כל מה שחשוב ויפה

ברוכים הבאים לאתר החדש שלנו

לכבוד יום ההולדת ה־13 (!) של פורטפוליו - שהתקיים בחודש ינואר - החלטנו שמגיעה לנו מתנה שווה במיוחד: אתר חדש. ואם כבר אתר חדש אז גם כתובת חדשה: prtfl.co.il

מגזין פורטפוליו מפרסם מידי יום כתבות, ראיונות, ביקורות וחדשות בתחומי העיצוב, האמנות והאופנה. למגזין, שהוקם בשנת 2005, עשרות אלפי קוראים מידי חודש, והוא משמש בנוסף כפלטפורמת תוכן לתערוכות, לסיורים בארץ ובחו״ל, למפגשים עם יוצרים ועוד.

קראו עוד על פרוטפוליו

צילומים: גדעון לוין

140 מ״ר, 4 חדרים, קומה 19, בת ים

הדירה:

דירת 5 חדרים מקבלן, 140 מ״ר, שהוסבה לדירת 4 חדרים במגדל נוה בבת ים, קומה 19, קו ראשון לים

מרפסת1

המעצב:

אורון מילשטיין, בוגר החוג לעיצוב פנים במסלול האקדמי של המכללה למנהל (2009). עם סיום התואר פתח מילשטיין משרד עצמאי לתכנון ועיצוב פנים, המתמחה בתכנון חנויות בוטיק, בתי אופנה ומגורי יוקרה. לאחרונה פורסם פרוייקט בעיצובו – חנות הדגל של מעצב האופנה יוסי קצב – במגזין Wallpaper.

פינת אוכל והקיר הזהוב

הלקוח:

זוג תל אביבי צעיר (בשנות ה-30) שהחליט לשדרג את דירתו התל אביבית הממוצעת ע״י מעבר לדירה במגדל נווה. הוא בן 36, איש עסקים בתחום הנדל״ן, היא בת 34, מנהלת שיווק באחת מחברות האופנה הגדולות בארץ. השניים לא חשבו לצאת מגבולות תל אביב, אבל ברגע שנכנסו לדירה וראו את הנוף הכחול הם הרגישו שזה הדבר הנכון.

סלון

דבר המעצב:

זהו אחד הפרוייקטים המהנים שהיו לי בשנים האחרונות. מכיוון שהלקוחות הם בעלי הבנה מעמיקה בעיצוב ואופנה, היה לי החופש להשתולל עם העיצוב, והתוצאה בהתאם. ניתנה לי יד חופשית, שבאה לידי ביטוי בבחירת החומרים, בתכנון הנגרויות, בבחירת גופי התאורה וכו׳.

הרציונל של הפרויקט היה לנסות לחשוף מראה אחר, כזה שטרם נראה. היה לי חשוב להשתמש במיטב הטכנולוגיה ולהמציא פרטים חדשים בכדי שהמראה המתקבל יהיה שונה ויחודי, בדיוק כמו הלקוחות. כך, קשה להתעלם מחיפוי הקיר המקשר בין פינת האוכל המרשימה למסדרון המוביל לחלל הפרטי. הוא תופס את העין מיד עם הכניסה לדירה.

החיפוי עצמו בוצע באמצעות לוחות MDF עם חיתוך פאזה, שחופו בפורמייקה בגימור אלומניום ובגוון זהב והותקנו בהדבקה ישירה על הקיר ללא קונסטרוקציה מקשרת. על מנת לייצר את המראה הסימטרי והמהוקצע של האריחים, נצבעו הלוחות בצבע בייץ שחור שנטמע בחיתוכי הפאזות. כך נוצר גריד אחיד והמראה שהתקבל מהווה את ה-Focal Point של הדירה.

אלמנט מרכזי נוסף שקשה להתעלם ממנו בחלל הציבורי הוא כמובן קיר הספריה הלבנה המהווה רהיט טלוויזיה, אך לא פחות חשוב מכיל מגוון פריטים מעוצבים המייצרים מראה תוסס וצבעוני בחלל כולו. הספריה ממוקמת בקידמתה של ויטרינה ענקית שבמקור היתה אמורה להוות עוד מוקד אור טבעי. מיתנתי את הוויטרינה האימתנית בעזרת הספריה ועם זאת הקפדתי לשמור על מרווחים נדיבים בין המדפים על מנת לתת לאור לחדור פנימה בצורה נעימה ומבוקרת. לצורך הספיריה פיתחתי פרט יחודי שאיפשר קבלת מדפים דקיקים ועם זאת עמידי ובעלי כושר נשיאה.

 בכדי להמשיך את המראה היחודי ועם זאת לא להכביד ולגנוב את ההצגה מהקיר, בחרתי לעבוד עם ריהוט מודרני ומינימליסטי, שילוב של עץ מלא, זכוכית, וכיסאות לבנים של אימס עשויים חומר פולימרי איכותי. גוף התאורה השקוף  מאגד את הפינה ומעגן אותה. גופי התאורה ברובם נסתרים ומינימליסטיים לצד גופים דקורטיבים המהווים אלמנטים עיצוביים בפני עצמם. לדוגמה, מנורת הצלמים בסלון הבית.

על מנת לתחום את גלויית הנוף המושלמת הנשקפת, עבדתי עם וילונות לבן המשווים מראה אוורירי ורענן ועדיין ומסייעים בהצללת הדירה מהשמש החודרת מכיוון מערב. יחד עם זאת הקפדתי לעבוד עם חומרים שישתלבו היטב ואף לא יסיטו את המראה המרהיב של הים התיכון הנשקף במלוא הדרו מחלון החלל הציבורי.

מבט מהמטבח לסלון

דבר הלקוח:

אחד הדברים המרכזיים שביקשנו מבחינת התכנון המחודש היה כמובן התייחסות לנוף עוצר הנשימה שגרם לנו מלכתחילה להתאהב בפרויקט. היה חשוב לנו לייצר חלל ציבורי מרווח שממנו נוכל לראות את הים במלוא הדרו, כך גם בסוויטת השינה.

התהליך מול אורון היה עונג צרוף: מעבר לכך שהתחברנו מלכתחילה לקו העיצובי שלו, גילינו מעצב שמתכנן בחסד. הדירה תוכננה לפי מידותנו וצרכינו, ממש כמו כפפה ליד. נתנו לו יד חופשית להתפרע כאוות נפשו ואפשר לראות את זה בתוצאה.

יחד עם זאת היינו מעורבים בכל שלבי הפרוייקט, גם בשלבי הביצוע בשטח. אחד הדברים שהיו כל הזמן בסימן שאלה של ״איך זה יצא בסוף?״ היה קיר הזהב שמלווה את הדירה, אבל לאחר הביצוע הוא אחד האלמנטים שעושים אותה.

קלוז אפ1

המילה האחרונה:

נפלה בחלקי הזכות לעבוד עם זוג פתוח, אוהב וקשוב עם המון מעוף. הצלחת הפרויקט והמראה היחודי הם נגזרת של טעמם הטוב. זה היה אחד הפרוייקטים הכייפים שעשיתי בזמן האחרון ועם זאת גם אחד המאתגרים, בעיקר בשל העובדה שהדירה ממוקמת בקומה ה-19, מה שהקשה מאוד את השינוי של החומרים בשלב הבניה.

פורטפוליו באינסטגרם
עקבו אחרינו
Silence is Golden