לפרטים נוספים

הייתי שמחה לעצב כפר נופש בתאילנד: משהו שרחוק פיזית, תרבותית, ושונה כל כך מהשגרה שלי, הופך פרויקט כזה למושך. תפיסת המרחב שבו שונה, החומרים שונים, ואני מאמינה שגם הקצב שונה. מבחינתי פרויקט כזה יכול להיות מאתגר ובעיקר מרחיב אופקים. 

פריטים נבחרים

בבית שלי אני מחבבת במיוחד את הקמין, כי הוא יוצר עניין שונה מבחינת הממדים והנפחים בחלל, כמו גם משחק של תלת־ממד. גם כשהוא לא דולק הוא תורם, מצליח ללכד את בני המשפחה למטה ומכניס ממד של חמימות.


רוצה להשתתף במדור? שלחו לנו מייל לכתובת hi@prtfl.co.il
לקריאת כל המדורים של ״מידע פנים״ לחצו כאן

x סגירה

הוסיפו תגובה

4 תגובות על הכתבה

  1. עומר

    מקסים. מעצבת באמת יצירתית ומוכשרת.

  2. יעל

    יפה והמעצבת נראית אפילו יפה יותר

  3. ישי

    העיצוב לדעתי סביר. ובכל הכבוד אני לא מתחבר לזה. ישנם חללים הנראים דיי עמוסים. לפעמים גם עיצוב מינמליסטי יכול להיות יפה ומודרני. וכמובן בכל הכבוד למעצבת. אך זו דעתי.

  4. אורית גולדמן

    שלומית, מצויינת את. לא מפסיקה להתפעל, שאפו

הוסיפו תגובה
פורטפוליו באינסטגרם
עקבו אחרינו
Silence is Golden