כל מה שחשוב ויפה
עמית ישראל, מרפאת שיניים לילדים בעלי מוגבלויות, אשדוד. צילומים: רונן קוק

מידע פנים // עמית ישראל

עמית ישראל תכנן באשדוד מרפאת שיניים לילדים בעלי מוגבלויות, בקונספט של שמימיות וצבעים רגועים על גווני כחול־תכלת

שטח פרטי

עמית ישראל, מעצב פנים ומוצר, בן 43, מתגורר בכפר אז״ר.
אתר / פייסבוק / אינסטגרם

מפרט טכני

מרפאת שיניים לילדים בעלי מוגבלויות, שתוכננה בעבור מחלקת הרווחה בעיריית אשדוד. המרפאה שוכנת בתוך מרכז תעסוקה לאנשים בעלי מוגבלות ושטחה כ־100 מ״ר. הבקשה המשמעותית מהלקוח הייתה להשאיר את מעטפת החלל ללא שינוי מבני, ורק להפכו למרפאת שיניים מעוצבת וידידותית על כל המשתמע מכך.

הפרטים הקטנים

האתגר הגדול של הפרויקט היה העבודה מול משרד הבריאות ועמידה בתקנים שהוא מציב לקהלי יעד מסוג זה, ובכלל. התקנים שאליהם נדרשתי להתייחס הם הנגשה לילדים ובני נוער המגיעים בליווי ונעזרים בכיסאות גלגלים הליכונים וכו׳, וחלוקת חלל מוכתבת, שצריכה לכלול שני חדרי טיפולים; האחד בעבור רופא ומכשור רנטגן, והשני חדר טיפולים לרופא ולשיננית, וכן חדר המתנה מרווח דיו בעבור המלווים ועבור הילדים המגיעים לטיפול. בנוסף תוכננו במקום חדר מטבחון לצוות, וחדר קומפרסורים לכל המכשור הנדרש- בלוני חמצן, co2 וגז צחוק. כמו גם, מערכות מים וביוב עבור כל יחידה של עמדת הטיפולים.

תהליך העיצוב כלל למידה ומחקר מעמיקים, ובכלל זה של חומרים עמידים, הן בפני שחיקה והן בפני קרינת רנטגן. מאחר וטיפול במרפאת שיניים הוא מצב מלחיץ – גם בעבור אנשים ללא מוגבלות – המטרה הייתה ליצור סביבה נינוחה, שתפיג עד כמה שאפשר את הפחדים של המטופלים ושהחוויה הכוללת תהיה מרגיעה ונעימה.

עמית ישראל. צילום: סם יצחקוב

את שפת העיצוב מוביל קונספט של שמימיות וצבעים רגועים על גווני כחול־תכלת, שמיושמים בכל עיצוב הפנים של המרפאה, החל משלב הכניסה והמעבר לחדר ההמתנה המרגיע, שבו מותקן מסך גדול שעליו מוקרנים סרטוני טבע לאורך כל היום. בחדרי הטיפולים יצרנו אלמנטים בצורת ח׳ העוטפים את אזור כיסא הטיפולים וגורמים למי שמקבל טיפול ונמצא במצב שכיבה, להביט מעלה לעבר ״שמים ועננים״ ולהפליג במחשבות למחוזות אחרים. צבעי הכחול והתכלת נבחרו גם לכסאות העבודה של הרופא והאסיסטנטית.

היות ונושא ההנגשה היה אחת מהמטרות, יצרתי את חדרי הטיפולים כחללים מרווחים תוך התחשבות בכל המכשירים וכסאות הגלגלים של בעלי המוגבלות, על מנת שהנגישות תהיה מיטבית ותאפשר להעביר את הילדים לכיסא הטיפולים בקלות מרבית.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >>

הפרויקט נחקר וטופל לפרטי פרטים וכלל תכניות רבות; תכנית העמדה, בניה, הריסה, חשמל, תאורה, תקשורת, אינסטלציה ומערכות יניקה, גז צחוק, חמצן ו־CO2, כמו גם תכנית של פרטי הנגרות שהותאמו לכל אחד מהחומרים הדנטליים לפי סידור מרחבי שמשמש את הרופא והאסיסטנטית במהלך הטיפול.

פרט שולי

הייתי מוותר על טרנד הבריקים, שנמצא בכל מקום סביבנו. יש היום יופי של חומרים חדשניים, וחבל לי לראות את ההישענות הזאת על העבר ואת ההתרפקות החוזרת על הבריקים, כשאפשר לעשות שימוש בחומרים אחרים שיכולים לפתוח כיווני עיצוב חדשים. צריך רק ״להזיז״ קצת את הלקוחות ואני מאמין שזה יקרה.

גוף תאורה לפינת הסלון הביתי

פריטים נבחרים

גופי תאורה לפינת הסלון הביתי שלי (שרכשתי בחנות התאורה ״כלי אור״ שאותה גם עיצבתי). גופי התאורה עשויים ראטן שחור, אחד ניצב על עמוד פינתי והשני מונח על שידה צהובה. כשהם מאירים יחד הם מייצרים אווירה נעימה מאד בבית, בעיקר בשעות הדמדומים של סוף היום. 

לפרטים נוספים

הייתי שמח לעצב את ביתו של אלטון ג׳ון, ולעצב בית צבעוני ושמח שמשדר את היצירתיות שלו כפי שהיא באה לידי ביטוי במוזיקה שהוא יוצר כבר כמה עשורים.


רוצה להשתתף במדור? שלחו לנו מייל לכתובת [email protected]
לקריאת כל המדורים של ״מידע פנים״ לחצו כאן

*כוכבית מייצגת שדות חובה

פורטפוליו באינסטגרם

עקבו אחרינו
מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden