כל מה שחשוב ויפה
רון שפיגל, אורווה במשמר השבעה. צילומים: ליאור שניידר

מידע פנים // רון שפיגל

האדריכל רון שפיגל תכנן חוות סוסים במשמר השבעה. האתגר היה לייצר מבנה שירגיש כפרי מבלי שיהווה ניגוד משמעותי לבית המודרני שממוקם בצמוד

שטח פרטי

אדריכל רון שפיגל, בן 42, מתגורר באלפי מנשה.
אתר / פייסבוקאינסטגרם

מפרט טכני

תכנון חוות סוסים במשמר השבעה. החווה מיועדת ל־15 סוסים ומדובר בגידול עצמי שבא מאהבה, לצורך תחרויות ולא בהבט העסקי. שטח החווה משתרע על כ־17 דונם, שמתוכם כ־1,000 מ״ר בנויים, והיא כוללת 15 תאי סוסים, אזור תפעול, וארבעה תאים גדולים לגידול יונים – תחביב נוסף של בעל המשק. כמו כן יש בה מגרש רכיבה, ווקר (העיגול להולכת הסוסים), ו־ROUND PAN (אזור שנועד לריצת הסוסים ותחום בקיר מסביבו כדי למנוע הסחת דעת).

רון שפיגל. צילום: מ״ל

הפרטים הקטנים

הפרויקט נבנה במקביל לבניית בית מגורים בקונספט מודרני. בה בעת מדובר בחווה, כך שהמטרה הייתה לייצר מבנה שירגיש כפרי מחד, ומאידך לא יהווה ניגוד משמעותי לבית המודרני שממוקם בצמוד. הדגש העיקרי הושם על החיבור והאהבה של הלקוחות לסוסים, שאף מחברים בין האב ובניו. לצורך זה יצרנו בעבורם מקומות ישיבה בין התאים, כמו גם באזור המשרדים, שעוצב כמעין סלון – חיצוני ופנימי.

המתחם באמצע החווה יועד לשמש כאזור בילוי, ובאזור היונים השקענו חקר, כדי ליצור בית תחביב. הקו העיצובי, שגובש בשיתוף עם בעלת הבית, נועד ליצור חיבור הרמוני בין החווה לבית המשפחה. למרות שחוות מעצם הווייתן הן בעלות אופי כפרי, ניסינו לשמור על קו קליל יותר, שמשלב נגיעות מודרניות: פלטת צבעים שנבחרה נשענת על צבעוניות בהירה, לחיפוי העמודים נעשה שימוש בלבני סיליקט, כל העץ ששולב בעיצוב נצבע בלבן אטום, והתאים נבנו מבטון חשוף עם פרזולים כהים.

פרט שולי

הייתי רוצה לוותר על כל טרנד שהוא מוגזם. כשלוקחים משהו לקצה הוא מפסיק להיות מעניין והופך להיות קיטשי. באופן אישי אני הכי פחות מתחבר למגמה קלאסית: אמנם היא לא ממש טרנד, אבל אותי קלאסיקה משעממת ואני לא מוצא בה משהו מסקרן.

לפרטים נוספים

הייתי שמח לעצב בית לעומר אדם. הוא נחשב היום למיינסטרים, שמחבר בין קהלים שונים ומכיוונים שונים, והשילוב הזה שמתקיים אצלו – ולדעתי יצר כאן תרבות חדשה – מעניין ומסקרן אותי. אין לי ספק שעם כל ההצלחה שלו, הבית הוא המקום הכי חשוב לו עם המשפחה שעוטפת אותו, כך שהייתי רוצה לייצר בעבורו את השקט הזה.

פריטים נבחרים

בחדר המשחקים של הילדים יצרתי מעין אקווריום, שמאפשר לשמור איתם על קשר עין ולהרגיש אותם. לשיטתי זה משהו שיוצר חיבור ותחושה כיפית ונעימה.


רוצה להשתתף במדור? שלחו לנו מייל לכתובת [email protected]
לקריאת כל המדורים של ״מידע פנים״ לחצו כאן

האקווריום בחדר הילדים האישי. צילום: רגב כלף

*כוכבית מייצגת שדות חובה

פורטפוליו באינסטגרם

עקבו אחרינו
מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden