כל מה שחשוב ויפה
פסטיבל האיור החל ב־26.11.2020
משרדי ג׳קדה החדשים. צילומים: אריאל ליפשיץ

מידע פנים // מירב טולדו ליפשיץ

מירב טולדו־ליפשיץ תכננה את משרדי חברת ההיי־טק ג׳קדה כחלל נינוח ושמח שבו העובדים מציירים על הקירות, מתנדנדים ורוכבים על קורקינטים

שטח פרטי

מירב טולדו־ליפשיץ, בת 44, מתגוררת ברמת השרון. שותפה בסטודיו לעיצוב עם בעלי, האדריכל אריאל ליפשיץ.
אתר / פייסבוק / אינסטגרם

מפרט טכני

תכנון משרדי ג׳קדה, חברת היי־טק ותיקה המתמחה בפתרונות לשרות לקוחות אוטומטי, שנדרשה לעבור למשרדים חדשים. שיתוף הפעולה עם החברה החל כבר בשלב חיפוש הנכס המתאים.

הפרטים הקטנים

הגדרת הפרוגרמה של הלקוח הייתה ברורה: רצון למצוא חלל נעים ומואר, שיאפשר גמישות תכנונית בראייה עתידית, והבחירה בחלל ריבועי תמכה ברעיון של יצירת זרימה ופתיחות לצד חללים פרטיים. במרכז המשרדים תוכנן הממ״ד כחדר ישיבות המשמש בעיקר לשיחות טרנס־אטלנטיות. בסמוך אליו מוקמו חדר השרתים ופיר המדרגות, ומשני צדי הגרעין יצרנו שדרות משרדים לדרג הניהולי.

מירב טולדו־ליפשיץ

שדרת הכניסה מכילה בשטחה את עמדת הקבלה ואת משרדי המכירות של החברה, לצד חלל ישיבות אלטרנטיבי, והמטבח הפתוח נועד לאפשר מפגשים ואינטראקציות חברתיות לאורך כל שעות היום. בשדרה האחורית תוכנן חלל פתוח לצוותי הפיתוח, וכן אזור אלטרנטיבי לישיבה א־פורמלית או עבודה על שולחנות עמידה, שמשמש גם לכינוסים של כל עובדי החברה ומהווה חלל משמעותי במשרד.

הרעיון העיצובי מבוסס על שני רעיונות עיקריים: תפיסה סביבתית הפועלת לשימוש מחדש (re-use) באלמנטים קיימים שסיימו לכאורה את מחזור חייהם – גישה שבסטודיו אנו מיישמים כמעט בכל פרויקט – ודגש על אור יום, אופן חדירתו לחלל ודרך סינונו. האור הטבעי, כגורם משמעותי ברעיון התכנוני, נוכח בכל רחבי המשרד, וכל חלליו נהנים מתאורת יום ונוף. התפיסה הסביבתית, שעמדה לנגד עינינו עוד בשלב חיפוש הנכס, באה לידי ביטוי בחשיפת קירות הגרעין העשויים בטון ובשימוש במחיצות ודלתות עץ וזכוכית קיימות, שפורקו ושולבו מחדש במשרדי החברה.

השפה העיצובית מזוהה עם מיתוג החברה, וצבעי הלוגו שלה הכתיבו שימוש בפלטת גוונים שקיבלה ביטויים שונים ברחבי החלל, בהם צביעת הקירות, פרטי הנגרות ואלמנטים נוספים. האווירה שנוצרה במשרד נינוחה ושמחה; העובדים מציירים על הקירות, מתניידים בהנאה על קורקינטים או מתנדנדים בחלל הפתוח.

פרט שולי

טרנדיות, כמו כל דבר בחיים, היא עניין של מינון. עיצוב חלל צריך לקבל השראה מאופי המשתמש ומההקשר הספציפי. חשוב לי שחלל יספר סיפור אותנטי, ואני לא אוהבת שטרנד משתלט ומבטל אותו ואת הייחוד שלו.

לפרטים נוספים

כמי שנושא הקיימות קרוב ללבה ושזור בכל עבודת המשרד, הייתי שמחה לעצב בניין מגורים עתידני תוך שימוש בחומריות אורגנית – ביו־ארכיטקטורה.

פריטים נבחרים

גוף התאורה התלוי בפינת האוכל בביתנו, שעשוי מקונסטרוקציית מתכת מחופה קרום נייר ממוחזר, שבו הושתלו עלי כותרת של פרח הבר־גביע המייצר תחושה של ישות אורגנית חיה, חמה וטבעית. הוא ייחודי, עוצב ויוצר בעבודת־יד של נעמה שטייגמן, מעצבת ישראלית הפועלת בברלין.


רוצה להשתתף במדור? שלחו לנו מייל לכתובת [email protected]
לקריאת כל המדורים של ״מידע פנים״ לחצו כאן

גוף התאורה בבית המעצבת

*כוכבית מייצגת שדות חובה

פורטפוליו באינסטגרם

עקבו אחרינו
מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden