עדי כתרי: ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי במכון טכנולוגי חולון
המעצב עדי כתרי מונה לתפקיד ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי בפקולטה לעיצוב של המכון טכנולוגי חולון HIT. כתרי, בוגר המחלקה (2005), החל ללמד בה כמרצה לתוכנות תלת־ממד לאחר קבלת התואר, והפך למרצה מן המניין בקורסי עיצוב.
לאורך שנותיו כמרצה פיתח קורסים שונים במחלקה, היה שותף לאפיון תוכנית הלימודים, יזם והקים את ארכיון המחלקה שמרכז עבודות של סטודנטים מהמחלקה החל משנת 2019 באמצעות בסיס נתונים הנגיש לסטודנטים ולמרצים.
מלבד העשייה האקדמית כתרי הוא הבעלים של סטודיו לעיצוב KITREY DESIGN שהתמקצע לאורך השנים בשלושה תחומים, המרכזי שבהם הוא עיצוב מכשור רפואי, ולצידו עיצוב אריזות למיתוג ועיצוב מוצרי בית בתעשיית הפלסטיק.
בתגובה למינויו אמר כתרי: ״תחום הענקת הידע תמיד קסם לי. צברתי ידע וניסיון ואני בשל עתה להעביר אותם לסטודנטיות ולסטודנטים תוך הובלת תוכנית הלימודים במחלקה. זו משימה מאתגרת אבל היה לי ברור שזה מסלול שאני מוכן לקחת על עצמי.
״האג׳נדה שלי דוגלת בגמישות שמאפשרת להבין את השינויים הגלובליים והמקצועיים שמתרחשים ועוד יתרחשו, עקב תחום הבינה המלאכותית שאנו עוד לא מכירים את מידת השפעתו על אופי המעצב העתידי. התמורות מהירות כל כך שסטודנט מתחיל את דרכו במחלקה בעולם נתון, ומי יודע לאיזה עולם ייצא.
״לשם כך חשוב לחזק את אותם צדדים שמדגישים את האיכות שלנו כמעצבים בני אנוש, החל מחשיבה ביקורתית ודרך היכולת שלנו לנתח סיטואציות מתוך פרספקטיבה אנושית. למעצבים יש כלים ש(עדיין) אין ל־AI: היגיון בריא ואמפתיה. מכאן יש לתת דגש על פרויקטים בעלי אימפקט משמעותי תוך הכרת אחריותנו כמעצבים לחברה, לתרבות ולסביבה״.
מינויו של כתרי ייכנס לתוקפו בחודש אוקטובר 2025.











