כל מה שחשוב ויפה
משרדים בעיצוב דורית סלע וניצן הורוביץ. צילומים: עודד סמדר

מידע פנים // דורית סלע

איכות על־זמנית, ריהוט אלגנטי וחומרים יוקרתיים משתלבים במשרדים שעיצבו דורית סלע וניצן הורוביץ. התוצאה היא מרחב שקט ומכובד, אך מסקרן ודינמי

שטח פרטי

דורית סלע, בעלת משרד עצמאי לאדריכלות ועיצוב פנים.
אתר / פייסבוק

מפרט טכני

תכנון משרדיה של חברה וותיקה העוסקת בייזום, בנייה ופיתוח נדל״ן ברחבי הארץ, פרויקט משותף עם בן־זוגי, מעצב הפנים ניצן הורוביץ, תחת הסטודיו המשותף שלנו – DNARC.

משרדי החברה, ששטחם כ־350 מ״ר, ממוקמים במתחם הטכנולוגי בכניסה לירושלים, ומשמשים את העובדים המועסקים במטה הירושלמי. לאורך שנות פעילותה חרתה החברה על דגלה ערכים של מקצועיות, הוגנות ושיח בגובה העיניים, שבמידה רבה משתקפים בעיצוב המתחם עצמו. במהלך התכנון העיצוב הפגינו בעליה פתיחות גדולה לסגנונות ולחדשנות הטכנולוגית ששולבו במרחב ובאים בו לידי ביטוי.

הפרטים הקטנים

קונספט העיצוב התבסס על יצירת מעטפת יוקרתית שאינה מנקרת עיניים, ומגלמת עיצוב קלאסי על־זמני ומכובד, שונה מרבים מהמשרדים שמעוצבים היום. למימושו נבחרו חומרים ואלמנטים שמשדרים יוקרה, כדוגמת פורניר אגוז ומתכות שונות שיושמו בשיטות מורכבות, בהן ריצוף בדיגום פישבון או פרטי פרזול שתוכננו ויוצרו במיוחד עבור הפרויקט. הקפדנו לשלב בין חומרים וטקסטורות שמקנים שקט ושעדיין מייצרים חלל מסקרן ודינמי, בין השאר באמצעות אריחי שטיח בגוון אפור אספלט או ויטרינות זכוכית, שמחדירות שפע של אור הישר לחלל המרכזי ומאפשרות למרחב כולו להיוותר אוורירי.

ניצן הורוביץ (מימין) ודורית סלע. צילום: יהודית הופמן

דלפק הקבלה בכניסה משלב בסיס מפורניר ומעליו משטח גרניט פורצלן בדוגמת שיש קלקטה. המשטח מייצר קונטרסט חד לעץ, כששילוב שתי המסות מקנה לרהיט מראה מעוגן וקליל כאחד. את המסדרון הארוך שבחלל חילקנו למקטעים תוך יצירת הפרדה ברורה בין הפונקציות והאזורים השונים.

המקטע המרכזי מתייחס לחדר הישיבות המרכזי, ועבורו יצרנו יחידת עץ ופרספקס שמעליה חבויות מערכות התשתית ודרכה בוקעת אלומת אור מאוזנת שמסייעת ליצירת תחושת גובה. חלוקת החלל מגדירה שני אזורים: האחד הוא חדרי ההנהלה והשני הוא מתחם לאונג׳ שבו מתקיימות ישיבות בלתי־פורמאליות, חלק בלתי־נפרד מפרקטיקת המשרד. החלוקות ברצפה מתייחסות לאלה שבתקרה, שבעיצובה בחרנו לייצר מרווחים מוארים שמשקפים שוני, פחות שבלוניים ושיגרתים.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

בחיבור שבין האגף הציבורי לפרטי הוצב קיר ארכיב פתוח למסדרון מחופה עץ, שמתכתב עם יחידות הפורניר, ובסופו תוכנן מטבחון לשימוש עובדי המשרד. הצבעוניות שנבחרה למטבחון מזכירה במעט את גוון השטיח, וכך יצרנו סיפור מסגרת וחזרתיות שתפקידה לחבר בין החללים. כל הרהיטים תוכננו ייעודית לפרויקט בקווים אלגנטיים סימטריים ופשוטים, עם שילוב אלמנטים מפליז שנראים כתכשיטים.

האמנות המקורית שנתלתה במרחב היא פרי יצירתה של אמנית ירושלמית, והיצירות נוסכות בזיק של צבע בפלטפורמה המונוכרומטית ומשמשות כנקודות מיקוד בנראות העשירה והמאופקת. חלל שירותי האורחים חופה באריחי גרניט פורצלן גדולים במיוחד בנראות נקייה, מינימליסטית וביתית. הבחירה בשחור נעשתה מתוך רצון לייצר ממד אלגנטי ויוקרתי שמשדר חוויה מעט אחרת בחלל המשרדי.

פסל הבודהה במשרדה של סלע. צילום: מ״ל

פרט שולי

הייתי מוותרת על הקטיפה, שנכנסה מחדש לעולם הטקסטיל. ברור שבמסגרת מחזוריות הטרנדים היא תחזור, ולכן, בינתיים שתתן קצת מקום לחומרים אחרים, מעניינים, מסקרנים ויפים לא פחות, שיש לשוק היום להציע.

פרטים נוספים

פנטזיה משותפת שלי ושל ניצן היא לעצב חלל לזמר רוק כבד, אולי מתוך הרצון שלנו למתוח את גבולות היצירה שלנו כמה שיותר.

פריטים נבחרים

בחרתי בפסל בודהה, למרות שאינו חדש, להפך. רכשתי אותו לפני למעלה מ־20 שנה, ומאז הוא מלווה אותי בדרכי המקצועית, כאחד הפריטים שאני מעבירה ממקום למקום ותמיד ממוקם במשרד האישי שלי. בחרתי אותו אז ואני מחוברת אליו גם היום, מפני שמופיעה בו דמות נשית רגועה ובה בעת חזקה.


רוצה להשתתף במדור? שלחו לנו מייל לכתובת [email protected]
לקריאת כל המדורים של ״מידע פנים״ לחצו כאן

*כוכבית מייצגת שדות חובה

פורטפוליו באינסטגרם

עקבו אחרינו
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden