
מועדון תרבות / שבוע האיור 2015
עיצוב לתרבות – עטיפות ספרים, כרזות של מופעי מחול ופסטיבלי תרבות, תדמית של תערוכות, עטיפות תקליטים, פוסטרים של סרטים ועוד. והפעם: אלון ברייאר על התדמית של שבוע האיור 2015
שבוע האיור חוזר לתל אביב ויתקיים בין התאריכים 12-3 בספטמבר. עשרות תערוכות, סדנאות, אירועי חוצות, ירידי מכירה ומפגשים עם מאיירים יתקיימו במסגרת אירועי ״אוהבים אמנות. עושים איור״ של המחלקה לאמנויות בעירית תל-אביב – יפו, ובחסות של חברת Wix. השנה יוצגו האירועים והתערוכות לראשונה באתר שבוע האיור, שעוצב ונבנה על ידי סטודיו Wix, בשיתוף המאייר אלון ברייאר.


גב מעטפת הארנונה שתחולק בימים הקרובים לתושבי תל אביב
הדימוי
הרעיון מאחורי הדימוי לשבוע האיור היה שילוב חופשי ואסוציאטיבי בין אלמנטים אורבניים ואלמנטים מעולם האיור. הדימוי הראשי הורכב כולו מאלמנטים נפרדים שנוצרו וחוברו יחדיו בתוכנת אילוסטרייטור. בסוף התהליך התקבל דימוי מודולרי לגמרי שמאפשר פירוק והרכבה של הקומפוזיציה הראשית, כדי שתתאים לפלטפורמות השונות המלוות את האירוע – אם זה אתר האינטרנט, התוכניה הראשית או הפרסום על גבי המעטפה של חשבון הארנונה. האלמנטים יכולים לשמש כאיורים יחידניים בפני עצמם או ליצור קומפוזיציות חדשות.
התהליך
התהליך התחיל בסקיצות ידנייות של צורות חופשיות, עצמים דוממים וסיטואציות קטנות. פשוט זרקתי על הדף כל מה שעולה לי לראש בהקשר של שבוע האיור ותל אביב. לאחר מכן סרקתי וחתכתי את כל האיורים הקטנים והרכבתי מהם קומפוזיציה אחת גדולה.
אחרי שהקומפוזיציה אושרה ניגשתי לבנות אותה מחדש בצורה גאומטרית ומדוייקת על גריד איזומטרי. כל אלמנט התחיל מקוביה או כדור ולאט לאט ״פוסל״ לכדי המצב הסופי והמפורט שלו. נצמדתי לסקיצה הידנית אבל לא יותר מדי, העדפתי לתת לתוכנה הווקטורית והגריד הנוקשה לקחת את האיור למקומות חדשים.
בסופו של דבר, שלא במודע, יצא שרוב האיור מבוסס על שולחן העבודה שלי והבלאגן התמידי שבו הוא שרוי. הדמות הראשית אגב, מבוססת על המאייר עומר הופמן שעובד חדר לידי בסטודיו (וזה דווקא חצי במודע אך ללא הסכמתו הרשמית).
המקום השני
בשלב הראשון הלכתי על חיבורים יותר ספציפיים וממוקדים בין איור ואורבניות, אבל לאחר סיעור מוחות יצירתי עם אלה מוסקוביץ׳, שלי פלג ודפנה שרעבי – המעצבות המקסימות מהסטודיו של Wix – החלטתי להשתחרר קצת וליצור בצורה הרבה פחות מודעת ומדוייקת וכך הקונספט הפך להיות חופשי, ומצד שני, הטכניקה הפכה ליותר גרפית מדוייקת. סוג של איזון שהרגשתי שחשוב לי לשמר.
עיצוב טוב לתרבות הוא…
עיצוב שמסוגל לתת טעימה נדיבה מהרוח ומהחזון של האירוע עצמו, אך עדין לשמור על איפוק מסויים על מנת ליצור סקרנות ועניין.
תגובות