כל מה שחשוב ויפה

שוקולד: סיפור אהבה

max_Page_3

אחד הדברים שתמיד משעשעים אותי ברשת מקס ברנר זה התפריט. אני לא נעול כרגע על הסדר או על הכותרות המדויקות, אבל זה הולך ככה: בהתחלה יש ופלים, אחר כך עוגות, משקאות שוקולד, גלידות וכן הלאה, ובסוף יש קינוחים. כאילו כל מה שהיה עד עכשיו היה אוכל וכעת נעבור לקינוח.

דרך ארוכה עשה המותג מאז החנות הראשונה בדיזנגוף פינת שדרות נורדאו לפני 13 (?) שנה עד לרשת הסניפים חובקי העולם. בימים אלו יצא בהוצאת ידיעות ספרים הספר שוקולד: סיפור אהבה, ספר המתכונים של מקס ברנר, שגם אם אתם לא מתים על שוקולד (ואף פעם לא הבנתי את האנשים האלו), קשה לעמוד בפני העושר הויזואלי שלו.

על עיצוב הספר הופקד המעצב יונתן פקטור שגם אחראי למיתוג של כל הרשת. כל דאבל מורכב מעמוד ימני של מתכונים ומעמוד שמאלי של גרפיקה צבעונית, יפה, עשירה ומגרה, שממש מתחשק לתלוש את העמודים, למסגר ולתלות בבית. מה שבכלל נחמד בכל הספר זה שכמעט ואין בו צילומים של המנות.

אני אסתכן ואשמע כמו ג. יפית אבל זו באמת המתנה המושלמת לחג.

אז הנה עוד כמה עמודים:

max_Page_7 max_Page_5 max_Page_4 max_Page_2 max_Page_6 max_Page_1

*כוכבית מייצגת שדות חובה

9 תגובות על הכתבה

  1. מיכל

    באמת לך תבין את האנשים האלו…

    פוסט נהדר ומעורר ת…אווה
    לשוקולד כמובן.

    ואגב, נדמה שגם אם תנסה חזק חזק, ג. יפית לא יצליח לך.

  2. שלומית

    נושא העיצוב תמיד היה מוקפד מאד אצל מקס ברנר. החל בעטיפות היפות עד מאד ,המשך בעיצוב החנות, וכלה בכלים המיוחדים לצריכת שוקולד.
    רק מה- את השוקולד עצמו אני לא מסוגלת לאכול, עם כל הכבוד…אני מומחית לא קטנה בשוקולד, מבדילה בעינים קשורות בין זנים שונים של שוקולד…ואת השוקולד שלו, הכל כך מריר לא מסוגלת לאכול.

  3. אסתי

    כלומר יונתן פקטור?
    כי הם מדהימים, רק למה באנגלית כשאנחנו בארץ הקודש, למה?

    ושוב ושוב אני חוזרת אל הפלקטים האלו והם מדהימים מדהימים מדהימים. למה לעזאזל זה לא שלי?! (כלומר העיצוב המרהיב הזה)

  4. יובל

    זה הכל הוא עשה, כמובן הוא השתמש גם בקליפ ארטס מוכנים, אבל השילושב של הכל ביחד והבחירה הצבעונית היא שיוצרת את התוצאה המרהיבה

    ומיכל – באמת? וחשבתי שאולי בכל זאת…

  5. גלית חתן

    אני בכלל לא התלהבתי מהספר, ודווקא העניין הזה שאין תמונות הוריד לי מהחשק לנסות משהו – אני אוהבת לדעת איך דברים אמורים להיראות, גם אם זה אומר שהעוגה תעבור פוטושופ. במיוחד בעידן תוכניות הבישול (אפילו שעפו שתיים), הצד הויזואלי חשוב.

    לגבי העבודות שבחרת פה – אכן כולן יפות, אבל לא לגמרי מייצגות את מה שיש בספר. כלומר לפחות חצי לא אהבתי…

    בקיצור, אני מחפשת למי לתת את הספר הזה מתנה 😉

  6. מיכל

    יונתן פקטור מוכשר בטירוף. גמני רוצה ככה

    אני הולכת לקנות שני ספרים אחד לי ושני למתנה (אני כבר אמצא מישהו שממש ממש ישמח לקבל)

    ולך, נחמד שאתה מפרגן. זה לא כזה פשוט בימינו אנו

  7. יובל

    אבל ברצינות, לגלית
    מסכים עם הבעיתיות בכך שכמעט ואין תמונות מהצד של לראות מה יוצא בסוף אבל אני חושב שבמקרה הזה אני סולח
    אם אין לך למי לתת, אשמח לקבל אותו מתנה
    כן כן, אין לי אותו

  8. איילת

    מי אמר שחייבים לצרף תמונות לספר בישול?
    חוצמזה מדברים כאן על מקס ברנר, רשת מאוד יחודית ש'מותר' לה לשחק בניגוד לכללים
    וגם- בתפריטים אין תמונות
    it's all about creating the right mood

  9. פלסטלינית

    גלית, גם אני אשמח לקבל את הספר מתנה 🙂
    יש בעייתיות בכך שלא רואים את התוצר הסופי- לפחות אני, שלא ממש מחזיקה מעצמי מומחית בבישול, נעזרת בתמונות כדי לוודא שאני בכיוון הנכון (בבלוג המקסים בצק אלים-
    http://www.bazekalim.com/
    יש תמונות מכל אורך התהליך). אולי היה אפשר לשלב צילום "אינפורמטיבי" ואיור/עיצוב אווירתי.
    אבל.. אני עם יובל. האיורים מדהימים, מדהימים, מדהימים, וכל פריים שהביא, גם אני הייתי ממסגרת בבית. שאפו.

Comments are closed.

הוסיפו תגובה
מעבר לתוכן מרכזי, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + zמעבר לסגיר, לקיצור דרך לחצ/י כפתור ALT + x
Silence is Golden