כל מה שחשוב ויפה
הדס מקוב, משרדי חברת QUEST. צילומים: עוזי פורת

מידע פנים // הדס מקוב

״גם באופן־ספייס אפשר וצריך לייצר יותר פרטיות, ותקופת הקורונה ׳מכריחה׳ אותנו ליישם זאת״, אומרת האדריכלית הדס מקוב, שתכננה את משרדי חברת QUEST בחולון

שטח פרטי

אדריכלית הדס מקוב, מתגוררת בקדימה, בעלת משרד ״הדס מקוב אדריכלות פנים״.
אתר / אינסטגרם / פייסבוק

מפרט טכני

תכנון ועיצוב משרדי חברת QUEST, חברה בינלאומית שעוסקת בפתרונות ניטור ואבטחה למחשבים וסביבות ממוחשבות. בשנים האחרונות החברה צמחה באופן מרשים, והעתיקה את משרדיה למתחם עזריאלי בחולון, המשדר יותר עוצמה, בינלאומיות ועכשוויות ממיקומה הקודם. המשרדים משתרעים על שטח של 800 מ״ר, והם משרתים 50 עובדים. 

הפרטים הקטנים

משרדנו ליווה את החברה בשינוי התרבותי שכרוך במעבר למיקום חדש עם תרבות עבודה חדשה. אחד האתגרים היה לספק מענה לדרישות התאגיד העולמי להעביר את כל העובדים, ובכלל זה את ההנהלה, לעבודה באופן־ספייס לאחר שהיו מורגלים לעבוד בקבוצות בחדרים סגורים. 

הדס מקוב. צילום: עדי ארני

החדרים הסגורים שכן שולבו במרחב משמשים כחדרי ישיבות בגדלים שונים וכן כחדרי ראיונות וחדרי ישיבות אינטימיים ״אחד לאחד״, כשההפרדה ביניהם היא באמצעות מחיצות. הבחירה לעשות שימוש במחיצות (חברת My Desk) נועדה לייצר חציצה שקופה ומעודנת בין חללי העבודה לחדרים הסגורים ולהזרים אור פנימה, ולצורך זה נבחרו דלתות עם מסגרת עדינה המאופיינות במראה נקי וקליל והינן בעלות ערכים אקוסטיים מהגבוהים שניתן למצוא.

אתגר משמעותי נוסף היה לייצר תחושת אינטימיות גם בחלל הפתוח, וליצירתה נקטנו בקונספט של ״שכונות״ בחלל: מרחבי עבודה אינטימיים עבור קבוצות של שישה עובדים, המופרדים זה מזה באמצעות מגוון של מחיצות המשלבות אטימות ושקיפות, לוחות מחיקים ונעיצים ואלמנטים אקוסטיים. לצורך שיפור החוויה האקוסטית בחלל הפתוח שולבו בו גם לוחות אקוסטיים, כשהדגש הושם על רווחת העובד.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

בין עמדות העבודה למעברים מיקמנו מחיצות המשלבות ברזל ועץ בגוון טבעי שמעניק חמימות, והן עוצבו ויוצרו ייעודית במספר וריאציות. כחלק ממדיניות החברה הבינלאומית, נבחרו שולחנות חשמליים מתכווננים המאפשרים עבודה בישיבה/עמידה, כשלכל משטח עבודה הוצמדו מחיצות אישיות המעניקות תחושת מרחב אישי סגור, שעולה/יורד עם השולחן. עמדות העבודה מוקמו בסמוך לקיר מסך שבחלל, כדי לאפשר חדירת אור טבעי לעומק המשרד.

להעצמת תחושת הביתיות והאינטימיות פיזרנו בחלל הציבורי פינות ישיבה המשמשות למפגשים א־פורמליים, כמו גם לעבודה אישית בישיבה או בעמידה. הקפיטריה וחדר ה״פאן״ עוצבו בצבעים חמים ועזים על מנת לייצר חלל שבו יוכלו העובדים להתנתק ממטלות העבודה, ולאפשר להם פסק זמן לדו שיח והירגעות בינם לבין עצמם. 

פרט שולי

כמי שעוסקת בעיצוב ותכנון משרדים, הייתי מוותרת על טרנד של חלל אופן־ספייס פתוח ללא מחיצות, המייצר תחושת דחיסות גבוהה ואגב כך גוזל מהעובדים תחושת הפרטיות. גם בתוך האופן־ספייס אפשר וצריך לייצר יותר פרטיות, והמשרדים הנוכחיים של QUEST מהווים דוגמה לכך. אני חושבת שגם תקופת הקורונה שעוברת עלינו ״מכריחה״ אותנו ליישם זאת.

המשרד בקדימה. צילום: מ״ל

פריטים נבחרים

הסטודיו שלי ממוקם בכל שנות פעילותו בבית שבקדימה, באזור כפרי שלו. המשרד שלנו נשי ואינטימי, כפי שאפשר לראות בצילום של אחד מקירותיו הממחיש את הרצון שלנו לייצר בפרויקטים שלנו תחושה של ביתיות וחמימות לעובדים במשרדים.

לפרטים נוספים

מתוך מחשבה על הגיל השלישי והרצון להעניק לקבוצת גיל זו רווחת קיום, החלום שלי הוא לתכנן דיור מוגן. מעין בית מגורים מכובד שמזמן לדייריו אינטראקציה עם העולם הווירטואלי, שם דגש על איכות חיים עבורם, ומספק סביבת מגורים שמעודדת אותם לפעילות והופכת את חיי היום־יום לחוויה נעימה ואיכותית.


רוצה להשתתף במדור? שלחו לנו מייל לכתובת [email protected]
לקריאת כל המדורים של מידע פנים לחצו כאן

*כוכבית מייצגת שדות חובה

פורטפוליו באינסטגרם

עקבו אחרינו
מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden