טל פרנקל אלרואי: אוצרת B.Y5
ד׳׳ר טל פרנקל אלרואי תיכנס לתפקיד האוצרת הראשית של הגלריה בתחילת חודש אפריל, ותחליף את מירב רהט שכיהנה בתפקיד בשלוש השנים האחרונות. פרנקל אלרואי היא חוקרת, אוצרת ויוצרת; את מחקרה לתואר השלישי כתבה על הפואטיקה של יואל הופמן (״הספר על יואל הופמן״, הוצאת רסלינג, 2020) והיא בעלת שני תארים שניים, הראשון בספרות עברית באוניברסיטת בן־גוריון בנגב והשני בעיצוב תעשייתי בבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב.
בנוסף היא מרצה בבצלאל במחלקה לתרבות חזותית וחומרית ובמחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית; ליוותה במשך שנים את פרויקטי הגמר במחלקה לאופנה וצורפות; ומלמדת בתכנית לאוצרות בינלאומית בשנקר ובמסגרות פרטיות.

טל פרנקל אלרואי. צילום: מיכל פרנקל אלרואי
פרנקל אלרואי אצרה בשנים האחרונות תערוכות רבות שהתמקדו בפואטיקה של הקראפט ובתנועה בין קראפט ואמנות (ביניהן ״המסע אל האי ריצפה״ של טליה מוקמל, ״סבתא זאב״ של נטע עמיר ו״נדודי עץ״ של אורנה מינץ, שלושתן בגלריה פריסקופ בתל אביב). היא יזמה ואוצרת את הסדרה ״מחקר יוצר״ במחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית בבצלאל, שבמסגרתה מוצגים מדי שנה שלושה מחקרים של יוצרים ויוצרות מתחומים שונים (בהם הצייר שמעון אבני, המעצב יעקב קאופמן, האמן חיימי פניכל, הצורפים מיכה יחיאלי ושרון לשם מורד, המעצבת הגרפית יעל ברנע גבעון ועוד).
בכל תחומי עבודתה פרנקל אלרואי עוסקת בשאלות על הפואטיקה של הנוכח, בין אם הוא טקסט, חפץ, מבנה, חומר או טכנולוגיה. בצד עבודתה כמרצה וכחוקרת היא צורפת, המציגה את עבודותיה בתערוכות בארץ ובחו״ל, בין היתר בביאנלה לעיצוב במוזיאון ארץ ישראל שתיפתח במרץ הקרוב.
בתגובה למינוי אמרה פרנקל אלרואי: ״גלריה B.Y5 היא מקום מיוחד במינו, המייצג קהילה של נשים ואנשים המתבטאים בחומר. בתפקידי אבקש להקשיב ולבסס את הקשרים בין היוצרים והגלריה, ובין הגלריה וכתב העת המצוין של העמותה (1280 בעריכת טליה טוקטלי).
״אשאף לתת ביטוי לא רק לתוצרים אלא גם לרשת הקולות השונים והמשונים שבתוכם ומתוכם מתקיימים הדברים. בכוונתי לחולל חלל שיזמין קהל לתוך מקום, במובנו העמוק של המושג. מרחב שתתקיים בו תנועה בין מבעים שונים, מורכבים, שאינם בהכרח מתיישבים זה עם זה״.








