כל מה שחשוב ויפה
משרדי חברת שבט בנימין שעיצבה נעמי שחר. צילומים: ליאור טייטלר

מידע פנים // נעמי שחר

במשרדים החדשים של חברת הבניין שבט בנימין, נעמי שחר שילבה חומרים תעשייתיים ואווירת בנייה סביב מטבח גדול לאירוח העובדים והלקוחות

שטח פרטי

נעמי שחר, הנדסאית אדריכלות ומעצבת פנים. בת 46, גרה במודיעין.
פייסבוק

מפרט טכני

תכנון משרדיה של החברה הקבלנית שבט בנימין, המתמחה בביצוע עבודות גמר למשרדים. המשרדים ממוקמים במתחם עסקים מרכזי בחולון, בשטח של 240 מ״ר במתאר מלבני. שתיים מחזיתות מעטפת החלל פונות החוצה, ומציפות את החלל בשפע של אור טבעי. נכון לעכשיו המשרד משרת 14 עובדים, ומצוי בתהליך של צמיחה מתמדת.

נעמי שחר. צילום: נועם שחר

הפרטים הקטנים

מטרת התכנון היתה להטמיע את אופי פעילותה של החברה ולתת ביטוי לחומרים המשמשים אותה בשגרת העבודה כחלק בלתי נפרד מעיצוב החלל, כך שיהווה תצוגת יכולת מקצועית למבקרים בו. מדובר בחברה עימה אני עובדת באופן שוטף, מה שאפשר לי להטמיע בעיצוב גם את ההווי ואת ה־DNA שלה, ובתוך כך להביא לידי ביטוי את אופיו החם והפתוח של בעליה.

עולם הבנייה, העומד בבסיס העיצוב, נחשף כבר במבואת הכניסה, באמצעות קירות בלוקים חשופים בעוביים שונים היוצרים טקסטורה תלת ממדית בקירות. רשת ברזל בטון ליציקות ממוקמת על קיר הכניסה, ומשמשת לתלייה של קסדות עבודה ואביזרים נוספים, בעוד שרצפת הבטון והתקרה החשופה, מייצגות אף הן את עולם חומרי הבניין הבסיסיים.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

בעל החברה אוהב מאוד לארח ולהכין ארוחות, ולכן אחד הצירים המשמעותיים בחלל המרכזי הוא מטבח פתוח, שמזכיר מטבחים שרואים במסעדות או בברים. הוא משמש כבר, כמו גם כמטבח פעיל בו מארחים, מכינים ארוחות צהריים ועושים מינגלינג, ובפועל זהו אזור מפגש א־פורמאלי מצוין למפגשים עם לקוחות ולסגירת עסקאות. מיקומו במרכז החלל הקנה לו אופי דינמי ותוסס, והוביל לכך שסביבת העבודה הקודמת השתנתה לגמרי, וחלק גדול מההתנהלות העכשווית בה מתנקז דווקא לחללים הפתוחים והמשותפים.

החלוקה הפנימית כמעט ואינה כוללת סגירות גבס, ונשענת בעיקר על מחיצות פתוחות ואווריריות, רובן ככולן עשויות מחומרים שלקוחים מתעשיית הבנייה, כמו ברזל יציקה, עץ מסוגים שונים, טרנסמיסיה (סוג של מתכת דחוסה), פח שעבר תהליכי חימצון ועוד. התקרות בחללים השונים חופו באריחים שחוררו בעזרת CNC, ובחלקם הפנימי הם חופו בצמר סלעים עבור האקוסטיקה.

בין החלל הציבורי לאזור העובדים חוצצת צמחייה בשילוב קונסטרוקציית יציקת ברזל עגול, שאליה רותכו רשתות שמייצרות מעין כלוב המכיל אדניות לצמחיה טבעית. כך, בכל רחבי המשרד נשמרים קשרי עין בין החללים השונים, ובה בעת כל חלל נהנה מהפרטיות שנדרשת לו.

פרט שולי

עיצוב מסחרי שונה מעיצוב פרטי; הרצון בבידול מוביל אותי לעבוד עם חומרים לא סטנדרטיים, ולהשתמש בתמות ומתודות עיצוב פחות קלאסיות ויותר טרנדיות, במטרה ליצור ייחוד ועניין. טרנדים נאמנים לדינמיקה בה אנחנו חיים וממלאים צורך, וכמי שבמסגרת עיסוקה שואפת לבדל את בית העסק באמצעות חליפה משלו, אני מאמצת בחום טרנדים שהולמים את העיצוב שאני רוצה ליצור.

לפרטים נוספים

הייתי שמחה לעצב את חללי העבודה של דיסני או של היקום הקולנועי של מארוול. להפוך את הדמיוני והפנטסטי לחלל דינמי ופעיל, שממנו ייצאו יצירות המופת הבאות, וליצור חללים מרגשים שמביאים לידי ביטוי את הדמיון המטורף שמניע את העוסקים במלאכה.

פריטים נבחרים

לאחרונה תכננתי בביתי הפרטי מטבח חדש שמעוצב קצת כמו מזווה פתוח. הוא עשוי מקונסטרוקציית ברזל אוורירית בשילוב מדפי עץ, והופך בעבורי את חווית הבישול לכיפית ונגישה; הכול חשוף לעין ומזמין לבשל אוכל טוב. באופן עקרוני אני פחות אוהבת נוכחות מסיבית של מקררים, לכן פתחתי את המרפסת הצמודה ומיקמתי בה את המקרר, כך שהוא נעלם וויזואלית ולא נוכח בחלל המטבח.


רוצה להשתתף במדור? שלחו לנו מייל לכתובת [email protected]
לקריאת כל המדורים של ״מידע פנים״ לחצו כאן

המטבח הביתי שעוצב כמזווה פתוח. צילום: מ״ל

משרדי חברת שבט בנימין שעיצבה נעמי שחר. צילומים: ליאור טייטלר

*כוכבית מייצגת שדות חובה

תגובה אחת

  1. עומר

    עיצוב משובח!

Comments are closed.

הוסיפו תגובה

פורטפוליו באינסטגרם

עקבו אחרינו
מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden