כל מה שחשוב ויפה
שרון מדר רימון. צילום: ג׳ניה טקצ׳נקו
שרון מדר רימון. צילום: ג׳ניה טקצ׳נקו

שרון מדר רימון: בסוף יש לנו מטרה אחת פשוטה - לעזור למכור רכבים

חברת Fullpath עוזרת לסוכנויות רכב בארצות הברית למכור מכוניות בצורה יעילה יותר. ״זה הערך שאנחנו נותנים, במיוחד שעד כה ברוב המוצרים שהם השתמשו בהם לא הייתה חווית משתמש משמעותית״

שוק הרכב האמריקאי הוא שוק עצום המוערך בכ־3 טריליון דולר בשנה. קניית רכב חדש נעשית בסוכנויות (דילרשיפ), חלקן הגדול עסקים ותיקים שלא התאימו את עצמם לעידן הדיגיטלי של דאטה ובינה מלאכותית.

לכאן נכנסה Fullpath שהוקמה בשנת 2015 ופיתחה פלטפורמה המסייעת לסוכנויות למכור רכבים בצורה יעילה יותר. החברה עובדת עם יותר מ־1,300 סוכנויות רכב ברחבי ארצות הברית, ולאחרונה החלה להרחיב את פעילותה גם ליצרניות רכב כמו פורשה, ג׳נרל מוטורס, יגואר, מאזדה ולנד רובר.

״בגלל שזו תעשיה מאוד לוא־טקית, הסוכנויות עובדות עם המון מערכות, חלקן מאוד ישנות, עם הרבה כפילויות של מידע על בן אדם אחד״, מספרת שרון מדר רימון, מעצבת חווית משתמש בכירה (senior product designer) ב־Fullpath: ״מתי הלקוח נכנס לאתר, קנה רכב בעבר; מתי שלחת לו אימייל, אס.אם.אס: אנחנו יודעים לקחת את כל המידע הזה ולשייך אותו לבן אדם אחד שאנחנו יכולים לדעת עליו הכל – כמה כסף הוא הוציא, איזה רכבים יש לו, מתי הוא שוטט באתר, איזה רכבים עניינו אותו״.

אבל זה לא חדש, זה קורה כבר. 

״בעולם האי־קומרס אתה מצפה שזה יקרה, אבל לדילרשיפ אין את הדבר הזה, את המערכת האחת שיודעת לאגד כל המידע במקום אחד. אנחנו יודעים לתת חווית משתמש פרסונלית: אני יודעת לשלוח לך מייל על הרכב שהתעניינת בו אתמול, להציע דילים ופרסומות אישיות. בסוף בסוף בסוף יש לנו מטרה אחת פשוטה – לעזור למכור רכבים. זה הערך שאנחנו נותנים, מה גם שעד כה ברוב המוצרים שהם השתמשו בהם לא הייתה חווית משתמש משמעותית״.

אז מה המוצר? איך זה עובד?

״בסוף יש פה טבלה, אבל ליוזר לא חשוב מה אני עושה מאחורה. אנחנו יודעים לבוא ולהגיד לדילרשיפ, מתוך כל ההזדמנויות הקיימות באיזו קטגוריה עסקית הוא נמצא – מצב פיננסי (תשלום אחרון שנגמר וכן הלאה) – ומתוך ההזדמנויות כמה נגעת, כמה מכרת, כמה קיטלגת כלקוחות לא רלוונטיים. 

מכיוון שאנחנו לא יושבים במערכת ניהול הלקוחות, הם צריכים לרצות לפתוח את הפלטפורמה שתתן להם ערך אמיתי. בשבילנו זה יכול להישמע כמו לפתוח עוד תוכנה אבל לא, זה לא ככה. זה עוד יותר מאתגר

״בעמוד של הקונה אנחנו יודעים לתת ציונים, לדעת כמה כסף יש לו עכשיו, ובעזרה AI לסכם את כל הדאטה לסיכום תמציתי שאומר מה הפעילות האחרונה, מה הוא עושה באימייל, מה הוא עשה באתר שלך, איזה רכב הוא קנה מה אתה יכול להציע לו, אם היה רכב שיושב לך והוא פנוי, הנה תכנית התשלומים שאנחנו מציעים + הצעות איך לפנות אליו, שאתה יכול לעשות להן שכתוב קל ולשלוח. אנחנו מכירים את זה ומצפים לזה אבל בענף הזה כל עיבוד הדאטה נמצא מאחורה, זו עבודה מורכבת.

״לכן חשוב לנו לצאת מהר, לתת ערך, ואם צריך לתת איטרציות ולשפר. אנחנו כמעט כל שבוע מוציאים פיצ׳רים, מתקנים, מתוך החזון להוביל את התעשייה ולהציע פתרונות חדשניים ומהירים״.

מה בסוף הכי חשוב ליוזר?

״למכור רכבים בסוף החודש. לא מעניין אותו אם אביא לו פתק עם רשימה סודית של לקוחות. האתגר של Fullpath הוא מכיוון שאנחנו לא יושבים במערכת ניהול הלקוחות, הם צריכים לרצות לפתוח את הפלטפורמה הזאת שתתן להם ערך אמיתי. בשבילנו זה יכול להישמע כמו לפתוח עוד תוכנה אבל לא, זה לא ככה. זה עוד יותר מאתגר כמה הדבר הזה צריך להיות עם ערך גבוה למשתמש.

״בשביל שהוא יכנס אליו כל יום הוא חייב שהרשימה הזו תהיה אטרקטיבית אחרת הוא לא יפתח את הפלטפורמה. אבל גם אם נתחבר ל־CRM הוא לא ימצא שם את כל המידע שיש באתר. אני לא יודעת שמי שקנה רכב לפני שנה נמצא אצלי עכשיו באתר. אנחנו יודעים לחבר את כל הכאוס הזה למשהו אחד״.

 כל הזמן יוצאת מהקוביה של האיך ומנסה להבין את הלמה

מדר רימון, בת 39, בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי במכללת הדסה (2011), עבדה כשבע שנים כמעצבת תעשייתית וכמנהלת פרויקטים ״שזה המקבילה הפיזית למנהלת מוצר בדיגיטל״, היא אומרת בחיוך. המפגש שלה עם עיצוב לדיגיטל קרה ״כשהתחיל כל הענין של אפליקציות ואתרים, ופתאום הבעיות שהיה צריך לפתור התפרשו לעוד מקומות.

״הייתה תקופה שעבדנו הרבה על מכונות לייזר, ופתאום התעוררה בעיה חדשה: אני רוצה להפעיל את המכונה מרחוק, ואיפה אני עושה את זה? בטלפון. אז העולם הפיזי התחיל להתחבר עם הדיגיטלי. עבדתי בסטודיו נקודה ואמרתי או.קי, איך אני מעצבת אפליקציה. לקח לי כמה שנים עד שהחלטתי ללמוד את זה באופן מקצועי״.

ב־2019, לאחר לימודים ב־Create – בית ספר ללימוד היצירה הדיגיטלית, היא נשארה לעבוד שם, ואחרי שנתיים וחצי כבר הפכה לראש צוות אפיון. ״במקביל לבית הספר יש בקריאייט סטודיו שמה שהוא עושה טוב זה להטמיע מעצבים בחברות סטארט־אפ או קורפורייט. לא לכל הסטארט־אפים יש יכולת או זמן לגייס מעצבים, הם באים לקריאייט ואומרים מה הם צריכים. קריאייט מוצא להם את הבן אדם הנכון, ואפשר להגיד שבחמש שנים שהייתי שם עבדתי על המון מוצרים, הכרתי את התעשייה והבנתי כל מיני מסגרות וגדלים של עבודה.

״בשנה שעברה הרגשתי שאני רוצה לבחור את הדרך הבאה שלי בתחום העיצוב וחיפשתי חברת מוצר מתפתחת. רציתי משהו שיודע לנוע, פחות קורפורייט כבד שזז לאט ופחות מתאים לי לאישיות ולאיך שהכרתי את הדרך הנכונה לעבוד בדיגיטל בריצות מהירות. חיפשתי חברה שעובדת על מוצר מורכב מאתגר מעניין, עם פן דאטאי פרודקטי ופחות ׳עיצובי׳. רציתי להיות חלק מצוות עיצוב, לא מעצבת יחידה, וככה הגעתי ל־Fullpath״.

מה את עושה בחברה?

״היום הצוות שלנו מונה ארבעה מעצבים והאחריות שלי היא להוביל את חווית המשתמש של המוצר. בסוף אני רואה את עצמי אשת מוצר, לא רק מעצבת. אם אני הולכת להגדרות של מוצר – בעיה, פתרון – אני כל הזמן שואלת האם זה מה שאנחנו צריכים לעשות? מאיפה בא הצורך? אני כל הזמן יוצאת מהקוביה של האיך ומנסה להבין את הלמה. 

״זה אומר שאני עושה את כל מה שמסביב – ולידציה, החלטות פרודקטיות, מדברת עם לקוחות, בדיקות כמותיות, דאטה אנליטיקס. זה גם חלק מהאתגרים – בסוף אנחנו עובדים עם לקוחות בצד השני של העולם בתעשייה שאנחנו לא מכירים, ואנחנו חייבים להיות צמודים למה שקורה שם. זה מוצר שאתה חייב לשבת ליד הלקוח מאוד צמוד״.

מה את יכולה להגיד על עיצוב ועל התחום בפרספקטיבה של 15 שנה?

״כשהתחלתי לעבוד כמעצבת תעשייתית לא היו סמארטפונים. אני זוכרת שיצא האייפון הראשון, זו הייתה התרגשות מטורפת. לבן זוג שלי היה אנדרואיד ואני כמעצבת ולא יכולתי להסתכל על הטלפון שלו מרוב שה־UI היה מפוקסל ולא מטופל, היה פער מאוד גדול. היום כל החברות יודעות שהן חייבות ליישר קו מאוד מהר. 

birds

״פעם כדי לעשות עיצוב היית עובד יותר קשה, היום אנשים כבר עשו הכל, יש כלים כמו פיגמה ואני לא צריכה להתקין שום דבר על המחשב שלי. תכנות היו כבדות, נטענות לאט, היום הכל רץ ואני יכולה לעבוד עם עוד אנשים במקביל.

מה היחס שלך לבינה המלאכותית?

״יש משהו ב־AI שעושה אותנו טיפשים ואנחנו צריכים להיזהר בזה, במיוחד כאנשי מוצר. צריך להשתמש בו כמשאב, להתייעץ איתו. אני הרי לא מצפה מהיוזר לעבור על כל המידע. יש AI שיודע לתמצת בכמה שורות את מה שחשוב וכל הזמן מתעדכן. 

״צריך לדעת להשתמש בטכנולוגיה בצורה נכונה ואינטליגנטית שתחכים אותנו ולא שתהפוך אותנו לאידיוטים. הזמן שלי יכול להיות מושקע בדברים אחרים, אבל אני לא חושבת שזה יחליף אותנו לגמרי. אתה חייב לדעת ללמוד כלים חדשים, מה קורה, מה חדש, מה יכול לאתגר לך את היכולת. כבר היום לפני שאני מתחילה לעשות אני חושבת מה AI יכול לעשות בשבילי״.

מעבר לתוכן מרכזי, for shortcut key, press ALT + zמעבר לסגיר, for shortcut key, press ALT + x
Silence is Golden