מה הולך // תערוכת התרמה למוזיאון ינקו דאדא ופסטיבל סרטים אנתרופולוגיים
גוף במוזיאון // אירוע מיוחד במוזיאון העיר תל־אביב-יפו
סדנה בתנועה ברחבי המוזיאון עם הכוריאוגרפית שקד מוכיח תתקיים בשני ימי רביעי הקרובים (27.11, 4.12) במוזיאון העיר תל־אביב-יפו, ובה ייבחנו האופנים שבהם התנועה במוזיאון משפיעה על הגוף ואיך הגוף משפיע על המרחב המוזיאלי.
הסדנה, שתכלול מגוון תרגילים כוריאוגרפים אישים וקבוצתיים, פרקטיקות של תנועה במרחב, של חלימה בהקיץ וכתיבה, תתקיים במסגרת אירועי ״זמן אחר״, התכנית הציבורית של המוזיאון המיועדת לקהל הרחב. אין צורך בניסיון או רקע במחול, רק סקרנות ורצון לזוז.

שקד מוכיח במוזיאון העיר תל־אביב-יפו. צילום: אורי לוינסון
מצילים את מוזיאון ינקו דאדא // תערוכת מכירה בנווה צדק
מוזיאון ינקו דאדא, שנקלע לקשיים כספיים על רקע המלחמה בצפון, יקיים בשבת (30.11) אירוע מיוחד של מכירת יצירות אמנות להצלת המוזיאון בגלריה שברחוב באר יעקב 14 בנווה צדק, תל אביב. המוזיאון מציין 41 שנות פעילות ענפה שכוללת מאות תערוכות, אירועים, הדרכות, מחקר ורבבות מבקרים בכל שנה.
בחודשיים האחרונים, על רקע המלחמה בצפון, נפסקה הפעילות כמעט לגמרי והמוזיאון נקלע לקשיים כספיים. בתערוכה יועמדו למכירה כ־70 יצירות של אמנים שהמוזיאון גילה וקידם במשך השנים, אמנים מעין הוד ועבודות שנתרמו על ידי גלריות שונות.
חיות לילה // אירועי לילה במוזיאון הטבע
מוזיאון הטבע בתל אביב בשיתוף פעולה עם ״דבק״ של עיריית תל־אביב-יפו, משיק את ״חיות לילה״, סדרת אירועים חודשיים ייחודיים שיתקיימו בימי שני האחרונים בכל חודש, המיועדים לקהל צעיר בגילאי 20-35. לראשונה ייפתח המוזיאון בשעות הערב לפעילויות שישלבו חוויה תרבותית־חברתית לצד תכנים מעשירים, שאפשרו לגלות את המוזיאון באופן בלתי שגרתי.
האירוע הראשון בסדרה יתקיים ביום שני (25.11) ויציג ערב עיוני וחווייתי בנושא ״האבולוציה של אלימות בבני אדם ומלחמות על טריטוריות״. בין המשתתפים: יוצר התוכן דני בולר (Ask Dani) ופרופ׳ הילה מאי, שידונו במקור ובמהות של התנהגויות אלימות בבני אדם בהשוואה לעולם החי. האירוע יכלול דרינק ראשון חינם, שוטטות חופשית במוזיאון וכניסה לכל האוספים, הרכבת שלדים של זאבים וזאבות, סיורי VIP באוספי המוזיאון והרצאות ושיחות על נושאים מדעיים וחברתיים עכשוויים.
והלב נפתח // תערוכת פופ אפ באובלומוב
לרגל יציאתו לאור של רומן המכתבים הגרפי ״גלויות לב״ מאת אילנה זפרן (הוצאת אסיה) תתקיים ביום שישי (29.11) בחנות הספרים אובלומוב שבמתחם נגה (נחמה 4) תערוכת פופ־אפ של איורים מתוכו וייערך אירוע קטן לכבודו. בתערוכה יוצגו הדפסים של כ־50 איורים מתוך הספר שיוצעו למכירה, יעל נאמן ושמעון אדף ידברו ודניאלה ספקטור תשיר. ״זו לא בדיוק השקה״, אומרת זפרן, ״זה ספוט קטן על הספר ובעיקר הצעה לרגע של רוך בימים קשים״.

אילנה זפרן, מתוך ״גלויות לב״. צילומים: מ״ל

ת״א תרבות פייטלוביץ // אירוע הפתיחה
אירוע הפתיחה לת״א התרבות הרביעי של המחלקה לאמנויות של עיריית תל־אביב-יפו יתקיים ביום שני (25.11) בת״א תרבות פייטלוביץ, ויתקין 10 תל אביב. 70 שנה מאז פטירתו של המזרחן וחוקר יהדות ד״ר יעקב פייטלוביץ, האיש שטווה קשרים בין קהילת יהדות אתיופיה לעולם, ביתו הרשמי נפתח לקהל. ייעודו החדש של המבנה הוא מרחב עבור אמנים, יוצרים ויזמי תרבות מקהילת יוצאי אתיופיה. מרחב לפיתוח, חיזוק, חיבור והגשמת חלומות מקצועיים ויצירתיים.
ערב ההשקה יכלול יצירה עכשווית, עבודות ומופעים בחללי הבית, ביניהם: קשרים ארוגים – פרויקט גמר של חממת המעצבים; אנסמבל אזמארי – מופע מוסיקלי; חוט השני – תערוכה קבוצתית, מטבח פאן אפריקאי עכשווי ועוד.
פסטיבל הקולנוע האנתרופולוגי // סרטים, הרצאות ודיונים בסינמטק ירושלים
הפסטיבל האנתרופולוגי ה־13, תוצר של שיתוף פעולה מתמשך בין סינמטק ירושלים והמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה של האוניברסיטה העברית, יתקיים בימים שלישי עד חמישי (26-28.11) ובמהלכו יוקרנו 15 סרטים תיעודיים בעלי אוריינטציה אתנוגרפית. סרטים אלה, מתארים בכלים קולנועיים את המורכבויות של חיי היחידים והקהילות בעולם הרחב, ואת היחס בין האנושי ללא אנושי. רוב ההקרנות מלוות בהרצאות מקדימות מפי חוקרות וחוקרים.

מתוך ״יער״ בפסטיבל הקולנוע האנתרופולוגי בסינמטק ירושלים. צילום: מ״ל

מתוך ״זה כל מה שיש לנו״

מתוך ״עד שאוכל לעוף״









