אילי יוסף רוצה לייצר פתרונות הוליסטיים לסוכני נסיעות
לאחר שסיים את לימודי התקשורת החזותית במכללת תלתן (2020), החל אילי יוסף לעבוד בסטודיו אפיק ברנדינג, שמתמחה בתהליכי מיתוג לחברות, בעיקר בתחום הטכנולוגיה. אחד הלקוחות האחרונים שאיתם עבד היה חברת TravelBooster מבית גלאור, שפיתחה מוצר כולל בתחום התיירות. בין לקוחותיה אפשר למצוא שמות מוכרים כמו דיזנהאוז, יורופקאר ואיסתא (שמהווים 90 אחוז מהשוק בארץ), לצד לקוחות בינלאומיים כמו אמריקן אקספרס, קונקשנס ועוד.
״הייתי חלק מהצוות שעשה את המיתוג החדש של החברה, ולפני שנה וחצי עשיתי את המעבר מעולמות המיתוג לעולמות הפרודקט, והתחלתי את עבודתי בחברה כמעצב מוצר״, מספר יוסף. ״זה מוצר שמשתמשים בו הסוכנים שעובדים עם הלקוחות על ההזמנות, אלו שבונים את חבילות הנופש, שמתעסקים בניהול הכספי, וגם כל השאר. המוצר נותן פתרון כולל לכל האופרציה: טיסות, מלונות, חבילות, הנחות ועוד״.
״זו אופרציה גדולה ואנחנו מנהלים את כל המידע הזה במערכת אחת. החברה קיימת 30 שנה, המוצר הספציפי הוא גלגול חדש של המוצר המקורי, גלבוע, שעדיין רץ, והבוסטר הוא הגרסה היותר מקיפה ורחבה״.
למה מיתוג חדש?
״השפה הייתה מיושנת, פחות עכשווית. חיפשנו כיוון יותר צעיר, טכנולוגי, מזמין, רך. זה מיתוג חריג בעולמות התיירות: רצינו לבלוט בפן חדיש יותר. מכאן הסגול והצהוב שמייצרים אווירה קלילה ומזמינה במטרה לבלוט בשוק שהוא קצת יותר אפור. הסגול משדר משהו שובבי, שמח, יצירתי. פלטת הצבעים היא in your face״.
מה האתגר במוצר?
״העבודה של סוכנים מורכבת יותר מרק טיסה. מדובר בפיתרון הוליסטי: העניין הוא פחות להזמין את הטיסה אלא איך לנהל את כל ההזמנה. יש תיק נסיעה (travel file), שהוא הלב של המערכת שבו אתה נמצא רוב הזמן ומבצע את רוב הפעולות. הכל נמצא בדף אחד – מסודר לפי קטגוריות ואזורים״.
מאיפה מתחילים?
״הפרויקט הראשון שעשיתי היה פנים ארגוני ומטרתו היתה לעשות סדר בין העיצוב לפיתוח. במשך שנים עברו הרבה מעצבים והרבה מפתחים, ולא היה קו מנחה. לכן היה חשוב לייצר דיזיין סיסטם, סט ערכים, שיהוו את הבסיס למערכת. לדוגמה, מספר מצומצם של כפתורים, הקפדה על ריווחים, אחידות גם במוצר וגם בעבודה בין עיצוב לפיתוח.
״עכשיו אנחנו מתחילים לעצב מחדש את כל המערכת. זה לא רק להחליף צבע של כפתור אלא ממש להיכנס לחווית המשתמש, לפלואו, לראות איך אפשר לעשות הכל נוח וקל יותר, אבל גם אסתטי ויפה יותר. זו מערכת מאוד מאוד גדולה, בשנה האחרונה עבדנו מחדש על משהו כמו 15-20 אחוז מהמערכת ונשאר עוד הרבה מה לאפיין ולעצב״.
מה היה לתקן?
״היה הרבה עומס, היה צריך לחלק את המידע בצורה יותר מרווחת, נושמת וקלה להבנה, שתאפשר סריקה נוחה עם העין. המערכת הייתה כתובה בשלוש שפות פיתוח שונות והיו פערים בנראות. אם היית עובר בין טיסה למלון, טיסה הייתה נראית x ומלון היה נראה y. היה צריך לעשות יישור קו בנראות ובחוויה, זה היה נראה כאילו אתה גולש בשתי מערכות שונות.
״אפילו כפתורי הפעולה (כמו save & exit לדוגמה) היו נמצאים במקומות שונים בדפים שונים. חשוב שהעין תדע לאן היא הולכת, שתלך לאותו מקום שהיא רגילה ששם הכפתור שהיא מחפשת נמצא. זה משהו שהרבה סוכני נסיעות התלוננו עליו, זה לא היה אינטואיטיבי.
״מה שהכי חשוב הוא אחידות והתמצאות, גם בנראות וגם בחוויה. הצורה שבה אתה חווה את המערכת היא בסופו של דבר מה שמשפיע על היעילות שלך: חסכת פה 10 שניות, פה 5 שניות, פה 2 שניות – בשבוע של עבודה חסכת שעתיים, ומבחינתי עשיתי את שלי. המהירות והקלילות שבה אתה מתפעל את המערכת היא סופר חשובה״.
מהם האתגרים הבאים?
״לתחקר פנים ארגנונית פיצ׳רים שפותחו לפני שנים ויש עליהם הרבה אבק. להבין מה אפשר לשפר, מה עשינו לא נכון. השלב הבא הוא לבצע חקר משתמשים עם האנשים שעובדים עם המערכת. עכשיו סיימנו את הצד של ההזמנות שהסוכנים עובדים עלו. הצדדים האחרים הם הנהלת החשבונות, הנהלה, אזורים אחרים של המערכת. זה לא דף בודד אלא חלקים גדולים של המערכת, וצריך להבין אותם חלק אחרי חלק.
״על מנת להבין מהם ה׳כאבים׳ של המשתמשים שלנו, נפגשנו עם הסוכנים. אחד הדברים שעלה מהם הוא המספר הנמוך של התוצאות שמוצגות במסך כשמחפשים שירות כלשהו (טיסה, מלון וכן הלאה). בעקבות השיחות איתם, אחד השינויים שעשינו היה שינוי בלייאאוט של הדף. בעיצוב החדש מופיעות עכשיו פי ארבע יותר תוצאות על המסך.
״בנוסף, היה לנו חשוב לייצר חוויה אינטראקטיבית, חדשנית וכיפית על מנת שיהיה קל יותר להציג ולמכור אותה ללקוחות הקצה, לכן לקחנו את הטפסים שהסוכנים שולחים ללקוחותיהם ועל ידי אפיון מדויק ועיצוב נקי ופשוט – הפכנו את החלק הבירוקרטי של הטפסים לחוויה אינטראקטיבית ומהנה״.
תגובות