כל מה שחשוב ויפה
מיה ורסנו ושרה ארזו
מיה ורסנו ושרה ארזו, פוטוסינטזה אורבנית. הדמיות וצילומים: מ״ל

בוגרים 2021 // עיצוב פנים, מבנה וסביבה, שנקר

פוטוסינתזה למרחב העירוני; בתים לאגרנים המכורים לקניות; רקמה אורבנית משולבת תעשייה; מלח כחומר בנייה; רחפנים לסיוע תעבורה בבית החולים. חמישה פרויקטים בולטים

URBAN ORGAN / מיה ורסנו, שרה ארזו

צמחייה נבולה, קורוזיה, קירות מתקלפים, פסלים נאכלים – כל אלה הם רק חלק מהשלכות הגשם החומצי – תופעה שנוצרת כשגזים רעילים הנפלטים מכלי רכב ובתי מלאכה ״פוגשים״ את העננים ומטילים גשם חומצי באזורים הסמוכים. הפרויקט מתייחס למרחב של העיר ניו יורק, אחת הערים הסובלות מאוד מהתופעה. ההצעה היא פתרון מעשי־עיצובי, המבוסס על תהליך הפוטוסינתזה בצמחים, שמזינים את עצמם ופולטים חמצן.

הפרויקט מבקש לנצל את עקרונות התהליך הטבעי כדי לצמצם את זיהום האוויר בניו יורק, ומציע מערכת קפסולות עירונית, שנתמכת על ידי כיוון הרוח ומבצעת פעולות של שאיפה ונשיפה. מטרתן היא לרכז כמות זיהום גדולה במספר גדול של מיכלים, הכוללים פילטר טבעי, ולפלוט אותה החוצה כאוויר נקי יותר. אפשר לשמור על הצמחים לאורך זמן באמצעות התאמת תנאים אופטימליים לצרכיהם הספציפיים, ובכך לתרום לייעול תהליך הפוטוסינתזה.

מיה ורסנו ושרה ארזו


האגרן המודרני / צליל אסף, יעל פייריק, רן גונן

זוכרים איך הרגישה חוויית הקניה הראשונה שלכם? ריגוש, עקצוצים ופרפרים? ככה הונדסנו – להרגיש היי מהקנייה ולא מהמוצר. אנחנו קונים כי סליקה זה הקראק של העידן המודרני, והאגרנות בעידן העלי אקספרס משולה לפעילות על סטרואידים; קונים, אוגרים, קונים ואוגרים, החפצים מתרבים, זולגים מתוך הארונות ויוצרים נוף חדש של טופוגרפיה דינמית ברחבי הבית.

בניגוד לצורת הבניה הרווחת, שמשעבדת את הדיירים להתאים את עצמם למבנה, התכנון המוצע מתייחס למציאות הרכישות ומבקש לתכנן את ביתו של האגרן המודרני כמבנה שיתאים לאורח חיי הדיירים בעידן האגרנות. התכנון מאפשר לאגרן להתגורר במרחב מינימליסטי, נטול קירות פנים עם ריהוט בסיסי ונחוץ, כשכל החפצים מאוחסנים בתקרה באשכולות מידוף.

לעומת שיטת האחסון הקונבנציונלית, של יחידות אחסון בחדרים מסוימים, שיטת הארגון בביתו של האגרן המודרני מותאמת לריטואלים ההתנהגותיים שלו, כך שכל החפצים הנחוצים לביצוע ריטואל מסוים יאוחסנו במקום ההתרחשות שלו. המבנה בפרויקט שקוף ומוקף חומה רק בחלקו התחתון; החומה מסתירה את אזור המגורים, אך אוסף החפצים שהוא מקור הגאווה, הנחת והבושה של האגרן – מוצג לראווה.

צליל אסף, יעל פייריק, רן גונן


birds

 LEGGINGS / שיר קרקובסקי, מאיה גלש, קרן אבייב

הפרויקט מציע חשיבה מחודשת על שילוב תהליכי ייצור ותעשייה כחלק מהרקמה האורבנית, ואלטרנטיבה למסלולי ההתחדשות העירונית, על ידי שימוש בתוספות בנייה המשרתות את דיירי הבניינים ומייצרות נקודות מפגש חדשות בעיר. התוסף המוצע הוא רשת המורכבת מסיבי זכוכית (פיברגלס) המשלבת מקומות ישיבה בגדלים שונים, מייצרת הצללות לרחוב הגובל במבנה, ואינה מפריעה לדיירי הבניין ולעוברי אורח.

השאיפה היא לנצל מקומות שאינם מנוצלים, וכך לספק מענה לעיר, שצריכה להתמודד לא רק עם בעיות של גידול אוכלוסין ועיור מהיר, אלא גם לעמוד בתנאי מזג אוויר משתנים הנובעים מהתחממות גלובלית. בניית החלל החדש מבוססת על קונסטרוקציית ברזל, שמעליה משתלבת מעטפת מפיברגלאס העוטפת אותו באטימות ושקיפויות משתנות בהתאם לחוזק הקרינה המגיעה מהשמש. החלל אינו סימטרי, ותצורתו דומה לצורת הקימוטים הנוצרים מהרוח הפוגעת בחזית הבניין. הבחירה בפיברגלס נובעת מהיותו חומר שימושי המאופיין בצפיפות נמוכה, שחוזקו נמדד לרוב על סיבים שזה עתה יוצרו, ובשל האמורפיות של הזכוכית הוא שווה לאורכו ולרוחבו של הסיב.

שיר קרקובסקי, מאיה גלש, קרן אבייב

שיר קרקובסקי, מאיה גלש, קרן אבייב


Saltmate / עדן שוקרון, דניאל פרנזס

הפרויקט מתמקד במלח – משאב שרובנו מתייחסים עליו כאל פסולת למרות שהוא ניחן בסגולות ייחודיות, כמו הנטייה להתגבש, סגולות קונסטרוקטיביות חזקות ויכולות ריפוי טבעיות. בני האדם בונים ומתכננים מבלי לחשוב קדימה, ומבלי להביא בחשבון את העובדה שמשאבי הטבע הולכים ומתמעטים ולא יישארו לדורות הבאים. הפרויקט עוסק בתכנון וייצור תשתית מבנית משולבת מלח, כדי שמבנים ייבנו את עצמם לדורות הבאים מחומרים טבעיים ללא צורך בתחזוקה מתמדת; הטבע הוא הבונה העיקרי של המבנה, והוא שמהווה תשתית לבניה עבור אלו שלא נולדו עדיין.

עדן שוקרון, דניאל פרנזס

עדן שוקרון, דניאל פרנזס


| DRONE DELIVERY SYSTEM / יובל רג׳ואן, מיכל קליש

הפרויקט חותר להקל על התשתיות הקרקעיות העמוסות בביה״ח שיבא, באמצעות הקמת מערך אווירי לשינוע תרופות מבית המרקחת למחלקות השונות (שמתבצע היום על הקרקע). העברת השינוע למרחב האווירי הלא מנוצל של ביה״ח ושימוש בכלי תעופה אוטונומיים חדשניים, מייצרים תהליך יעיל ומרוחק מהקרקע, שבמסגרתו התרופות ייארזו בקופסאות השומרות על הטמפרטורה שלהן, ויישלחו ע״י רחפנים למחלקות השונות. בתכנון המוצע, על כל בנייני בית החולים המחלקות יותקן מעלון חיצוני, שאליו ישחרר הרחפן את החבילה והוא זה שישנע אותה לקומת המחלקה המבוקשת.

*כוכבית מייצגת שדות חובה

הוסיפו תגובה

פורטפוליו באינסטגרם

עקבו אחרינו
מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden