כל מה שחשוב ויפה
תכנון ועיצוב: קרן גנס; צילום: אסף פינצ׳וק
תכנון ועיצוב: קרן גנס; צילום: אסף פינצ׳וק

מידע פנים // קרן גנס

את דרכה המקצועית החלה קרן גנס בעולם הפרסום, ורק בשלב מאוחר יותר הגשימה חלום ולמדה עיצוב פנים. במשרד הפקות בינלאומי שעיצבה לאחרונה הקפידה על קווים עגולים שמתכתבים עם צורת החלל, ובעתיד חולמת לעצב מרכז בהשראת הטייסת הראשונה

שטח פרטי

קרן גנס, בת 51, גרה ברמת השרון, נשואה+3. מעצבת פנים בעלת בסטודיו ״קרן גנס עיצוב פנים״. בעלת תואר ראשון במנהל עסקים, תקשורת ועיתונאות, ותואר שני במנהל עסקים בתל אביב. את דרכה המקצועית החלה בתחום הפרסום, ובגיל 30 החליטה לממש את החלום ולטוס לפריז ללימודי עיצוב פנים ב־École Boulle, במקביל ללימודי צרפתית בסורבון. מתמחה בתכנון ועיצוב בתי יוקרה, דירות ומשרדים.

מפרט טכני

משרד הפקות בינלאומי וצעיר ששטחו 150 מ״ר, שממוקם במגדל תל אביבי עגול ומתפרס על פני רבע קומה, כך שצורתו היא מעין רבע עיגול. הקו המנחה של הפרויקט הוא יצירת חלל דינמי עם שיח מזמין, פתוח ובהיר, בגובה העיניים. חלק מהשטח מופנה לחלל עבודה משותף שעוצב באווירה צעירה ונטולת גבולות, עם חומרים טבעיים ונגיעות צבע.

הפרטים הקטנים

החברה עובדת במתכונת היברידית, לכן תוכננו כמה חדרי עבודה קטנים. 40 אחוזים משטח החלל הוקצו לטובת חלל מרכזי שמנקז אליו את עובדי החברה. מיד מאחורי אזור הקבלה נגלה מסדרון לא ארוך שמוביל לשני משרדים. צידו האחד פונה לגרעין הבניין, ועל מנת שהתחושה בו תהיה כמה שיותר פתוחה ואוורירית – הותקנה מעברו השני מחיצת זכוכית. כך הוא ניזון מהתאורה הטבעית שבוקעת מבעד לחזית המעוגלת.

עבור החלל המרכזי נבחרו רהיטים מעוגלים שמייצרים ממד של רכות ומשתלבים עם המעטפת המעוגלת. שולבו בו כורסאות מסתובבות על ציר ב־360 מעלות, פופים במראה של חלוקי נחל וכיסא נדנדה שבו אפשר לשלב רגליים, להתרווח ולעבוד עם לפטופ – ממש כמו בבית. גם שולחן הישיבות הפורמלי הוא עגול, מסמל התכנסות ומחדד את תחושת הביחד. הספרייה המינימליסטית ממשיכה את הקו של המשרדים הפנימיים. גם אמנות מקבלת מקום של כבוד. בחלל שולבו עבודות שיצרו אמני רחוב, לצד אמנות גיאומטרית מפדים אקוסטיים שסופגים הד וממסכים רעשים.

פריטים נבחרים

אגרטל קרמיקה צר וארוך, גולמי, עבודת יד של אמי שקבלתי במתנה. מקמתי אותו על שידה בכניסה לבית ואני שמה בו פרח אחד ביום מהגינה. הוא מספק לי תחושה של בטחון, פשטות, חיוך ותקווה לימים טובים יותר.

קרן גנס. צילום: נטלי שור

קרן גנס. צילום: נטלי שור

צילום: מ״ל

צילום: מ״ל

birds

פרט שולי

הייתי שמחה לוותר על האיים והפלטות הדרמטיות עם הגידים העוצמתיים, שמעניקים הרבה עוצמה לחלל. יש כיום הרבה מאוד חומרים ודרכים לתת במה לאי, בעצמו אחד הרהיטים החשובים בחלל הציבורי בדרך נעימה ורכה, בלי ליצור דרמה. כבר יש לנו מספיק דרמה בשוטף.

לפרטים נוספים

הייתי רוצה לעצב מרכז קהילתי לנשים שיעסוק בסיפור חייה ופועלה של אמיליה ארהרט, מלכת האוויר והטייסת הראשונה שחצתה את האוקיינוס האטלנטי. ארהרט נתנה השראה לנשים לעשות כל שביכולתן כדי להגשים את החלום שלהן, לפרוץ דרך ולהפוך את העולם לטוב יותר.

הייתי מתכננת מרכז בצבעי הקשת, מקום שמשרה תחושת חום, בטחון, בית ושמחה. במרכזו חלל פתוח, נגיש, אוורירי, עם זרימה טבעית לפינות אינטימיות, בהרמוניות צבעים שונות מאירות פנים, עם קריצה, מעלה חיוך, לכל גיל, לכל זמן, לכל אחת.


רוצה להשתתף במדור? שלחו לנו מייל לכתובת [email protected]
לקריאת כל המדורים של מידע פנים לחצו כאן

*כוכבית מייצגת שדות חובה

תגובה אחת

  1. יפית כהן

    אהבתי את הכתבה, הפשטות של המעצבת מצד אחד ובמקצועיות והיחודיות מהצד השני. בקיצור – פשוט, נקי, וואוווו. הייתי שמחה לקחת את קרן לעצב את הבית או את המשרד שלי. אהבתי את הפריט הנבחר. פשטות מהממת וככ מחמם את הלב. שתמשיכי להצליח!

Comments are closed.

הוסיפו תגובה
מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden