כל מה שחשוב ויפה
בית במרכז הארץ. אדריכלות ועיצוב: דורית סלע; צילומים: עודד סמדר
בית במרכז הארץ. אדריכלות ועיצוב: דורית סלע; צילומים: עודד סמדר

חדר משלי // דורית סלע

דורית סלע דוגלת בתפיסה של עיצוב טוטאלי למבנים והחללים שאותם היא מתכננת. לצד העניין ההולך וגובר שלה בפיסול, היא מתנסה בעיצוב מינימליסטי - אבל מלא תשוקה

תעודת זהות

המשרד מתמחה באדריכלות, תכנון ועיצוב פנים של דירות ובתים פרטיים. הוא נוסד בשנת 2000 ומשלב בין אדריכלות לעיצוב פנים לפי תפיסת TOTAL DESIGN. המשרד ממוקם בבני ברק ואני חולקת אותו עם בעלי, המעצב ניצן הורוביץ, כשלכל אחד ארבעה עובדים (הביחד גבוה מערך חלקיו).

אחד המושגים החשובים בעבודה עבורי הוא המושג פרופורציות. לא משנה עד כמה החלל יפה, הוא חייב להיות פרופורציונלי. זה ערך שאני חוקרת ובודקת לעומק בכל אחד מהפרוייקטים שלי.

דורית סלע. צילום: עודד סמדר

דורית סלע. צילום: עודד סמדר

אהבה ראשונה

תמיד אהבתי אמנות מרחבית. אבי ז״ל היה קבלן וצייר שסחף אותי באהבה למקצוע. מדובר במקצוע היחיד שמשלב ביטוי עצמי וחופש אמנותי. אני אוהבת את אינסוף האפשרויות שהוא מציע – המגוון, המשחק בפרופורציות, החומרים, הצבעים, הטכנולוגיות. האהבה שלי לאדריכלות היא טוטאלית, אהבה שבה אני משלבת גם עיצוב וגם אמנות.

אהבה שנייה

תמיד אהבתי לפסל. פיסול היא אמנות מרחבית כמו בית, הראייה בו היא תלת ממדית. ההסתכלות על פסל במרחב היא זהה להסתכלות על הבית – המיקום שלו, הגודל שלו, המרחב שלו בחלל.

רק בשנה־שנתיים האחרונות הפיסול הפך לתחביב רציני ומרכזי בחיי. כשנחשפתי לפסלים מדהימים שפיסלה לקוחה של ניצן. היא המליצה לי להגיע לסטודיו שבו היא מפסלת, במרתף בבני ברק.

פיסול: דורית סלע. צילומים: מ״ל

פיסול: דורית סלע. צילומים: מ״ל

חילוף חומרים

לאותו הסטודיו הגיע אז במקרה גם קבלן מוכשר שאני עובדת איתו – דביר ארדיטי. אחרי מספר חודשים עזבתי את הסטודיו והמשכתי לפסל במשרד שלי בבני ברק, בחדר הישיבות. יחד עם דביר הקמתי סוג של סטודיו פרטי. אנחנו נפגשים במשרד פעם בשבוע, מפסלים, יוצקים ובעיקר נהנים.

birds

בית במרכז הארץ

הבית ממוקם באחת מערי המרכז על פני מגרש טרפזי מאתגר בצורתו. הרציונל היה להעניק עבור המשפחה, שאותה אני מלווה למעלה מ־15 שנים, את היכולת להרגיש חלק מהטבע. עשיתי שימוש בחומרים ובצבעים טבעיים, ושילבתי בין צמחייה שופעת ופראית לאדריכלות ייחודית ועיצוב פנים שונה בנוף. מבחינתי נוצר כאן סגנון חדש – בית מינימליסטי גיאומטרי מחד, וחם, עוטף ומלא תשוקה מאידך, תוך שמירה על ארכיטקטורה פשוטה ונצחית.

האדריכלות הגיאומטרית, הנפחים המגולפים והשימוש בחומרים אציליים על טהרת גווני חול, אדמה ואבן – מקנים לבית אווירה מגוננת. המונוכרומטיות והיעדר הצבע הם אלה שמעצימים את המרחב ומאפשרים ביטוי חזק של אור, צללים ואוויר. האלטרנטיבה הנכונה ביותר עבור המגרש היתה של מבנה עתיר קפלים שנפתח בצורה הרמונית, הדרגתית וכמעט בלתי מורגשת.

המבנה מתמר לשיא גובה של שבעה מטרים ומעליו סוכך מחסה גיאומטרי שעוטף ומחבר בצורה אורגנית בין השכבות, וקושר את כל אגפי הבית. בסמוך למבואת הכניסה, ממוקם גרם מדרגות מונומנטלי ופיסולי, המוביל לקומת חדרי הילדים ולחדר המאסטר של ההורים. צורתו המקומרת תוכננה על ידי איור ביד חופשית: תוצר של הרצון לשלב בין קווים גיאומטריים לאמורפיים. כמו קירות הבית, גם קונסטרוקציית הגרם חופתה בטיח ערבה בגוון חולי, שמשתלב היטב עם החומרים הטבעיים השונים בחלל, ביניהם האבן והעץ.

*כוכבית מייצגת שדות חובה

הוסיפו תגובה

תגובה אחת

  1. יובל ים

    מהמם, מדהים, לא פלצני, ייחודי, מלא השראה, אין ספק שהעיצוב נצחי ונטול טרנדים, אני רואה המון בתים במסגרת עבודתי כמתכנן נוף ומקים גינות יוקרה וזה הבית היפה ביותר שראיתי לטעמי

הוסיפו תגובה
מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden