כל מה שחשוב ויפה
משרדי Red Interactive שעיצב יוסי שאול. צילומים: שי אפשטיין

מידע פנים // יוסי שאול

יוסי שאול עיצב לחברת הקריאייטיב Red Interactive משרדים מאווררים בסגנון תעשייתי ומודרני, עם אזור משותף גדול וחלל דינמי ופעיל

שטח פרטי

יוסי שאול, מעצב פנים. בן 46, מתגורר בחולון, נשוי+3.
אתר / פייסבוק

מפרט טכני

שיפוץ ותכנון מחודש של משרדי חברת Red Interactive, חברת קריאייטיב מהבולטות בתחומה. החברה מונה 25 עובדים ופועלת בעיקר מול מותגי ענק בין־לאומיים, דוגמת HP, צ׳ק פוינט, Huawei ואחרים. המשרדים ממוקמים במבנה תעשייתי ותיק ברמת החייל בתל־אביב ומתפרשים על פני כ־270 מ"ר.

הפרטים הקטנים

הקונספט שגובש לתכנון ביקש לשמור על החלל המלבני כקופסה שלמה, חפה עד כמה שניתן ממעברים מיותרים ומהנמכות תקרה. הפונקציות הציבוריות רוכזו בקדמת המשרד, מה שמשווה לחלל תחושה פתוחה ואוורירית ומשרת את שגרת העבודה, שבמסגרתה מועברות מצגות רבות (הן פנימיות והן ללקוחות). כמענה לכך, חשוב היה ליצור אזור ציבורי גדול דיו שיוכל להכיל עשרות אנשים מבלי להפריע לעובדים שנמצאים בחדרים. המרחב שנוצר הוא חלל דינמי ופעיל, משתרע על שטח של כ־50 מ״ר וכולל את המטבח, אזור לאונג׳ וישיבה במקביל למקרן.

היות ותקרת החלל אינה גבוהה (כ־3.3 מטרים) הותקנו תשתיות החשמל והמיזוג בחלקו האחורי, באזור שבו יושבים העובדים, ללא פגיעה בתפיסת המרחב שלהם. ההנמכה שתוכננה לצורך זה אינה נראית מהכניסה, אלא נגלית רק עם המעבר מהמרחב הציבורי לפרטי: שני צינורות ארוכים המחוברים למערכת נמשכים על גבי התקרה ומספקים אוורור ומיזוג למרחב כולו תוך שמירת קו העיצוב המודרני־תעשייתי.

יוסי שאול

על מנת לעמוד במסגרת התקציב שהוקצה לשיפוץ השתמשתי בחומרים תעשייתיים שעלותם זולה יחסית, ובאמצעות צביעה וחלוקות מיוחדות הפכתי אותם למוטיבים ויזואליים מרכזיים בחלל. לדוגמה, פח גלי שנצבע בהתזה משמש כחציצה בין הכניסה למשרדים לבין אזור הלאונג׳ וההקרנה, ומהווה נקודת מיקוד יצירתית עם נוכחות משמעותית. רוחבו של האלמנט כשלושה מטרים וחצי, גובהו כשני מטרים וחצי, הוא מולבש על גבי קונסטרוקציית ברזלים. קיר גבס נמוך מחופה טיח בטון משמש כהפרדה נוספת בינו לבין ספסלי ישיבה שנבנו מעץ אורן. בין שני האלמנטים תוכננה מערכת מידוף עשויה מתכת, שבה שולבו אקססוריז ומוטיבים מעולמות תוכן שונים, המוסיפים לעיצוב החלל אך אינם משתלטים עליו; הם משתלבים ותורמים לתחושה הביתית והמשפחתית בלי להגזים ולהעמיס.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

המטבח, שממוקם במרחב הקדמי, תוכנן כך שלא יחסום בשום צורה את המעבר למשרדי העובדים. בסמוך אליו הוצבו שולחן אוכל גדול וכיסאות ישיבה בסגנונות שונים, תוך יצירת אזור שנועד לחבר בין צוותי העבודה השונים באווירה חמימה וחברית. אזור העבודה תוכנן כ־open space עם שולחנות לקבוצות עבודה ומיקוד שונות (גרפיקה, כתיבת תוכן וכדומה), בהתאמה למהות העבודה, שסיעור מוחות ושיתופי פעולה הם חלק בלתי נפרד ממנה ומתבצע באופן שוטף לאורך כל היום.

פרט שולי

הייתי מוותר על העיצוב הכפרי האותנטי הכבד, בסגנון טוסקנה ופרובנס. אני פחות מתחבר לעומס של פרטי נגרות עתירי קרניזים, מסות עמוסות וגוונים חומים שאוטמים וחוסמים את החלל. זה מסוג הסגנונות שדורש יד אמן טובה ומקצועית על מנת שהוא יוכל להשתלב כמו שצריך במרחב המגורים הישראלי.

לפרטים נוספים

הייתי שמח לתכנן את מרחב המגורים או המשרדים (ואם אפשר גם וגם, מה טוב) של לברון ג׳יימס. מעבר לזה שהוא שחקן ענק, אייקון ואגדה עוד בחייו, הוא ידוע כאדם מבריק שרואה כמה צעדים קדימה. מסקרן אותי לראות כיצד כל התכונות שמייחדות אותו יבואו לידי ביטוי במרחב המגורים שלו. בניחוש שלי אני מאמין שזה יהיה שילוב בין סגנון מודרני לביטוי ספורטיבי מובהק, אך לא סטנדרטי.

פריטים נבחרים

לאחרונה רכשתי כורסה חדשה לסלון שמרופדת בבד קטיפתי בגוון תכלת־טורקיז, שמשתלבת נפלא עם הריצוף וחיפוי הקיר שעשויים מבטון וגם עם רהיטי העץ. היא משמשת כנקודת צבע שאינה בוהקת מידי, ומצליחה לשמור על האסתטיקה האורבאנית־מודרנית שביקשתי ליצור.


רוצה להשתתף במדור? שלחו לנו מייל לכתובת [email protected]
לקריאת כל המדורים של ״מידע פנים״ לחצו כאן

הכורסה בביתו של שאול. צילום: מ״ל

*כוכבית מייצגת שדות חובה

פורטפוליו באינסטגרם

עקבו אחרינו
מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden