כל מה שחשוב ויפה
אורלי דקטר, החלל השיתופי פנתרה. צילומים: עודד סמדר

מידע פנים // אורלי דקטר

אורלי דקטר עיצבה את פנתרה, חלל עבודה ומועדון נטוורקינג לנשים, בהשראת עוצמה נשית וסביבת ג׳ונגל טבעית ודרמטית; בשאר הזמן היא מתנגדת לטרנדים ושואפת לשלב מתחמי מגורים ועבודה משותפים

שטח פרטי

אורלי דקטר, בת 43, מתגוררת ברמת השרון.
אתר / פייסבוק

מפרט טכני

פנתרה הוא חלל עבודה משותף ומועדון לקידום עסקים לנשים, שממוקם ברחוב הארבעה בתל אביב. החלל, ששטחו כ־850 מ״ר, משלב אזורי עבודה ופנאי ונועד לקדם נטוורקינג ולהגדיל קשרים עסקיים ואישיים.

אורלי דקטר. צילום: עודד סמדר

תאורה: קמחי תאורה

הפרטים הקטנים

החזון של מייסדות פנתרה היה לפרוץ את הגבולות, ולייצר חלל מלא אופי והשראה לחיבור בין נשים עצמתיות. מימוש החזון תורגם לתכנון חלל המכיל פונקציות פעילות כמו משרדים, חדרי ישיבות וחללי עבודה משותפים בפינות ישיבה ייחודיות, לצד מקומות בילוי דוגמת במה להופעות, בר וקליניקה לטיפולים. הפונקציות השונות פוזרו ברחבי החלל באופן שמייצר שקיפות מלאה ביניהן, אך תוך הפרדה בין חיי יום ולילה, וכן שתי כניסות נפרדות למי שמגיעות למשרדים ולמי שמגיעות בערב לאירועי המקום.

• רוצה לקבל את הכתבות שלנו לתיבת המייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו >> 

הכניסה שמיועדת לשוכרות חדרים על בסיס קבוע, תוכננה באופן מכוון כמייצרת דרמה, מעוצבת בשחור עם נגיעות זהב, שמופיעות במיתוג ובגווני הלוגו של החברה. הכניסה מובילה לכיוון חלל העבודה השיתופי, המכיל חללים סגורים ופתוחים שתוכננו לפי הרעיון של יצירת סביבה טבעית לנשים כפנתרות החיות בג׳ונג׳ל. זהו ג׳ונגל בעל אופי אורבאני, עם הצצות שמייצרות קשרי עין בין החללים, כך שהתקשורת נשמרת בכל רגע ומכל מקום.

פלטת החומרים שנבחרה נשאבה מעולם הטבע, וכוללת שימוש מרובה בעץ לצד מתכות כמו ברזל ופליז וצמחיה טבעית, המשולבת באלמנטים שונים ומשתלשלת מהתקרה. הצבעוניות נבחרה בדגש על גוונים חמים ועל יצירת קונטרסטים עזים. אריגי קטיפה בגווני כחול, ירוק ובורדו מייצגים את הרכות הנשית, לעומת שימוש באריחי ״בריקים״, ברזל ועץ גולמי, המייצגים את החוזק ואת העוצמה הנשית. מופע החלל אמנם דרמטי, עוצמתי ומצהיר חד־משמעית על שגשוג וקידום נשים, אך ניכרת בו חשיבות החמימות הביתית, שמשמעותה תחושה של קהילה אחת בסביבה טבעית. הפרויקט תוכנן לפרטי פרטים, והיה מלווה בחיבור אישי חזק ביותר עבורי, מעצם היותי אישה עצמאית.

פרט שולי

טרנדיות ככלל מיותרת לטעמי ומהווה ניסיון מתאמץ לשקף ״אומץ״ עיצובי שמותאם לתקופה מסוימת. מבחינת העבודה שלי היא לא תקפה; בכל פרויקט אני חושפת את הרבדים הפנימיים של הלקוח ואת המאוויים שלו, ומשם, מתוך המקום האמיתי והאישי שלו, אני מעצבת עבורו ורק עבורו את החלל, המסחרי או הפרטי. אני מתעניינת בשכבות וחיבורים של חומר ומעצבת בחומרים חדשים וישנים, שמתמזגים יחד בהרמוניה.

לפרטים נוספים

הייתי שמחה לעצב חלל מגורים שיתופי חדשני, המשלב בין מגורים של חדרים או דירות קטנות להשכרה לבין חללים משותפים במבנה אחד. פרויקט כזה יכול לשלב בין שני עולמות העיצוב בהם אני נעה ועוסקת: בתים וחללי עבודה שיתופיים.

פריטים נבחרים

ספר אדריכלות שקיבלתי על עבודותיו של האדריכל ההודי בלקרישנה דושי, שזכה בפרס פליצר לשנת 2018, בהיותו בן 90. דושי הביא את המודרניזם האירופי להודו, והתבלט בערכים חינוכיים ובתכנון לעניים. הספר המרהיב מייצג אדריכלות מינימליסטית עם מחויבות אישית לאנושות.


רוצה להשתתף במדור? שלחו לנו מייל לכתובת [email protected]
לקריאת כל המדורים של ״מידע פנים״ לחצו כאן

ספרו של האדריכל ההודי בלקרישנה דושי. צילום: מ״ל

*כוכבית מייצגת שדות חובה

מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden