כל מה שחשוב ויפה

תיק עבודות פרק 298: אבי נשר

אבי נשר הוא במאי ותסריטאי, יוצר ״הלהקה״, ״דיזנגוף 99״, ״סוף העולם שמאלה״, ״תמונת הניצחון״ ועוד רבים. את דרכו התחיל כמבקר קולנוע ועד היום הוא מגדיר את עצמו כ״מבקר קולנוע שעושה סרטים. לפני שאני כותב תסריט, אני כאילו כותב את המאמר שהייתי כותב על הסרט, אילו הוא כבר צולם״.

בסוף השבוע האחרון עלה לאקרנים סרטו החדש ״האהבות שלנו״, שעליו הוא אומר ש״זה לא סרט על שבעה באוקטובר, אלא סרט שמספר את סיפורם של חמישה־שישה אנשים, כולם אנשים שאני פגשתי. קולנוע הוא מדיום מיתולוגי, לא מדיום היסטורי. אין לנו את הלוקסוס לסחוב עכשיו טראומה 20 שנה. אני חשבתי שחייב להיות סרט שהוא במידה מסוימת גם מרפא וגם כזה שמחזיר אותך לעצמך ומזכיר לך מה שכן חינני כאן. ביום טוב – אמנות היא מועילה.

״אני יודע דבר או שניים על כאב נפשי גדול, ואני יודע דבר או שניים על הפיתוי הגדול פשוט להיכנע. כדרך האמירה של ניטשה – אתה מביט בתהום, התהום מביטה בך חזרה ובאיזשהו מקום אתה צריך להבין שאתה עדיין כאן ואתה צריך להתחבר למה שאתה יכול להתחבר אליו״.

למרות שעבד במשך תקופה בארצות הברית, הוא מגדיר את עצמו כמישהו ש״מאוד מכאן. אני כותב סרט מתוך החוויה שלי, והחוויה שלי היא כאן. אני אוהב ישראלים, אני אוהב תרבות ישראלית, אני מחבב את הבלאגן הזה שישראלים לא מצליחים לעמוד בתור, את החום המשפחתי הזה שגם הופך לגסות רוח, שגם חוזר למשפחתיות. יש משהו מאוד מאוד ייחודי במדינה הזאת ובאנשים שלה״.

לקח לו הרבה שנים להגדיר את עצמו כבמאי קולנוע (כשהתבקש היה כותב ״תסריטאי״). כשהוא כותב, הוא מספר, הוא מאזין לדמויות ועושה רק מה שהן רוצות. ״אני לא כופה עליהן סיפור. אני אוהב את הקולקטיביות של עשיית סרט, אני אוהב שיש עוד אמנים שמעורבים בזה ואין בזה שום פשרה, יש בזה את האנחנו הזה של היצירה״. 

להאזנה באפליקציות הבאות:

spotify logoapple podcasts logo
מעבר לתוכן מרכזי, for shortcut key, press ALT + zמעבר לסגיר, for shortcut key, press ALT + x
Silence is Golden