כל מה שחשוב ויפה
תמיד כאן, תמיד בצלאל
מתנ״ס צור יצחק. צילומים: נויה שילוני חביב

מידע פנים // ענת ויינטראוב

ענת ויינטראוב עוררה לחיים את המתנ״ס שבצור יצחק באנרגיה שמחה ויצירתית, צבעוניות עליזה, שילוב חומרים והתגייסות תושבי המקום לבניית קהילה

שטח פרטי

ענת ויינטראוב בת 36, מעצבת הום־סטיילינג. נשואה לתומר ואימא לשלוש בנות, גרה בישוב הקהילתי צור יצחק, שבשרון.
פייסבוק

מפרט טכני

עיצוב משדרג למתנ״ס שבצור יצחק, מבנה דו־קומתי שלפני התהליך שבוצע בו היה אפרורי וחסר כל עניין אסתטי. במסגרת הפרויקט טופלו המסדרונות וחללי המדרגות, אולם כנסים גדול, חדרי השירותים בשתי הקומות  והמשרד המשרת את המזכירות ואת מנהל המקום.

הפרטים הקטנים

העיצוב המחודש נועד להעמיק את החיבור בין תושבי היישוב למתנ״ס כאמצעי לבניית קהילה, ולהפוך את החלל חסר החיים לבית חי, חם ומזמין, שישרה תחושת שייכות. לצד אתגר תקציבי, האתגר המשמעותי נבע מהעובדה שמבנה המתנ״ס משרת קבוצות גיל שונות לשימושים שונים (מחוגים ועד הרצאות ומסיבות), כך שהיה צריך למצוא מכנה משותף שיתאים לכולם ולאופיין המשתנה של הפעילויות.

הקונספט שואף להזרים לחללי הפנים אנרגיה ושמחה כעטיפה נעימה לפעילויות במקום, וההשראה למימושו נשאבה במידה רבה מסגנון העיצוב של קבוצת ממפיס; צבעוניות עזה לצד נגיעות של שחור ולבן, מוטיבים גרפיים, פסים ונקודות, קו א־סימטרי וקריצה של הומור. פלטת הצבעים הורכבה בעיקר מטורקיז, ורוד וצהוב עם שימוש באפור כבסיס מקשר, והיא מובילה את מופעם של כלל המסדרונות וחללי המדרגות, הן בקירות שנצבעו ועוטרו בגרפיקה והן בפריטי ריהוט ששולבו בהם. כל פינה בחללים אלה טופלה ברוח הקונספט הצבעוני ותוך ניצול מיטבי, דוגמת החללים שמתחת לגרמי המדרגות שעוצבו כפינות ג׳ימבורי לפעוטות.

ענת ויינטראוב

המוטיב הגרפי, שתופס מקום נכבד בחלל, שולב עם אוביקטים פיזיים המעניקים לו תלת־ממדיות ומעצימים את הסביבה העליזה והשמחה. השילוב מייצר הפתעות חינניות במרחב המתנ״ס, ומודגש במיוחד בחדרי השירותים, שאחד מהם עוצב בהשראת ג׳ונגל והשני בהשראת קוביות לגו. בשירותי הג׳ונגל נעשה שימוש בחיות משחק עשויות פלסטיק שכמו מגיחות מתוך מדבקות הנושא הצבעוניות או מעטרות את המראה, ובשירותי הלגו משובצות הקוביות הצבעוניות על הקירות, הדלתות ועל האלמנטים השונים.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

אולם הכנסים הגדול, שהיה עירום, עוצב במראה חמים, אך מטבע הדברים גם מתון וניטרלי יותר. הקיר הגדול בו חופה בלוחות OSB, שגם מספקים פתרון להצנעת נישה שמשמשת כסוג של מחסן לציוד, וקיר נוסף עוטר במדבקות של מנורות גבוהות, שאלומת האור הצהובה המופצת מהן ממשיכה וצובעת גם חלק מהספסלים הניצבים בצמוד אליו. בקיר שבו מותקנים מסך ומקרן נצבעו שני מלבנים גדולים באפור כהה, המשמשים רקע למסגרות צבעוניות – חלקן פיזיות וחלקן מדבקות – המציעות פלטפורמה להצגת תכנים משתנים.

שטחו המצומצם של המשרד, 25 מ״ר, תוכנן בקפידה ״על הסנטימטר״, כך שיוכל להכיל שלוש עמדות עבודה למזכירות וחלל פרטי למנהל, שהופרד באמצעות מחיצת זכוכית עם פרופילים שחורים. לעיצובו נבחרו פלטת צבעים רכה, ריהוט מודרני־פונקציונלי, ואקססוריז שמשלימים את המראה. בעיצוב שולבו גם אלמנטים משומשים, כמו מנורה הניצבת בפינת הכבאות ששימשה קודם לכן במשרד שנסגר, ובגלל התקציב הנמוך היו עבודות שביצעתי בעצמי.

רבים מאנשי המקצוע שנטלו חלק בפרויקט הם תושבי המקום, מה שללא ספק חיזק את המוטיבציה. החלל שהתקבל בסוף התהליך מעניק תחושה של חיבור חברתי ושל בית לקהילה, ואף מוכיח את כוחו של צבע לייצר מהפך ולשוות לחלל דהוי וסתמי חיים חדשים. מבחינתי האישית, כתושבת צור יצחק, הפרויקט היה מרגש במיוחד, ודווקא האילוץ שהציב התקציב המצומצם היווה הזדמנות לחשוב בראש אחר ולצאת מהקופסה.

פרט שולי

טרנדים צצים ובאותה המהירות גם נעלמים, לכן אני לא סוגדת להם אך בהחלט מקבלת אותם ונותנת להם מקום בהתאם לאופי החלל וללקוח. מערכת היחסים שלי עם הטרנדים מושתתת על מינון, וברגע שהמינון מדויק אני לא מרגישה שאני צריכה לוותר עליהם, ואפילו יכולה לנהל איתם יחסי חברות טובים.

לפרטים נוספים

הייתי רוצה (ונראה לי שגם מאוד נהנית) לעצב את משרדי גוגל, בגלל ובזכות היצירתיות, הדינמיות, המגוון הרחב של האנשים והצרכים ואינסוף החללים והחדרים. נראה לי מאתגר להכניס למקום עבודה כזה רגש, יצירתיות והשראה, ולהפוך אותו לבית חם ועוטף, שממלא ופותח את הראש.

פריטים נבחרים

פינת המשפחה בביתי היא ללא ספק האהובה עלי ביותר. היא מהווה פינת רביצה וכיף של ביחד, לצפיה משותפת בטלוויזיה, לקריאת ספרים, ומקום מושלם לרגעים של מסיבת פיג׳מות משפחתית עם כרבוליות ופינוקים.


רוצה להשתתף במדור? שלחו לנו מייל לכתובת [email protected]
לקריאת כל המדורים של ״מידע פנים״ לחצו כאן

פינת הטלוויזיה בבית המעצבת. צילום: מירב אובנטל

*כוכבית מייצגת שדות חובה

פורטפוליו באינסטגרם

עקבו אחרינו
מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden